Ja, hoor. Ik heb ze gevonden! Super gezonde, lekkere én makkelijk te maken koekjes! Ik vond het recept via Blogilates en ging meteen aan de slag. Ik zal jullie niet langer pesten en gewoon meteen het recept vertellen. Love the healthy life!
Ingrediënten
– 1 banaan
– 1 cup muesli (= 225 ml)
– 1 handje rozijnen
Voor de Bodieboosters onder ons: ik reken dit als 1 portie fruit en 1 portie koolhydraten.
Aan de slag!
1. Doe 1 banaan, 1 cup muesli (= 225 ml) en 1 handje rozijnen in een kom.
2. Mix it, baby! Kneden, kneden, kneden.
Nu kun je twee dingen doen: je kunt de koekjes bakken in de magnetron óf in de oven. Ik heb beiden uitgeprobeerd. Kies hieronder de manier van jouw voorkeur.
Magnetron:
3. Pak een groot bord en maak ronde vormpjes van het ‘beslag’.
4. Zet het bord met de koekjes in de magnetron. Laat ze 30 seconden tot 1 minuut draaien. Ik zette de magnetron op 900 Watt. Let op: je moet er wel bij blijven staan, want dit verschilt per magnetron!
5. Laat de koekjes nog even afkoelen (zodat de muesli stukjes beter aan elkaar blijven zitten en het echt een koekje wordt).
6. Eetsmakelijk!
Oven:
3. Verwarm de oven voor op 180 graden.
4. Leg een stuk bakpapier op de ovenplaat. Ik gebruikte een bord in plaats van een ovenplaat, omdat wij een combi-oven/magnetron hebben en daar geen bakplaat in past.
5. Maak ronde vormpjes van het beslag.
6. Zet de bakplaat 15-20 minuten in de oven.
7. Laat de koekjes nog even afkoelen, zodat de muesli-stukjes meer aan elkaar gaan zitten en het echt ‘koekjes’ worden.
8. Eetsmakelijk!
Test, test, test: Hoe smaken ze?
Ik vond de koekjes erg lekker. Omdat ik een beetje bevooroordeeld ben (alles wat ik maak is natuurlijk héérlijk), liet ik ze ook proeven aan Geert en twee vrienden. Geert vond de magnetron-variant een beetje smakeloos en zeurde dat ‘ie een bal muesli in z’n mond had. ‘Een balletje vogelvoer,’ aldus meneer de zeikerd. De oven-variant vond hij lekkerder. Ook de vrienden die ik ze liet proeven, vonden ze lekker, al hadden ze iets krokanter gemogen.
Ikzelf vind de oven-variant ook lekkerder dan die uit de magnetron. In de magnetron ging het ook een beetje roken. In de oven had ik daar geen last van. Geen idee of dat goed is, maar de koekjes uit de oven waren wel beter gelukt. Ik heb de koekjes de volgende dag nóg eens gebakken (in de oven) en ze er nu wat langer in gelaten. Ze worden nu iets krokanter, maar blijven nog wel een beetje zacht. Ik vind ze in ieder geval lekker!
Wil je ze nog lekkerder maken? Je kunt natuurlijk van alles toevoegen. Denk aan nootjes of een zakje vanillesuiker. Maare: let op dat ze niet ongezond worden, hè? Dat zou zonde zijn.
Ga jij deze koekjes ook maken? Laat me weten hoe ze smaakten!
Klinkt erg lekker én healthy! Ik ga ze ook snel maken, yum!
Hoi Marieke! Vraagje, hoeveel koolhydraten zouden er in een koekje zitten? Ik moet dat weten voor mijn diabetes! Groetjes. Ellen, ik ga ze nu maken!
O, da’s een goeie. Ik denk dat je dan echt per ingrediënt moet kijken op de verpakking. Als in: hoeveel gram muesli doe je erin? En hoeveel bananen? Dat zou ik bij elkaar optellen. Succes! Laat me weten hoe je ze vond 🙂
Ja ik tel denk ik gewoon alle losse ingredienten inderdaad, altijd lastig bij lekkere zelfgemaakte recepten! Haha. Ze staan in de oven, ik ben benieuwd! Misschien dat ik er wat over schrijf op mijn eigen blog. Dan link ik je wel 🙂
Leuk! Ben benieuwd!
Hoeveel koekjes maak je ongeveer uit dit ‘deeg’?
Oeh, het is al een tijdje geleden, maar ik dacht een stuk of 6… Ligt er ook aan hoe groot ze zijn, natuurlijk 😉
Heb ik gistere gemaakt met havermout en walnooten!!! Was erg jammie!
Mooi! Klinkt heerlijk!
Ik vind het echt een heel goed recept, je hebt de ingrediënten bijna altijd wel thuis. Dus al heb je geen melk thuis, zin in iets lekkers en je wilt niet te veel suikers naar binnen krijgen, is dit een geschikte oplossing. Het is ook nog eens snel gemaakt dus als iemand ’s ochtends haast heeft is het ook nog is perfect. Bedankt voor dit recept! Ik vind ze bovendien heerlijk 🙂
Alleen een opmerking, 15 tot 20 minuten is wel erg lang als de oven op 180 graden staat. Bij mij is de onderkant na 15 min helemaal bruin geworden, of horen ze bruin te worden?
Oh ik zie het probleem al, ik heb havermout gebruikt i.p.v. muesli
Oooh goeie, zijn ze zo ook lekker? 🙂
ja heerlijk! 🙂
Hoi!
Allereerst wil ik even zeggen dat je een super leuke site hebt:-)
Ik heb vandaag die 70% chocola gekocht bij de aldi(echt lekker!)
De koekjes komen net uit de oven, had niet verwacht dat ik ze zo lekker zou vinden! Mn man vind ze zelfs lekker!
Bedankt!:-)
Graag gedaan!!! Bedankt voor je leuke reactie!
Hi, vraagje: waar heb jij je muesli vandaan? 🙂
AH 🙂
Ik heb de koekjes gisteren geprobeerd, wauw! Echt lekker!
Ik heb er wat noten doorheen gedaan die ik toevallig in huis had. Zelfs mijn zoontje van 2 vond ze geweldig. Hij bleef vragen of een mama koekje 🙂
Volgende keer probeer ik er een klein beetje extra pure chocolade overheen te smelten!
Bedankt Marieke!
Graag gedaan; bedankt voor de leuke reactie!
Kan je de musli vervangen voor havermout?
Nee maar ik heb ook een lekker recept voor havermoutkoekjes
Vraagje,
Ik heb het niet zo op stukken noten en muesli e.d.
Nu zat ik er aan te denken om de muesli al dan niet met de banaan met de blender te lijf te gaan waardoor het meer een geheel wordt en dan naderhand de rozijnen erdoor te scheppen.
Iemand ervaring mee of dit kan? Of wordt het dan te dun?
Kan prima, denk ik! Ik zou hem niet té lang doen, want dan krijg je poeder. En misschien met de keukenmachine… Ik weet niet of een blender daar tegen kan.
Gemaakt! Lekker iets krokants (van buiten tenminste) te snacken zonder schuldgevoel 🙂 Heb cranberries gebruikt ipv rozijnen en walnoten erin gedaan. Top!
Klinkt heerlijk! Fijn dat je het lekker vond!
Ik maak ze regelmatig. Momenteel met cruesli, heeeeeeerlijk.
Heb er als experiment een beetje kaneel over heen gestrooid.
Dat is ook erg lekker.
Een heel eenvoudig recept, zo klaar weinig werk en veel mogelijkheden om mee te
experimenteren. Meestal lukt het niet eens om ze te laten af koelen, laat staan dat ze een trommel van binnen krijgen te zien.
Hoi Marieke,
Leuke website. Gisteren pas ontdekt. Heb dus nog niet zo veel gelezen behalve 2 recepten, die gelukkig ook eenvoudig zijn. En dat is precies wat ik zoek. Gezond maar zonder al te veel ingrediënten. Ik ga de koekjes komend weekend proberen te maken, maar wat ik mij afvroeg, zou je door het banaanmengsel ook wat pure cacao (poeder) kunnen mengen, zodat je een soort american cookie krijgt? Ik ben bang dat stukjes chocolade misschien te veel naar de bodem zakken als het gaat smelten.
Groetjes
Dat denk ik wel, hoor! 🙂 Gewoon proberen!
Ik heb ze net gemaakt (maar dan met havermout)!echt heel lekker!?