SweetSixSunday #28 | Hitte, Brussel en letterslingers

Wekelijks deel ik mijn SweetSixSunday. De naam klopt natuurlijk voor geen meter, maar het bekt wel lekker. Gewoon zes favoriete en leuke dingen van die week, waar ik geen hele blog mee kan vullen, maar die ik wel even moét delen.

1. Wild

We wilden heel graag Wild zien en ik had het geluk dat ik kaartjes won op Sabines blog. We gingen vorige week al, maar toen vergat ik ‘m helemaal te delen in mijn SweetSixSunday. Terwijl hij daar écht een plaatsje in verdient, want wauw, wat was ‘ie mooi.

Wild gaat over Cheryl Strayed (Resse Witherspoon) die na een mislukt huwelijk en de dood van haar moeder alle hoop in het leven heeft verloren. Ze valt in een gat van roekeloos gedrag en drugs. Maar dan maakt ze een grote beslissing. Zonder ervaring begint ze aan een wandeling van meer dan 1600 km, de Pacific Crest Trail. Om – jazeker – zichzelf weer terug te vinden.

Voor alle liefhebbers van Intro the wild: ga dat zien!

2. Xenos webshop

Ik erger me altijd dood aan winkels die geen webshop hebben. Hoe handig zou het zijn als bijvoorbeeld de Action een webshop had? Gelukkig kan ik één winkel weer van mijn lijstje afstrepen: Xenos heeft namelijk – eindelijk – een webshop! Fijn!

hitte

3. Hitte

Ik ontving het boek Hitte van Lis Lucassen. Het is het pseudoniem van thrillerschrijfster Olga Hoekstra, die als Lis haar New Adult-debuut maakt. Ik heb tot nu toe 5 New Adults gelezen (allemaal van uitgeverij Zomer&Keuning) die allemaal een beetje op dezelfde manier geschreven zijn. (Sexy passages met de nodige erotiek, mooie omschrijvingen zodat je er meteen inzit en diepere geheimen/grote problemen.)

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat bij Hitte een beetje miste. Zeker aan het begin van het boek moest ik erg wennen aan de jeugdige manier van schrijven en de korte hoofdstukken. Ik had het idee dat ik te oud was voor deze hoofdpersonen (wat ik niet had bij eerdere New Adult boeken) en miste een beetje de ‘diepgang’. Het verhaal bleef een beetje oppervlakkig, terwijl de problemen die de hoofdpersonages hadden weer allemaal érg ernstig waren.

Toch heb ik het boek aardig snel uitgelezen! De tweede helft van het boek vond ik beduidend beter en op de terugweg vanuit Brussel las ik het boek dan ook zo uit. Eigenlijk zegt de quote van Lisette (op de cover) het al: Hitte is een prima, luchtig zomerboek. Niet teveel nadenken, gewoon lezen en ontspannen!

Ik ontving dit boek als review-exemplaar van de uitgever, maar zoals je ziet ga ik alleen samenwerkingen aan waarbij ik mijn eerlijke mening mag geven.

[bol_product_links block_id=”bol_5527b488910cc_selected-products” products=”9200000032074474″ name=”Hitte” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

goedkope citytrips

4. Citytrip tips!

Jullie stelden me aan aantal keer de vraag hoe ik altijd zo goedkoop citytrips en dergelijke boek. Vandaar dat ik een tweedelige serie over ‘goedkoop reizen’heb geschreven. Afgelopen week kwam het eerste artikel online, waarin ik uitleg hoe ik goedkoop citytrips boek. Volgende week vertel ik je meer over goedkoop reizen als je langer weggaat!

5. Letterslingers

Al eeuwen aasde ik op zo’n mooie letterslinger die je overal op Instagram voorbij ziet komen. Afgelopen week besloot ik er daarom maar gewoon eentje te bestellen, in het zwart. Donderdag kwam ‘ie binnen en de rest van de avond heb ik meteen besteed aan het hele huis vol letterslingers hangen. Het is zoooo leuk!

Ik ga nog niet verklappen wat waar hangt, want ik ga er nog een apart blogje over maken. Maar zie hier onze slinger in kantoor! De ‘HQ’ (HeadQuarter) is alweer weg, want ik had later nog een H nodig, haha.

brussel

6. Terug uit Brussel!

Yes, we zijn terug van een hele korte trip naar Brussel. Eén nachtje spendeerden we in de leuke Belgische stad en het waren toevallig twee héle mooie, zonnige dagen. Wat hebben we genoten! Ik heb beide dagen gevlogd (weer eens wat anders dan een plog) en de eerste komt maandag online.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

4 thoughts on “SweetSixSunday #28 | Hitte, Brussel en letterslingers

  1. hey marieke, ik zie vaker dat jij ook wel eens kritisch bent over gesponsorde producten. vind ik echt stoer! je bent een van de weinigen… ik viel echt van m’n geloof toen ik erachter kwam dat veel reviews op blogs gesponsord zijn! mja naïef, goedgelovig en misschien zelfs wereldvreemd 😉
    ik was zoooo teleurgesteld in deze wereld, haha! inmiddels verwerkt en begrijp ik dat het gebeurt… maar die reviews hebben voor mij geen waarde meer. behalve deze, lekker eerlijk!

    1. Dank je wel, lief! 🙂 Ik doe daar erg m’n best voor! Maar deze review is niet gesponsord (als in: ik krijg er geen geld voor). Ik heb wel het boek gekregen om te reviewen. En je bent zeker niet wereldvreemd, hoor. Maar daarom is het juist zo belangrijk dat bloggers het erbij zetten, vind ik!

  2. Ha, Marieke, mooi dat je een eerlijke review geeft. Daar hebben wij ‘auteurs’ ook het meest aan. Als je weet te onderbouwen wat je miste in het boek, dan weet je zeker dat een auteur er wat aan heeft. Dankjewel dus!

    1. Bedankt voor je reactie, Olga! Leuk dat je reageert 🙂 Heel graag gedaan! Veel succes met schrijven! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.