TAG | 15 dingen die niemand vraagt, maar waar ik wel antwoord op ga geven

Al heel lang staat er in mijn ideeënboekje een blog over ‘dingen die niemand me vraagt, maar waar ik lekker toch antwoord op ga geven’. Wist ik veel dat daar dus al een tag van was. Toen ik ‘m op Kelly’s blog voorbij zag komen, wist ik meteen: die ga ik invullen! Lekker kneuterig, antwoord geven op gekke vragen.

1: Slaap je met de deuren van je kledingkast open of dicht?

Dicht, anders kan ik niet handig naar mijn bed lopen. En waarom zou je de deurtjes open laten staan? Al blijven ze overdag weleens open staan, als ik me aan het aankleden ben of iets moet zoeken.

2: Neem je mini-flesjes shampoo enzo mee uit hotels?

Dat deed ik wel, maar inmiddels denk ik: de shampoo die erin zit, is toch niet lekker. Ik heb wel altijd een klein voorraadje ‘mini’s’ thuis voor als ik maar één nachtje wegga en weinig spullen mee kan nemen, maar die hotelflesjes gebruik ik toch nooit!

3: Heb je ooit een straatnaam bord gepikt?

Eh… nee. Waarom zou ik? Alsof ik dat in mijn meisjeskamer ging hangen. Hell no.

4: Gebruik je to-do lijstjes?

Serieus? JA! Ik heb altijd dertig duizend notitieboekjes om me heen en begin nergens aan zonder eerst een lijstje te hebben gemaakt. Zelfs op vakantie ga ik los met lijstjes van dingen die we nog willen zien, een kasboek, mijn handige inpaklijst voor de vakantie.

5: Heb je sproeten?

Op mijn neus (vooral in de zomer)! En daar ben ik serieus trots op. Ik vind sproeten zó mooooooi! Ik wou dat ik er meer had. Geert krijgt ook sproeten in de zomer. Cute!

6: Heb je ooit in de bosjes geplast?

Eh… ja. Als je – zoals wij – vaak lange wandeltochten maakt (van een paar uur) door de natuur in – ik noem maar wat – Slovenië, dan moet je toch een keer naar de wc, hè? Maar ik neem wel altijd wc-papier mee. Of papieren zakdoekjes.

7: Hoe groot is jullie bed?

1.40 m bij 2.00 m. Niet heel groot dus, maar groot genoeg! Al neemt Geert serieus 2/3 van het bed in. Gelukkig lig ik altijd opgekruld te slapen. Ik ben wel blij dat we maar zo’n klein bed nodig hebben trouwens, want mijn vader (2.04 m lang) en mijn broertje (bijna 2.00 m lang) passen nóóit in een bed! Zó onhandig!

8: Ben je lui?

Soms kan ik heel lui zijn en vind ik het erg fijn als Geert wat te drinken voor me inschenkt, terwijl ik op z’n kop op de bank hang. Maar vaak genoeg wou ik dat ik luier kon zijn, want ik heb áltijd wat te doen en ben ook altijd bezig. Ik kan gewoon niet niks-doen! Zelfs als ik tv kijk, ben ik negen van de tien keer tegelijkertijd aan het lezen of zit ik op Instagram. (Behalve bij een spannende serie, dan lukt het me wel om helemaal in het scherm te kruipen.)

9: Is er iets waar je je nu aan irriteert?

Ehm… niet echt, eigenlijk. Maar ik weet dat ik zo het huis moet opruimen en het is niet dat ik daar zín in heb, of zo.

10: Kauw je op pennen en potloden?

Nee, gatsie. Ik kauw ook niet op nagels. Ik kauw nergens op eigenlijk. Of ja, vaak op kauwgom!

11: Heb je bij de padvinders gezeten toen je klein was?

Ja! (Ik ben de linkse op de foto.) Maar wil je dat alsjeblieft ‘scouting’ noemen, want anders voel ik me alsof ik zo uit de Donald Duck gewandeld kom. Ik heb zeven jaar op scouting gezeten en – hoewel ik een echt meisjes-meisje was – daar kon ik lekker ravotten, klimmen, vies worden, etc. Ik vond het toen heel leuk, al zou ik er nu nooit meer bij willen.

12: Kijk je nog wel eens naar tekenfilms?

Nee. Ik snap niet zo goed waar die fascinatie van tekenfilms soms vandaan komen. Ook vroeger keek ik ze niet veel. Ik keek veel liever naar Bassie en Adriaan dan naar Disney. Dit soort filmpjes vind ik geweldig, maar ik ken de meeste van de liedjes niet…

13: Tel je de treden als je de trap op loopt?

Nee, gelukkig niet (meer).

14: Dans je wel eens als er geen muziek te horen is?

Ja hoor, dan zing ik er gewoon zelf bij! Geen probleem.

15: Weet je hoe je het oliepeil van je auto moet checken?

JA! (Mijn moeder gaat dit niet geloven.) Toen we in Slovenië waren, stonden we een keer langs de kant van de weg met de auto, omdat er gekke lampjes knipperden. Toen belden we in paniek Stefan op (niet alleen één van mijn beste vrienden, maar ook automonteur en nog iets in die richting). Van hem moesten we o.a. het oliepeil checken. ‘Pak even een oude doek, Mariek,’ zei Stefan. Alsof ik zo maar ergens een oude doek vandaan kon toveren! Gelukkig kwam Geert met de oplossing: een maandverbandje… Uiteindelijk bleek er niks aan de hand te zijn, maar toen besloten we dat we wel een lesje in auto’s nodig hadden.

Stefan heeft ons inmiddels geleerd hoe we het oliepeil, de koelvloeistof en de ruitenwisservloeistof checken (en eventueel aanvullen), hoe je een lamp verwisseld én hoe we het reservewiel onder de auto vandaan moeten peuteren en vervangen. Goed, hè? Ook hebben we een noodkoffer aangelegd in de auto, met daarin alle vloeistoffen, een gevarendriehoek, gereedschap, trekkabel, krik, wegenkaarten, etc. Wij zijn helemaal klaar voor Kroatië!

Zeg me dat ik niet de enige ben die op scouting heeft gezeten en af en toe in de bosjes plast?!

Follow my blog with Bloglovin

8 thoughts on “TAG | 15 dingen die niemand vraagt, maar waar ik wel antwoord op ga geven

  1. Leuk om te lezen. Ik vulde onlangs de lange versie in. Ik heb dan wel niet op scouting gezeten maar plas ook regelmatig in de bosjes. Vriend leidt buitensportinstructeurs op op de sportacademie dus wij zijn sowieso veel buiten. En tja, soms moet je haha.

  2. Ik ken het eigenlijk niet anders dan dat je in de bosjes plast als je ergens in de rimboe onderweg bent.. Denk dat ik dat van de zomer ook wel een aantal keer kan gaan doen. Al heb ik nooit op scouting gezeten. En zo’n auto-sos kit is echt handig!

  3. Leuke blog weer, geinig die oude foto ( beugelbekkie) en dat oliepeil verhaal wist ik vaag wel maar dé oplossing van Geert niet haha.

  4. Leuk! Ik weet wel hoe ik het oliepeil moet checken, maar dat is meer omdat ik nog geen jaar geleden m’n rijbewijs heb gehaald en toen 10x moest vertellen hoe het moest haha!

  5. Ja, ik heb ook wel eens in de bosjes geplast. Wie niet zou ik bijna denken. Ik ben er geen fan van, maar als je moet, dan moet je. Niks aan te doen haha!

  6. Leuke vragen en antwoorden! Ik heb vroeger wel in de bosjes geplast tijdens wandelingen, maar dat is erg lang geleden. Ik drink meestal te weinig, wat natuurlijk heel ongezond is, maar het enige voordeel is dat je dan niet hoeft te plassen. Ik heb ook sproetjes trouwens, maar ik vind ze bij mezelf niet mooi. Mijn neus lijkt nu veel donkerder dan de rest van mijn gezicht Niet charmant!

  7. Haha ik heb niet op de scouting gezeten, maar wilde het wel een tijdje, want mijn broertje zat erop. In de bosjes plassen gewoon bij hoge nood, maar liever niet, omdat ik er slecht in ben :p (dit klinkt raar). En veel plezier in Kroatië, Kroatië is prachtig! Vooral de meren van Plitvice zijn zo mooi 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.