3 bucket list bestemmingen voor taalreizen

taalreizen

Weet je nog dat ik 5 tips deelde om snel een nieuwe taal te leren? Ik heb een nog veel betere én leukere tip voor je: taalreizen! Want waar leer je een taal beter dan in het buitenland? Precies! En daarbij is het ook nog eens de allerleukste manier om een nieuwe taal te leren. Ik verzamelde de drie allerleukste plekken voor een taalcursus in het buitenland. Stuk voor stuk echte bucket list bestemmingen, als je het mij vraagt! Het is dat ik hier in Nederland al lessen Duits volg, want ik word stiekem erg enthousiast van deze ideeën!

Waarom een taal leren in het buitenland?

Ik schreef het al eerder: je leert een nieuwe taal het snelste als je je er helemaal in onderdompelt. En dat kan natuurlijk het beste in het buitenland, waar je 24/7 met de taal bezig bent! Daarbij is studeren in het buitenland natuurlijk een stuk leuker dan droge taallessen in Nederland volgen. Daarnaast kun je – naast het leren van een nieuwe taal – ook genieten van een vette reis! Je leert de cultuur van het land kennen en kan tussen het studeren door de mooiste bezienswaardigheden bekijken. Het land verkennen en je ondertussen de taal eigen maken. Kan veel erger, lijk me zo!

taalreizen

Palma de Mallorca, 2017

Spaans leren in Spanje

Toen we vorig jaar naar Sofia (Bulgarije) gingen, kwamen we een meisje tegen dat net zo gek is op reizen als wij (dus drie keer raden waar het gesprek al snel over ging). We tippen elkaar vaak gave bestemmingen en begin volgend jaar heeft ze een heel vet plan: ze gaat Spaans leren in Spanje! Dit lijkt me serieus één van de leukste taalreizen om te maken. Het lijkt me zó handig om Spaans te kunnen. Er zijn zóveel landen waar ze Spaans (of een variatie daarop) spreken. Vraag me nou niet hoe het precies zit met al die Spaanse talen en hun variaties, maar stel je voor dat je je in zoveel landen verstaanbaar kunt maken?! Daarbij is Spanje natuurlijk een prachtig land!

taalreizen

Le Mont-Saint-Michel, 2012

Frans leren in Frankrijk

Persoonlijk vind ik Frans een verschrikkelijke taal, maar dat komt vooral omdat ik er echt geen zak van kan. Ik heb op de middelbare school toch echt een paar jaar Frans gehad, maar het enige dat ik kan, is mezelf voorstellen en vragen om een plastic zakje. Nou, ik kan je vertellen, daar kom je niet ver mee. Toen we afgelopen jaar in Marokko waren, vielen we dus meteen terug op Engels… Wat een drama, dat Frans! Kom jij ook niet verder dan het vragen om een stokbrood? Dan is een taalreis naar Frankrijk misschien wel wat voor jou 😉

taalreizen

Newcastle, 2014

Engels leren in Engeland

Is er iets schattiger dan alle verschillende accenten aan de overkant van het water? Brits, Iers, Schots… Ik vind het allemaal heerlijk! Kan jouw Engels wel een opfrisbeurt gebruiken? Je kunt ook hele leuke taalreizen in Engeland volgen!

Waar zou jij een taalreis naartoe willen maken? 🙂

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

8 thoughts on “3 bucket list bestemmingen voor taalreizen

  1. Na mijn studie ben ik een jaar au pair geweest in het Duitstalige gedeelte van Zwitserland. Ook moest ik daar 2 avonden per week naar school om de taal te leren ( spraak en geschrift) . Tot op heden heb ik er nog profijt van; naast het ervaren van de cultuur, de gewoonten, het eten, enz. verkrijg je een ruimere woordenschat die je écht niet leert in de schoolbanken. Laatst had ik Duits sprekende klanten in de winkel en zonder probleem kon ik ze helpen, ik kreeg zelfs nog een compliment over mijn Duits ?. Dus heb je de kans, ga ervoor, nergens leer je de taal zo goed als in het land zelf.

  2. Oeh van dit stukje krijg ik weer helemaal zin om een taal te gaan leren in het buitenland! Zelf heb ik via EF in Malta Engels geleerd en ook heb ik, jawel, Spaans in Spanje geleerd haha (in Granada, op Erasmus). Super tof dat je Spaans wil leren! Als je ooit tips wil laat maar weten 🙂 Leuke blog heb je, ik ga je volgen!

    1. Wauw dat klinkt super tof! Ik hoor veel goede verhalen over Malta in combi met Engels inderdaad. Thanks!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.