SweetSixSunday #5 | Reisadvies, Wunderlist & een nieuwe Millennium!

Wekelijks deel ik mijn SweetSixSunday. De naam klopt natuurlijk voor geen meter, maar het bekt wel lekker. Gewoon zes favoriete en leuke dingen van die week, waar ik geen hele blog mee kan vullen, maar die ik wel even moét delen.

1. Buitenlandse zaken reisadvies app

Ken jij de buitenlandse zaken reisadvies app al? Wij gebruiken ‘m graag voordat we op reis gaan. Je kunt er bijvoorbeeld vinden hoe veilig een land is. Groene landen zijn veilig, bij gele landen moet je opletten en oranje en rood is meestal niet best.

Tip: hou in de gaten dat je niet verzekerd bent als je naar een gebied gaat dat oranje of rood is!

2. Wunderlist

Notitieboekjes vol schreef ik. Oneindige ’to do’-lists. Heerlijk krassen. Maar… als het dan te slordig werd weer helemaal opnieuw beginnen.

Eerder dit jaar haalde Geert me al over om eindelijk een digitale agenda te gebruiken in plaats van die eeuwige papieren dingen mee te sjouwen. Vooral handig omdat we allebei dezelfde agenda gebruiken en dus meteen afspraken kunnen plannen.

En nu… gebruik ik sinds kort Wunderlist. Dat is een gratis programma dat je kunt gebruiken op de computer, tablet of telefoon. Super handig! Je kunt verschillende lijsten maken, waardoor je ‘vandaag’ tab ook gecategoriseerd wordt (het duurde even voordat ik daarachter was).

Je kunt je datums geven aan je taken, zodat je ook een vandaag- en weekoverzicht krijgt. Daarnaast kun je nog herinneringen instellen en heel makkelijk dingen opslaan die je bijvoorbeeld later nog wilt lezen.

Ik vind het super handig! Ik heb er mijn eigen ’to do’-list in gemaakt, Geert heeft ook een lijstje en we hebben samen een boodschappenlijst.

3. Nieuw Millennium boek!

Stop de persen! Er komt een vierde deel van de Millennium-reeks!

Best wel opvallend nieuws, aangezien de schrijver, Stieg Larsson, al in 2004 overleden is. Helaas zelfs nog voor de eerste drie boeken werden uitgegeven en de serie gemaakt was. Hij heeft dus nooit geweten hoe groot het succes ervan was.

Na zijn dood werd een onvoltooid boek vier aangetroffen en twee synopsissen voor boek vijf en zes. Uit aantekeningen bleek dat hij uiteindelijk tien boeken wilde gaan schrijven. Zo verschrikkelijk jammer dat hij zo vroeg overleed, hij had overduidelijk een groot talent!

Maar… nu komt er dus tóch een deel vier! Het wordt geschreven door David Lagercrantz in opdracht van de erfgenamen van Stieg Larsson. Ook weer bijzonder: ik las dat de vriendin van Stieg het er niet mee eens is, maar omdat zij geen erfgename is (op zich al vreemd) heeft ze er niks over te zeggen…

Eén ding is zeker: dat vierde deel ga ik lezen!

4. Docu: Nachtvlinder

Deze week keek ik een mooie en ontroerende documentaire: Nachtvlinder. Deze docu gaat om Priscilla, die erfelijk is belast met een dodelijke ziekte en besluit op haar 26e verjaardag voor euthanasie te kiezen.

Een heel heftig, maar mooi verhaal. Niet zo geschikt voor jonge lezers. Je kunt ‘m hier terug zien.

5. Serie: Over mijn lijk

Sorry, weer een heftige serie, maar wel een hele mooie: Over mijn lijk is weer begonnen. Ik heb deze serie nog niet eerder gekeken, maar zag nu aflevering één en wil de rest zeker weten ook bekijken.

In Over mijn lijk volgt Patrick Lodiers 5 jongen mensen die niet lang meer te leven hebben. Het knappe is dat OML wel een hele positieve serie is met mooie verhalen.

Elke donderdag om 22.20 uur zie je de nieuwe aflevering op NPO1, maar je kunt ze ook hier terugkijken.

6. Mooi idee: nieuwe foto maken

Ik vind het altijd zo leuk als mensen na heel veel jaren weer ‘dezelfde’ foto maken maar dan in het nu. Snap je wat ik bedoel? Bij DWDD maken ze een nieuwe foto van drie vrouwen die ooit met de feeëntrein reisden. Mooi stukje!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

6 thoughts on “SweetSixSunday #5 | Reisadvies, Wunderlist & een nieuwe Millennium!

  1. Ha, vet leuk die laatste video! Mijn vriend was ook adelborst en ik ben dus als zijn fee mee geweest naar het assaut 😀
    Super grappig, echt heel leuk! Die outfit v/d adelborsten is zo te zien ook echt niets veranderd 🙂

  2. Ik weet het niet of ik het nieuwe millennium boek ga lezen. Het wordt heel lastig voor een andere schrijver om hetzelfde niveau van Stieg Larsson te bereiken…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.