SweetSixSunday #1 | Een prachtig boek en hertjes op de Posbank

Twee weken geleden postte ik een blog met Random favoriete momentjes. Daar kreeg ik zulke leuke reacties op dat ik dacht: dát moet ik dus vaker doen. Een blog met favorieten is niet heel origineel, maar ik blijf het zelf leuk vinden om te lezen en als jullie het ook leuk vinden: waarom dan niet? Vanaf nu deel ik wekelijks mijn SweetSixSunday. De naam klopt natuurlijk voor geen meter, maar het bekt wel lekker. Zes favoriete en leuke dingen van die week, waar ik geen hele blog mee kan vullen, maar die ik wel even moét delen.

Voor jou

#1 Voor jou

Voor de vakantie kreeg ik Voor jou opgestuurd door Uitgeverij De Fontein. Halverwege de vakantie sloeg ik de eerste bladzijde open en… vervolgens legde ik hem niet meer weg. Het was een hele tijd geleden dat ik ZO’N mooi boek gelezen heb. Inmiddels mogen in mijn boekenkast alleen nog maar de állerleukste en mooiste boeken blijven staan en deze mocht zéker blijven. Wauw. Echt: lees dit!

Het boek gaat over Louisa, wiens wereld nogal klein is; ze woont nog bij haar ouders en het leven met haar vriend Patrick is ook niet bepaald spannend. Wills wereld is ook klein, maar dat heeft een hele andere reden. Vroeger had hij alles – een goede baan, avontuurlijke vakanties en een mooie vriendin – maar door een ongeluk is hij verlamd tot aan zijn nek. Als Louisa ontslagen wordt, neemt ze een nieuwe baan aan als Wills verzorger. Als ze erachter komt dat Will nog maar één uitweg ziet, probeert ze er alles aan te doen om hem op andere gedachten te brengen. Oók als dat betekent dat zij – grijze huismus pur sang – moet bewijzen dat de wereld nog avontuurlijk genoeg is voor Will.

Je moet nu waarschijnlijk meteen denken aan de film ‘Intouchables’, maar geloof me: dit boek bevat zóveel meer dan een soortgelijk onderwerp. Ik moet nóóit huilen om boeken, maar bij deze viel er op de een-na-laatste bladzijde toch nog een traan naar beneden.

 

 

[bol_product_links block_id=”bol_540045be2ef03_selected-products” products=”9200000026018585″ name=”Voor jou” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

posbank

#2 ‘s Avonds herten zien op de Posbank

De laatste weken zijn we érg vaak op de Posbank te vinden. De heide staat op dit moment namelijk in bloei en dat ziet er zoooooo mooi uit! Minstens twee keer per week gaan we er daarom lekker wandelen. En afgelopen week gingen we er zelfs een keer ‘s avonds naartoe. Omdat we halsoverkop besloten om eerst nog Nicole op te pikken, kwamen we een beetje laat aan. Het resultaat? Een avontuurlijke wandeling in het donker en lekker kletsen in het donker op een bankje.

Toen we door het pikkedonker weer terug naar huis reden, zag ik opeens herten langs de weg staan. In mijn enthousiasme riep ik: ‘OOOOH GEERT, KIJK!’ waardoor meneer zich een ongeluk schrok en meteen het gas losliet. Sorry, schat, maar ze waren zo mooi! Met hun witte kontjes.

Het was super gezellig, maar later kwamen we erachter dat je na zonsondergang helemaal niet meer in het park mag zijn. Oeps… De boete schijnt €70 te kosten, dus de volgende keer gaan we toch maar wat eerder…

#3 Knuffels van een leeuw

Ik kwam dit súper schattige filmpje tegen van een leeuw die zijn verzorger knuffelt en moest meteen aan Abby denken. Valentin Gruener werkt als verzorger in een reservaat in Botswana en heeft een unieke band met leeuwin Sirga, aangezien hij het beest heeft helpen grootbrengen. Dit filmpje kun je niet kijken zonder heel hard ‘AWH‘ te roepen.

#4 Mijn nieuwe zelfgemaakte fotolijstje

Ik kwam een oud fotolijstje tegen en besloot er een DIY van te maken. Ik schreef er al eerder een blog over hoe je dat kunt doen, maar ik ben nog steeds verliefd. Op de lettertypes én het lijstje. Simpel, maar gezellig.

#5 Kijken naar mijn souvenirs

Gisteren liet ik je onze verzamelde souvenirs (tot nu toe) zien. Ik word er zo blij van als ik ernaar kijk! Een hoopje herinneringen. Ook leuk: lezen wat jullie voor souvenirs mee naar huis nemen! Er zaten héle originele ideeën bij.

#6 Bezig zijn met mijn nieuwe project

Maandag komt er weer een nieuw project online. Of nou ja, nieuw…? Een oud project in een nieuw jasje. Vrijdag ging ik met Geert alvast een paar foto’s schieten voor bij de blogs en er is ook al een hoop mailwerk aan vooraf gegaan. Raden jullie al wat het is?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

10 thoughts on “SweetSixSunday #1 | Een prachtig boek en hertjes op de Posbank

  1. Dat nieuwe project heeft vast iets met eten te maken? Ben benieuwd 🙂

    En leuk idee, deze rubriek! Ik heb ook vaak van die losse flodders, waarvan ik denk: die kunnen alleen in een verzamelblogpost. Misschien moet ik de rubriek maar gewoon ‘Losse Flodders’ gaan noemen, haha!

  2. Wij moeten ook heel snel weer eens naar de hei, zo fijn altijd. Ik vind je lijstje met tekst super. Staat er nou echt poephoofd, whaha hilarisch, dat zou hier in huis heel toepasselijk zijn. Dat schreeuwen ze hier te pas en te onpas naar elkaar. Ben super benieuwd naar je nieuwe oude project! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *