Stratego Conquest

Stratego Conquest

Als je mijn blog al wat langer volgt, weet je dat wij gék zijn op spelletjes. We houden regelmatig spelletjesavonden met vrienden en hebben op zolder een complete stellingkast vol bordspellen staan. Toen er een persbericht in mijn inbox verscheen over een nieuw Stratego spel, was ik dan ook meteen benieuwd! Het gewone Stratego spel spelen we regelmatig, al heb ik nog nooit gewonnen van Geert. Tja, hij is er gewoon te goed in…

Stratego Conquest is een soort combinatie geworden tussen Stratego en Risk. Het bord van Stratego Conquest ziet er compleet nieuw uit. Het spel wordt gespeeld op een kaart met verschillende gebieden en zones. Door gebieden te veroveren krijg je voordelen in het spel, maar natuurlijk is het uiteindelijk de bedoeling dat je de vlag van de tegenstander vindt. Het lijkt me extra leuk als je het spel met meer dan 2 spelers speelt, omdat er dan meer mensen op jouw vlag azen! Ik heb het tot nu toe alleen tegen Geert gespeeld, maar zelfs dan is het spel al anders dan het gewone Stratego.

Je begint met het verdelen van de gebieden en zones op het bord en daarna plaats je je pionnen. De pionnen hebben overigens een andere naam dan bij het gewone Stratego, maar eigenlijk wel dezelfde functie. Naast het verplaatsen van je pionnen, zijn er nu ook actiekaarten in het spel. Daar staat bijvoorbeeld op dat je meer stappen mag zetten, een blik mag werpen op je vijanden of een ‘dode’ pion weer in het spel mag brengen! Die actiekaarten vind ik zeker een leuke toevoeging! Ze maken het spel sneller en kunnen je helpen of juist tegenwerken.

Het enige jammere vind ik dat de kaartjes steeds soms uit de pionnen schieten. Maar da’s natuurlijk een detail. Ik vind Stratego Conquest leuker dan het gewone Stratego spel en ik ben heel benieuwd hoe het is om het met meerdere mensen te spelen.

O, en ook Stratego Conquest heb ik nog nooit gewonnen van Geert. Maar hé, de aanhouder wint…!

Cijfer: 7
Leeftijd: 
8+
Aantal spelers: 2-4
Kopen: €37,99

Koop bij bol.com

Deze recensie bevat een product dat ik gekregen heb & een affiliate link.
Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

3 thoughts on “Stratego Conquest

  1. Klinkt als een tof spel! Mijn vriend en ik hebben ook echt planken vol met spellen. Ken je De Dobbelsteen (misschien dat het puur een Brabantse winkel is hoor, hij zit in ieder geval in Den Bosch en in Tilburg)? Als wij die gigantische spellenwinkel binnenlopen gaan we gegarandeerd altijd weer met een spel naar buiten, gevaarlijk om naar binnen te gaan dus…. ;p

  2. ik heb even een vraagje over dit spel. Als je het met zijn 2en speelt wijken de regels dan nog af?
    Ik zit me af te vragen als je steeds je vlag terug kan zetten door die van de tegenstander te pakken te krijgen..zit je steeds in een cirkel en wanneer houd het spel dan op?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.