SweetSixSunday #24 | Múst read ‘Versplinterd’, bloemies en dank je wel.

Elke week deel ik mijn SweetSixSunday. De naam klopt natuurlijk voor geen meter, maar het bekt wel lekker. Gewoon zes favoriete en leuke dingen van die week, waar ik geen hele blog mee kan vullen, maar die ik wel even moét delen.

versplinterd

1. Múst read: Versplinterd

Toen dit boek op de mat viel, werden mijn ogen meteen getrokken naar het zinnetje: “Voor de lezers van Jojo Moyes’ Voor jou”. Dat vond ik namelijk een héél mooi boek (en ik zie nu pas dat ik daar gewoon nooit een recensie over heb geschreven? Hoe dan?!). Mijn verwachtingen waarom daarom best wel hoog, maar dat heeft Versplinterd méér dan waar gemaakt. Wat een geweldig boek!

Waar gaat het over?

Vijf jaar geleden stortte Rachels wereld in toen bij een ongeluk haar beste vriend Jimmy overleed en zijzelf gewond raakte. Haar relatie overleefde de klap niet, ze verhuisde naar Londen en van haar dromen is niets terechtgekomen. Nu ziet ze de vriendengroep van vroeger weer voor het eerst bij de bruiloft van haar ex Matt en zijn verloofde Cathy. Als ze die avond Jimmy’s graf bezoekt, wordt ze overmand door hoofdpijn en raakt buiten bewustzijn. Als ze bijkomt, blijkt haar leven heel anders te zijn dan ze zich herinnert: het ongeluk van vijf jaar geleden is nooit gebeurd, zij en Matt zijn nog bij elkaar, en Jimmy leeft nog… Rachel kan het bijna niet geloven, het is bijna te mooi om waar te zijn. Of is ‘bijna’ niet het goede woord?

Wat vond ik ervan?

Vanaf de eerste bladzijde was ik verslaafd. Ik heb het boek letterlijk in één ruk uitgelezen. Geert werd helemaal gek van me, want ik riep telkens: ‘Nog één bladzijde!’ en was vervolgens weer een hoofdstuk verder. Ik leefde gewoon meteen zó mee met de hoofdpersonages. Het verhaal is puur, hard, eerlijk, lief, hartverscheurend en mooi tegelijkertijd. Ik wil niet teveel verklappen, dus ik zeg maar gewoon: LEES DIT BOEK. Echt.

2. Jochie wint van Roger Federer

Ik houd niet zo van tennis, maar Geert volgt het wel graag. Toch is dit filmpje te leuk om niet te delen. Roger Federer (die’s heel goed, dat weet zelfs ik) speelde een oefenwedstrijd tegen Grigor Dimitrov. Die laatste schatte zijn kansen niet best in en leende daarom zijn racket even uit aan een jochie uit het publiek. Die vervolgens doodleuk een punt maakt…

3. Lente in huis!

Omdat de afgelopen week nogal verdrietig was, was ik erg toe aan wat vrolijkheid in huis. Ik dook de zolder op en haalde alle lentespulletjes weer tevoorschijn. Tijd voor pastelkleurtjes, schaapies en de paastak! Natuurlijk deelde ik al een blog over de lente in ons huis.

4. Bloemies

Op mijn Instagram staat echt een overload aan bloemen de laatste tijd. Ik weet niet wat ik ineens heb – met mijn niet-groene vingers – maar ik word er gewoon heel blij van. Deze mooie bos verse tulpen kregen we van de lieve Stefan en Lisan, zomaar. Daar word ik zo blij van! Ze zuipen wel een hoop trouwens. (De bloemen, niet Stefan en Lisan.) Twee keer per dag vul ik hun water bij!

5. Harige wekker

In de I love sleep tag vertelde ik al wat voor wekkers ik allemaal zet, maar deze wekker is wel érg lief! Heerlijke, witte haarbal!

6. Bedankt voor jullie steun

Ik wil jullie meteen ook even bedanken voor alle lieve berichtjes die ik heb ontvangen naar aanleiding van het overlijden van mijn oma. Op mijn blog, op Facebook, op Twitter, op Instagram, via kaartjes, app’jes… DANK JULLIE WEL! Zo lief! Deed me heel goed.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

6 thoughts on “SweetSixSunday #24 | Múst read ‘Versplinterd’, bloemies en dank je wel.

  1. “De naam klopt natuurlijk voor geen meter, maar het bekt wel lekker” :’) hahaha. Wat een heeeeerlijke vrolijke post is dit! Dat hondje omg <3 ik mis mijn hondje. En dat kindje dat een punt scoort, whoa dat moet echt een awesome gevoel zijn geweest!

    1. Zéker! De schaapjes op het tafeltje komen van de Xenos (paar jaar geleden wel), de twee grote in het raamkozijn komen uit Mallorca en de kleine heb ik gekregen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.