SweetSixSunday #20 | Terug uit Warschau, Wetboek voor bloggers en nieuwe mobiele site

Elke week deel ik mijn SweetSixSunday. De naam klopt natuurlijk voor geen meter, maar het bekt wel lekker. Gewoon zes favoriete en leuke dingen van die week, waar ik geen hele blog mee kan vullen, maar die ik wel even moét delen.

warschau

1. Terug uit Warschau!

Als je me op Instagram volgt, heb je het waarschijnlijk al mee gekregen, maar wij zijn nét terug van drie dagen Warschau! Drie dagen lijken misschien kort, maar het is net genoeg om je even helemaal af te sluiten van het normale leven en echt even op vakantie te zijn. We waren al eens eerder in Polen (Auschwitz) en wisten toen eigenlijk al dat we snel eens terug wilden. Ook deze stedentrip smaakt naar meer. Ik kan niet wachten tot we de andere steden en de natuur verder kunnen ontdekken!

Oh en natúúrlijk neem ik jullie mee op reis! Ik heb de drie dagen geplogd én er komt weer een reisfilm aan.

vliegen

2. Voor het eerst vliegen

Voor Geert betekende dit tripje: voor de eerste keer vliegen! Vliegen leek hem altijd maar niks. Hij had niet echt vliegangst, maar voor de lol een vliegtuig in stappen deed hij ook niet. Omdat we absoluut meer van de wereld willen zien dan Europa, zullen we toch een keer moeten gaan vliegen. Daarom leek deze stedentrip hem een goed idee om te proefdraaien. Wat bleek? Hij vond het helemaal niet eng. Ook niet geweldig leuk, maar toch. We hadden een prima vlucht en dat smaakt naar meer! Jeej!

wetboek-voor-bloggers

3. Wetboek voor bloggers

Wie zich interesseert rondom juridische rechten en plichten voor bloggers, kent Charlotte van Charlotteslaw waarschijnlijk allang. Als juriste geeft ze regelmatig vragen waarover bloggers het niet eens kunnen worden. Bijvoorbeeld over of je het aan moet geven als je betaald hebt gekregen voor een artikel (ja!) en hoé dan. Omdat er zoveel onduidelijkheden waren, besloot Charlotte een boek te schrijven: Wetboek voor bloggers.

In Wetboek voor bloggers worden allerlei onderwerpen aangesneden: van het opzetten van een blog, tot het vergroten van je bereik en het op de juiste manier gebruiken van afbeeldingen. Het boek is heel volledig (praktisch alles wat je moet weten, staat erin), maar daardoor kan het begin wat saai zijn voor meer ervaren bloggers.

Gelukkig komen er ook veel nieuwe, heel interessante onderwerpen aan bod. Bijvoorbeeld over hoe je om gaat met adverteerders die niet willen dat jij ‘advertorial’ bij het artikel zet (irritaaaaant!). Maar ze geeft ook tips over disclaimers, SEO en het beschrijven van je bronnen. Inmiddels steken er heel wat memo-blaadjes met dingen die ik moet onthouden uit mijn boek!

Ik ben blij dat dit boek er nu is en er eindelijk duidelijkheid is gekomen over de juridische rechten én plichten van bloggers. Heel wat regels worden niet of nauwelijks uitgeleefd, omdat er zoveel onwetendheid is. Daarom zou ik zeggen: een must read voor elke blogger.

* Ik kreeg dit boek ter review opgestuurd, maar dat beïnvloedt mijn mening niet. Want JA, dat moet je er dus bij zetten. Gelukkig deed ik dat al goed. Oh, en de foto mag ik gewoon gebruiken, want die stond in het persbericht. Zie je, weer wat geleerd!

verse thee

4. Liefde voor verse thee

Wat ik ook in mijn brievenbus vond, waren 5 pakjes verse thee van Cupkes. Marijke mailde me zo enthousiast over haar zelfontworpen servies en verse thee, dat ik super nieuwsgierig werd! Ze stuurde me een proefpakketje thee op, die ik – samen met een vriendinnetje – uitgebreid getest heb gisterenavond.

Ik vind verse thee er altijd zo leuk uitzien! Vooral als er kleurig fruit of bloemetjes in zitten. De geuren die uit de pakjes kwamen, waren al veel belovend! De zak ‘aardbeien met slagroom thee’ had ik het liefste de hele dag onder mijn neus gehouden!

Ik vond de theetjes niet allemaal helemaal smaken naar wat de verpakking me zei, maar ze waren wél erg lekker. En dat we tot half twee ’s nachts theetjes bleven drinken, zegt waarschijnlijk wel genoeg.

australië

5. Nieuwe rubriek: Zij deed het!

Afgelopen week introduceerde ik een nieuwe rubriek op Mariekevanwoesik.nl: Zij deed het. Daarin interview ik mensen die hun dromen achterna gaan en al prachtige dingen van hun bucket list af hebben kunnen strepen. De reeks begon met Marieke, die haar droomreis naar Australië maakte en als klap op de vuurpijl ten huwelijk werd gevraagd! Zo leuk om te lezen hoe enthousiast ze is!

6. Betere mobiele site

Ik stoorde me al een tijdje aan de mobiele site van Mariekevanwoesik.nl. Sommige zinnen bleven niet netjes in het vak staan, waardoor de layout soms een beetje misvormde. Op Twitter kwam ik de plugin weer tegen die ik bij mijn vorige thema ook gebruikte en daarom besloot ik die er weer op te gooien. Ik hoop dat het nu allemaal nét even wat beter werkt. Zo niet, dan hoor ik het graag!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

16 thoughts on “SweetSixSunday #20 | Terug uit Warschau, Wetboek voor bloggers en nieuwe mobiele site

  1. Een mobiele site, ik heb het niet, maar moet er misschien toch maar aan gaan geloven! Die van jou ziet er wel goed uit zo! Ik ben benieuwd naar je reisfilm van Warschau, zelf zou ik heel graag een keer naar Polen gaan, dus hopelijk word ik zo nóg enthousiaster haha.

  2. Fijn dat je terug bent! Ik ben al benieuwd naar jullie reisfilm en ik kijk uit naar je plogs, die vind ik altijd heel leuk om te bekijken! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.