SweetSixSunday #18 | Reisfoto op hout, Girlscene en deelname aan de Nationale Eettest 2015

webprintRegelmatig deel ik mijn SweetSixSunday. De naam klopt natuurlijk voor geen meter, maar het bekt wel lekker. Gewoon zes favoriete en leuke dingen van die week, waar ik geen hele blog mee kan vullen, maar die ik wel even moét delen.

webprint

1. Reisfoto op hout

Ik wilde al heel lang graag een mooie reisfoto op hout laten afdrukken om ‘m aan de muur te hangen. Nu we verhuisd zijn en er nog vele muren leeg zijn, werd het weleens tijd. Een tijdje geleden kreeg ik van Webprint de mogelijkheid om er één af te drukken. Ik koos voor ‘foto op hout luxe‘, omdat ik het zo leuk vind dat er twee gleufjes tussen zitten, waardoor dat hout-effect vergroot wordt. Het bestellen ging heel simpel. Ik opende een foto, vulde mijn gegevens in en een paar dagen later lag ‘ie op de deurmat.

De keuze voor de foto was niet moeilijk. Deze foto bij Groapa Ruginoasa in Roemenië vind ik één van onze mooiste reisfoto’s. Wel was ik heel benieuwd of de kleuren wel mooi genoeg uit zouden komen op het hout, maar… ik werd blij verrast! De kleuren zijn prachtig! Er zitten geen ‘gaatjes’ in de foto en de kleuren knallen je tegemoet. Wat mooi! Ik ben er érg blij mee!

Het enige nadeel vind ik het ophangsysteem, dat ik iets te zwak vind en wat niet helemaal past op ons systeem. Wij hebben een speciaal ophangsysteem met doorzichtige draden tegen de muur hangen en gaan daarom een extra ophangdraad achter het hout monteren.

girlscene

2. Mijn artikel op Girlscene!

Voor Girlscene schreef ik het artikel ‘Zo lukken jouw goede voornemens wél’, wat gisteren online kwam. Ik geef je 7 tips die ervoor zorgen dat je goede voornemens nu eens wel uitkomen. Van hoe je de doelen goed formuleert, tot hoe je ze uit laat komen. Je leest mijn artikel hier.

de nationale eettest

3. Op tv bij de Nationale Eettest 2015!

Een paar weken geleden werd ik uitgenodigd om deel te nemen aan de Nationale Eettest 2015. Super leuk! Afgelopen donderdagavond waren de opnames en ik ga jullie er alles over vertellen in een apart blogje, want ik zou Marieke niet zijn als het allemaal weer eens niet vlekkeloos zou verlopen.

Aanstaande woensdag om 20.30 komt de Nationale Eettest op NPO1! Kijk je ook?

4. Verhuistip: nodig je buren uit!

Jullie wilden verhuistips. Nou, ik heb er eentje! Afgelopen zaterdag nodigden we al onze nieuwe buren uit en omdat we in een hoekhuis wonen, zaten er ineens 15 man in onze huiskamer. Super leuk om iedereen op deze manier te leren kennen! Een paar mensen kenden elkaar nog niet en anderen hadden elkaar al tijden niet gezien. Iedereen die uitgenodigd was kwam en ons hele huis stond vol bloemen, een prachtige ‘cookie in a jar’ en zelfgemaakte koekjes van het buurmeisje. Zo leuk!

Inmiddels ‘kennen’ we dus al onze buren. Wij vinden het fijn om te weten wie er naast ons wonen en nu weet je tenminste ook tegen wie je ‘hoi’ zegt als er iemand langsloopt. Daarnaast vonden de buren het ook een leuk initiatief! Het was een warm welkom en echt een aanrader voor iedereen die ook gaat verhuizen/net verhuisd is!

roemenië

roemenië

roemenië

5. Natte voeten in Roemenië

Nog zo’n grappige situatie in Roemenië, waar ik geen hele blog mee kan vullen. Geert en ik gingen op zoek naar een waterval. Het pad stond goed aangegeven, maar ineens stroomde er een riviertje over ons pad. Geert riep na tien seconden aarzelen dat hij als man wel als eerste zou gaan. Hij stapte op een paar stenen, maar belandde halverwege natuurlijk toch met zijn voeten in het water. Op hetzelfde moment draaide hij zijn hoofd naar links en zei hij enigszins beteuterd: ‘Oh. Er is ook een bruggetje.’

Ik heb hem keihard uit staan lachen, ben toen tien meter opgelopen en vervolgde mijn route over de super gladde boomstammen. Thanks honey!

6. Ik luister een hiphop rap

Ik luister nooit naar hiphop of rap, vandaar dat ik ook niet weet of dit liedje nou hiphop of rap is. Toch luister ik ‘m de afgelopen week vaak. Vreemd, dat vind ik ook. Maar het einde is zo briljant. Die melodie. Kippenvel!

Fijne zondag!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

8 thoughts on “SweetSixSunday #18 | Reisfoto op hout, Girlscene en deelname aan de Nationale Eettest 2015

  1. Oh wat leuk dat jullie zo’n feestje hebben georganiseerd voor de buren 🙂 zo is ineens het ijs gebroken en ken je elkaar al een beetje, leuk idee! Ik vind die foto op hout echt heel mooi!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.