SUPER FOOD: Cashewnoten

Uit de hand, door de warme maaltijd of verwerkt in een vegan taart: cashewnoten zijn super lekker én gezond. Sinds een tijdje heb ik de noot helemaal herontdekt en neem ik graag een handje tussendoor. Lekker Bodieboost-verantwoord, maar wist je dat de noot voor veel dingen goed is?

Cashewnoten bevatten mineralen, vitaminen (B en E), magnesium, koper en bevatten minder vet dan andere nootsoorten. Bovendien is 75% van het vet enkelvoudig en onverzadigd. Voor mensen met diabetes, die een verhoogd risico op hart- en vaatziekten hebben, is het extra goed om cashewnoten te eten.

En het allermooiste is: noten zijn geen dikmakers, zoals veel mensen denken. Sommige wetenschappelijke onderzoeken tonen zelfs aan dat je obesitas het beste kun bestrijden door noten te eten. Maar ook van gezonde dingen kun je teveel eten. Een handje noten per dag is voldoende! Eetsmakelijk!

Eet jij weleens cashewnoten?

Follow my blog with Bloglovin

Meer van mij lezen? Heb jij dan al gestemd op mij als nieuwe columnist van Chicklit.nl?! Dank je wel!

Bron: 1
Foto: 1

2 thoughts on “SUPER FOOD: Cashewnoten

    1. Da’s ook heerlijk ja! Jammer genoeg mag ik niet alle noten, dus die mix sla ik over, maar pistachenoten en cashewnoten zijn heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.