Studeren in Amerika: hoe, wat, wie, waar?

uitwisseling-amerika

In de reacties op mijn blog over de 5 vetste bestemmingen voor een tussenjaar werd één ding duidelijk: jullie zouden het liefste gaan studeren in Amerika! Snap ik helemaal, want daar zou ik zelf ook voor kiezen. Amerika is niet voor niets één van mijn lievelingslanden. De vraag is alleen: hoe pak je dat aan? Welke opties zijn er? En hoe regel je dat dan? Ik heb het voor je uitgezocht en vertel je graag waar je moet beginnen als je wilt studeren in Amerika.

High school Amerika

De eerste optie die je hebt, is natuurlijk: high school Amerika! Als je het mij vraagt ook meteen één van de vetste opties, want wie zou er nou niet op zo’n echte Amerikaanse high school willen zitten, precies zoals in de films?! Ik wel, hoor! Lessen volgen op een Amerikaanse high school, vette naschoolse activiteiten volgen (football, cheerleading) en gewoon een jaar echt wónen in Amerika. Waarschijnlijk kom je vier kilo zwaarder terug, met al dat lekkere eten daar, maar hé, je hebt wel de tijd van je leven! 😉

high-school-amerika

Uitwisseling Amerika

En hoe vet is het dan om in een gastgezin te logeren en écht in Amerika te wonen? Tijdens een uitwisselingsjaar ga je niet alleen naar een Amerikaanse high school, maar logeer je bij een gastgezin. Op die manier leer je het land en de mensen natuurlijk nóg beter kennen en leer je in no time vloeiend Engels spreken! Je wordt niet alleen gezien als een gast, maar zult echt deel uit gaan maken van het gastgezin. Een uitwisseling duurt een jaar, waarin je niet alleen heel veel zal leren, maar ook verliefd gaat worden op Amerika (dat weet ik zeker).

studeren-in-canada

Studeren in Canada

Geen zin om te gaan studeren in Amerika? Geen zorgen, er zijn nog veel meer plekken waar je kunt studeren in het buitenland! Eén van mijn favoriete bestemmingen is Canada. Ik ben er nog nooit geweest, maar hij staat HEEL hoog op mijn reislijstje! Sterker nog, misschien is dit wel de plek waar onze huwelijksreis naartoe zal gaan…! Je kunt in Canada bijvoorbeeld studeren in Vancouver, Toronto of Vancouver Island.

Aanmelden om te studeren in Amerika

Ben je enthousiast? Studeren in Amerika is echt heel eenvoudig. EF regelt namelijk alles voor je! De eerste stap voor jou is het bezoeken van een EF-informatiebijeenkomst bij jou in de buurt, waarin je alles te horen krijgt over een uitwisseling in Amerika. Daarna meld je je aan en kom je langs voor een persoonlijk gesprek. Als je aanmelding is afgerond, gaan ze op zoek naar een match qua gastgezin en dan kan je avontuur beginnen! EF steunt je verder het hele jaar door en je kunt altijd bij ze terecht met vragen. Klinkt goed, hè?

Zou jij een jaartje in Amerika willen studeren? 🙂

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

4 thoughts on “Studeren in Amerika: hoe, wat, wie, waar?

  1. Eigenlijk niet, haha! Tenminste niet als ik ook voor Canada zou mogen kiezen. Daar ben ik inmiddels twee keer geweest en ik houd zoveel van dat land! ZO MOOI <333

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.