SweetSixSunday #2 | Moedige moeders & Dappere dochters

Wekelijks deel ik mijn SweetSixSunday. De naam klopt natuurlijk voor geen meter, maar het bekt wel lekker. Gewoon zes favoriete en leuke dingen van die week, waar ik geen hele blog mee kan vullen, maar die ik wel even moét delen.

1. Moedige Moeders & Dappere Dochters

Van uitgeverij Kosmos kreeg ik het boek ‘Moedige moeders & Dappere dochters’ opgestuurd. Het dagboek is geschreven door Jipp en haar moeder Lou, die – vanaf het moment dat de 17-jarige Jipp zwanger blijkt te zien – hun verhaal op hebben geschreven van zwangerschap tot bevalling.

Het boek bevat een mooi verhaal tussen moeder en dochter. Lief en leed wordt met elkaar gedeeld en als snel wordt duidelijk dat Jipp – die tegen nogal wat dingen aanloopt als toekomstige tienermoeder – veel steun en antwoorden vindt bij haar moeder.

Ik vond het een mooi boek en heb het in anderhalve avond uitgelezen. Vooral de stukjes van Jipp vond ik erg leuk om te lezen. Lou schreef ook mooi en lief, maar heeft een wat zweverige schrijfstijl. Niet helemaal mijn ding.

Het boek ziet er qua vormgeving prachtig uit. Lou is namelijk naast schrijfster ook illustrator. Het boek zit vol tekeningetjes en elke bladzijde heeft andere letters. Klein detail: ‘s avonds met vermoeide ogen is het soms lastig lezen.

 

[bol_product_links block_id=”bol_54147960088f4_selected-products” products=”9200000026145334″ name=”Moedige moeders en dappere dochters” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

2. Voor alle Borgen-fans: Kroonprinses, Koningsmoord, Offer

De laatste Scandinavische serie die wij keken, was Kroonprinses, Koningsmoord, Offer. Deze politieke serie is zeker een aanrader voor fans van de populaire serie Borgen! Nee, hij is niet nageaapt; hij kwam zelfs eerder uit dan Borgen.

Bijzonder: de serie bestaat uit 6 afleveringen, waarvan er steeds 2 bij elkaar horen (2 voor Kroonprinses, 2 voor Koningsmoord en 2 voor Offer). Het leuke aan deze serie is echter dat je steeds vanuit een ander hoofdpersonage kijkt. In Kroonprinses volg je bijvoorbeeld Charlotte en in Koningsmoord een ander hoofdpersonage uit de omgeving van Charlotte. De hoofdpersonages keren dus wel steeds terug, maar dan als bijpersonage. Snap je het nog?

Ik vond de serie erg leuk!

 

[bol_product_links block_id=”bol_5411701615608_selected-products” products=”1002004011177679″ name=”Kroonprinses/Koningsmoord/Offer ” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

3. The Other Woman

Deze film wilde ik al tijden kijken en afgelopen week keek ik ‘m eindelijk met Geert. Een typische romantische romcom. Ik vond het een leuke film, maar niet spectaculair geweldig. Het duurt ook best lang; bijna twee uur. Maar, stiekem ben ik best fan van Cameron Diaz.

4. Yoga challenge

In mijn Bye Bye Buikje update zag je het misschien al voorbij komen. Ik ben de laatste weken druk met de 30 dagen yoga challenge. Op Instagram kwamen daar wat vragen over. Nou, déze challenge doe ik dus!

Ik doe niet elke dag een video, maar wel een paar keer per week. De challenge is van DoYouYoga.com en ik vind ‘m erg fijn. De oefeningen zijn (ook voor beginnelingen, zoals ik) prima te doen tot nu toe. Alleen de laatste video (dag 7) bevatte een oefening die ik niet voor elkaar kreeg. Geen wonder ook, want het is de bedoeling dat je er langer op oefent.

De video’s duren ongeveer 15 minuten per keer en nadien ben ik helemaal zen, haha. Al doe ik de oefeningen vooral voor mijn rug; ze helpen me de spieren op te rekken.

5. Je bent nog niet gelukkig met een mooie vrouw

Op de één of andere manier bevat de SweetSixSunday van deze week erg veel filmpjes, haha. Toch wilde ik dit nummer even met jullie delen. Ik draaide ‘m deze week non-stop om dat laatste zomergevoel vast te houden, maar ook gewoon omdat het een heel vrolijk liedje is. Het is overigens een nieuwe cover van een oudere versie.

bucket list

6. Nieuwe bucket list pagina

Ik heb even goed de tijd genomen om mijn bucket list pagina onder handen te nemen. Het resultaat? Een soort wall of fame met fotootjes van alles wat ik al gedaan heb én natuurlijk de punten die nog op mijn bucket list staan. Ik vind het erg leuk geworden!

Geniet van jullie zondag!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

6 thoughts on “SweetSixSunday #2 | Moedige moeders & Dappere dochters

 1. Die nieuwe bucketlist-pagina is mooi geworden! Maarre, heb je met die filmpjes niet het punt ‘een les yoga volgen’ gehaald?

  (en tof trouwens dat je op je bucketlist een goede mix hebt van dingen die relatief makkelijk te doen zijn en dingen die best wel moeilijk zijn/veel tijd kosten)

  1. Naah, ik wil eigenlijk een keer een échte les volgen. In een klasje, zeg maar.
   Dank je wel voor het compliment 🙂 Dat is ook de bedoeling!

 2. Mooi lijstje! Het boek ‘Moedige moeders, dappere dochters’ staat toevallig vandaag ook op mijn blog. Ik vond het een mooi boek om te lezen, vol herkenning.

 3. Wat een heerlijke blog is dit. Zoals al je blogs leest ie lekker weg, maar ik vind de korte en verschillende stukjes ook leuk!
  Ben heel benieuwd naar dat boek 😀

  Schrijfse! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *