Mijn sportschema werkt!

Sinds een paar weken heb ik het gezonde(re) leven weer opgepakt. Dat was wel nodig ook, want in Servië kregen we telkens zóveel (lekker!) eten en ook in Terschelling genoten we van de taartjes. Niet zo goed voor je lijf, dus ik besloot dat ik weer wat liever voor mezelf moest worden. Shirley bracht me op het idee van een sportplan met stickers. Ik had al zo vaak schemaatjes gemaakt, maar halverwege werd het dan een kliederboel en begon ik weer opnieuw. Met stickers kan dat niet, ideaal!

Ik zocht een leuke kalender op Pinterest en bedacht welke activiteiten ik allemaal wilde doen en al deed. Qua sport doe ik aan paaldansen en hardlopen. Verder begon ik aan het begin van de kalender met hoepelen, volg ik af en toe lessen krachttraining bij mijn paaldansstudio, doe ik soms pilates en wilde ik weer meer stappen gaan zetten. Ik had zes kleuren stickers en gaf elke kleur een activiteit.

Noem me kinderachtig, maar ik vind het dus heel motiverend om stickers te plakken. Het liefst wil ik elke dag minimaal 2 stickers plakken, maar zoals je ziet lukt dat bijna niet. Ook prima, want elke activiteit is meegenomen en rust is ook belangrijk.

sportschema

Ik ben van nature niet sportief en ben erachter gekomen dat verschillende sporten tegelijk beoefenen goed voor mij werkt. Alleen hardlopen vind ik bijvoorbeeld veel te saai! Daarnaast heb ik echt mijn sport gevonden in het paaldansen, maar heb ik vaak niet genoeg tijd (vanwege ons bedrijf) om meerdere keren per week die lessen te volgen. Dit is een prima oplossing zo!

Het effect…

In mijn blog over hoepelen verklapte ik het al…

Effect na 2 weken: – 3 cm van m’n taille!
Natuurlijk niet alleen door het sporten, maar ook door gezonder te eten!

Voor mij werkt deze sportkalender dus ik blijf hier voorlopig lekker mee doorgaan! Oh en ik weeg mezelf trouwens al maanden niet meer, dus het effect in kilo’s zou ik niet weten. Ik vind het fijner om te vergelijken met foto’s en centimeters. Voor iedereen die gek wordt van de weegschaal, kan ik dat zeker aanraden!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

16 thoughts on “Mijn sportschema werkt!

  1. Hm, misschien moet ik dat ook maar eens proberen. Sporten en ik zijn ook nog steeds geen match made in heaven en mijn ideale sport heb ik helaas nog steeds niet gevonden. Maar wil toch echt een beetje fitter worden dus een beetje extra motivatie kan nooit kwaad 🙂

    1. Het kostte mij ook 23 jaar om mijn sport te vinden, hoor! 🙂 Ik had zelf namelijk nooit bedacht dat paaldansen wel eens mijn sport zou kunnen zijn, haha! Misschien vind jij paaldansen ook wel geweldig! 🙂

  2. Ah, dit klinkt echt wel als iets voor mij om ook eens te proberen 🙂 Werkt sowieso altijd heel motiverend om terug te zien wat je allemaal gedaan hebt, vind ik! Al moet ik dan ook nog m’n best doen om niet al te hard te gaan, haha. Trouwens: binnenkort weer daten? 😀

  3. Wow wat ben je goed bezig! Ik ben echt een luiaard whehe. Doe gewoon m’n YouTube filmpjes en anders ga ik in de bossen wandelen, dat was het wel zo’n beetje 😛

  4. wat een handig systeem en paaldansen is ook mijn ding alleen sinds mijn ongelukje vorig jaar heb ik het even stil gezet, na de zomer ga ik mijn operatie opnieuw laten doen en hopelijk kan ik het wel weer 🙂 Wat leuk dat jij het ook helemaal hebt gevonden!

  5. Wat een ontzettend leuke methode! Terwijl ik niet van de bank af te krijgen ben, ziet dit er wel motiverend uit :D! Mag ik vragen waar je de ronde stickertjes hebt gekocht?

    1. Ik heb ze gekregen, maar ik dacht dat ze bij Bruna vandaan kwamen! Of een soortgelijke winkel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.