Spontane reisjes zijn het leukst… zeker als ze naar Disney gaan!


In Disneyland LA

Ik moet toegeven: mijn Disneyverslaving komt nogal laat op gang… Waar klasgenootjes vroeger al helemaal lyrisch waren over Disneyfilms, moest ik er niet veel van weten. Ja, natuurlijk heb ik alle films van Pirates of the Caribbean gezien en als kind moest ik huilen bij Tarzan. Maar The Lion King heb ik nooit afgezien, want als het zielige stukje kwam, zat ik op de gang, op de trap… te wachten tot iemand riep dat ik weer binnen kon komen, omdat de kust weer ‘veilig’ was. En ook Up heb ik nog niet aan durven zetten, want ik wéét al dat ik daarvan moet huilen en daarom wil ik niet. Maar de laatste tijd heb ik ineens een soort Disney verslaving ontwikkeld. Eigenlijk sinds ons bezoek aan Disneyland LA

HAPPY

Dat bezoek aan Disneyland LA was niet van tevoren gepland, maar ons besluit om van Las Vegas door te rijden naar LA voor een bezoekje aan Disneyland Park (het eerste Disneyland park dat ooit gebouwd is, in 1955!) bleek één van de beste van onze roadtrip USA te zijn. We hadden fantastisch weer (duh, LA zon!), het was super rustig en alles was al in kerstsferen! Vanaf het begin tot het einde hebben we door het park gedanst, van attractie naar attractie. Ineens begreep ik mijn klasgenootjes die alle films gezien hadden en alle liedjes woord voor woord mee konden zingen. Ik werd zó blij van de Happy Kingdom!

Van Disneyland Orlando naar Disneyland Parijs

Bij terugkomst ontdekte ik de Disney afspeellijsten op Spotify, zagen we Beauty & The Beast in de bios (práchtig!) en sindsdien roep ik elke week tegen Geert: ‘Ik wil naar Disney!’ En die plannen waren er ook. Sterker nog, we zouden naar HET Disneypark in Orlando gaan tijdens onze reis naar Florida dit najaar. Maar toen werd ons vliegtuig gecanceld… STOM! Amerika moet dus nog even wachten op ons. Maar Disney niet! Geert zag namelijk ineens dat de kaartjes voor Disneyland Parijs goedkoop waren… Oké, relatief goedkoop natuurlijk (€49 per persoon), maar ze waren niet veel duurder dan kaartjes voor de Efteling! Score!

Spontane reisjes zijn het leukst!

En dus boekten we een last minute mini reisje naar Disneyland Parijs. Het park is pas om 10.00 uur open, dus we vertrekken heel vroeg en rijden er in één keer naartoe. ’s Avonds slapen we in een goedkoop hotelletje in de buurt en de dag erna willen we graag nog naar Gent, waar ik al drie keer eerder was, maar wat Geert nog nooit gezien heeft. En dat kan natuurlijk niet, want Gent is één van de mooiste Belgische steden!

Dus je snapt: de Disneymuziek staat hier non-stop aan, want voorpret is het halve werk! Oh en vanavond staat er een Disneyfilm op het programma, dus kom maar op met de aanraders!

O ja, en nu lijkt het me super tof om de bovenste foto in álle Disneyland parken ter wereld te maken! (Geldbomen mogen opgestuurd worden.)

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

5 thoughts on “Spontane reisjes zijn het leukst… zeker als ze naar Disney gaan!

  1. Ik heb gisteren voor de derde keer Moana gezien, heerlijke film. Van de klassiekers is denk ik toch The Lion King mijn favoriet. Van Disney pixar vond ik Wreck it Ralph echt verrassend leuk. En alle Tinkerbell films heb ik al meerdere keren gezien want ik hou gewoon van Tink haha.

    1. Laat je bedrijf sponsoren door Disney, over geldbomen gesproken.. 😉

    2. Wow, Moana ken ik helemaal niet! En Wreck it Ralph ook niet én ik had ook géén idee dat er meerdere Tinkerbell films waren! Disney newbie hier!

  2. Ik ben dol op Disney! Vooral op de films. Ik ben al twee keer in Disneyland Parijs geweest, ik moet zeggen dat ik het wel heel leuk vond, maar niet wauw. Kwam vooral door de immense afstanden en omdat je vier dagen nodig hebt om beide parken redelijk goed te kunnen doen. De parades en die figuren zijn wel echt heel gaaf! Ik zou best graag nog eens willen 🙂 Leuk dat jullie Gent erbij combineren, lijkt me een mooie stad.

    1. We zijn NET terug en het was SUPER! We waren op een heerlijk rustige dag, dus we hebben echt alles kunnen doen wat we wilden. De meeste attracties zelfs drie tot vier keer! En de parade hebben we nu ook gezien! (In LA was die toen niet.) Super leuk! Maar er komt natuurlijk nog een blog over 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.