SweetSixSunday #8 | Ziplinen in Roemenië, prachtig geld en Chantal blijft slapen

Wekelijks deel ik mijn SweetSixSunday. De naam klopt natuurlijk voor geen meter, maar het bekt wel lekker. Gewoon zes favoriete en leuke dingen van die week, waar ik geen hele blog mee kan vullen, maar die ik wel even moét delen.

1. Faith in humanity restored

Altijd fijn, filmpjes, verhalen of foto’s die ons geloof in de mensheid weer een beetje aanwakkeren. In tijden van oorlog, misbruik en geweld heb je die gewoon af en toe éven nodig. Maar luister alsjeblieft niet naar de verschrikkelijk dramatische muziek op de achtergrond.

2. Chantal blijft slapen

Chantal is leuk! Ik vertelde het al eerder. Sinds deze week heeft ze een nieuw  : Chantal blijft slapen. Ze gaat 24 uur met een BN’er mee en blijft – zoals de titel al zegt – ook slapen. In de eerste aflevering zagen we Hans Klok en Humberto Tan. Echt diepgaande interviews werden het niet en er Chantal werd ook niet aan het werk gezet, zoals in Jouw vrouw, mijn vrouw maar vermakelijk was het wel. Ik kijk de volgende aflevering weer! Gemist? Hier kijk je het terug.

3. Gewoon wat een studentje ’s avonds eet

Eigenlijk was ik uitgenodigd voor de boekpresentatie, maar ja, toen zat ik in Roemenië. Gelukkig was Leonie zo lief om me haar boek Gewoon wat een studentje ’s avonds eet thuis op te sturen. Ik schreef samen met haar voor LINDA. een paar zomers terug en sindsdien is haar gelijknamige blog gegroeid als een malle! Op de cover van haar boek staat bijvoorbeeld dat ze 47.428 likes heeft, terwijl dat aantal op het moment dat ik dit typ al gegroeid is naar 55.195! Gekkenhuis! Logisch dat het tijd was voor de volgende stap: een eigen kookboek!

Het werd een boek vol prachtige foto’s en heerlijke, simpele recepten. Precies zoals Leonie is, want ze is – naar eigen zeggen – helemaal geen keukenprinses! Hoe verfrissend dat haar recepten dus af en toe ook gewoon pakjes en zakjes bevatten. Ik – als kookhater – word hongerig van haar boek en krijg het idee dat zelfs ík die recepten kan maken.

Als ik dan ook nog zie dat de categorie ‘Superfood’ recepten bevat als ‘Hartaanvalhamburgers’ en ‘Katerontbijt’ weet ik genoeg. Leo’s kookboek is een toppertje!

p.s. Ze is ook genomineerd voor de Viva400! Stemmen jullie ook op haar? Vandaag is de laatste dag dat het kan!

[bol_product_links block_id=”bol_5454b9726ffe5_selected-products” products=”9200000030321898″ name=”Gewoon wat een studentje ’s avonds eet” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

4. Pak van mijn hart

Ik noemde ‘m al in mijn blog over gospel muziek, maar ik noem hem gewoon lekker nóg een keer, omdat hij zo leuk is. Ik draai ‘Pak van mijn hart’ echt helemaal plat sinds ik terug ben uit Roemenië. Mijn nieuwste missie? Geert ervan overtuigen dat we naar deze film moeten.

Ik ging eerst

Mijn helm zat een béétje vreemd

Daar gaat ‘ie dan

Toch wel leuk, hè schat?

Zou ‘ie het niet meer eng vinden?

O ja, toch wel

Overleefd!

5. Ziplinen met Geert

Als je iemand kent met diehard hoogtevrees dan moet je echt een keer met diegene gaan ziplinen. Geert kwam er dit keer zelf mee. In Hongarije hadden we het al eens samen gedaan, in Montenegro ging alleen ik over de Tara kloof, maar nu wilde Geert wel weer mee. Het uitzicht was dieper dan in Hongarije, maar toch zag hij het zitten. Ik moest alleen wel eerst. Geen probleem, want ik vind ziplinen súper leuk en eigenlijk helemaal niet eng. Maar ja, ik heb dan ook geen hoogtevrees.

We gingen heen en terug en terwijl de één ging, maakte de ander de foto’s. Ik klikte er vrolijk op los en wat hebben we achteraf gelachen om de foto’s van Geerts gezicht. Die zeggen genoeg, toch? Ja, hij vond het eng. Maar hij vond het ook heel leuk! Weer wat overwonnen. Op naar de volgende zipline!

6. Geld tellen

Roemeens geld is werkelijk het mooiste geld dat ik ooit gezien heb. Er zaten doorzichtige stukjes in! Als je die tegen het licht hield, zag je er ook weer tekens in zitten. Ik vind het überhaupt heel leuk als we naar een land gaan waar ze niet de euro hebben en we zorgen er dan ook altijd voor dat we wat geld mee terug nemen als herinnering. Het duurt waarschijnlijk niet lang voordat al die landen de euro hebben. We hebben nu een briefje van 1 Lei (€0,22… Daar hebben ze in Roemenië briéfgeld van!) meegenomen en wat kleingeld.

Neem jij ook altijd buitenlands geld mee terug?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

4 thoughts on “SweetSixSunday #8 | Ziplinen in Roemenië, prachtig geld en Chantal blijft slapen

  1. Hoi! Super leuk dat ziplinen, kan je me vertellen waar je dat gedaan hebt? We vertrekken binnenkort naar Roemenië!

    1. De mooiste plek waar je kunt ziplinen in Roemenië is bij de 7 Stairs Canyon!! Daar kun je naar boven lopen (en dan heb je een wandelroute door een prachtige berg, heel vet) en dan kun je vervolgens naar beneden ziplinen! Dat is een tocht van een heleboel linen achter elkaar en je mag zelf van de ene boom naar de andere. Héél gaaf! Echt een must-do!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.