TAG | Reisdilemma’s

Slovenië, 2014

Chantal van Reisdoc plaatste laatst een leuke blog met 15 reisdilemma’s. Ik vond dat die leuke keuzes best een tag mochten worden en bedacht dat ik ze dan zelf ook maar moest beantwoorden. Ik vind dilemmaspelletjes leuk! Al zijn het soms onmogelijke keuzes. Maar ja, als ze dan met reizen te maken hebben, dan moét ik ze wel beantwoorden. Komt ‘ie!

1. Zonvakantie / wintersport

Zonvakantie! Al vind ik een temperatuur van zo’n 27 graden het lekkerste; hoger hoeft van mij niet (ik háát zweet). Ik ben ook jaren op wintersport geweest met mijn ouders; leuk, maar ik ben niet zo’n wintersportlover als zij.

2. Vakantie aan de kust / vakantie in het binnenland

Ik vind de kust heerlijk, hoor, daar niet van, maar ik heb altijd het idee dat ik beter en méér op reis ben in het binnenland. In Montenegro merkte ik dat laatst bijvoorbeeld ook weer; aan de kust zaten alle toeristen, maar in het binnenland verbleven we tussen de locals. Heerlijk! Eén uitzondering op de regel: Kroatië. De kust is mooi, maar het binnenland… mwah.

3. Europees eten / Aziatisch eten

Europees eten. Denk ik. Maar daar kan nog weleens verandering in gebracht worden. Ik ben een pasta-meisje, zeker weten. Maar dat Thais trekt me ook wel.

Bosnië, Blagaj, 2014

4. Weg met vriendinnen / weg met partner

Weg met Geert! Zéker weten! Hij is niet alleen mijn lief (zoals ze dat in België zo leuk zeggen), maar ook mijn reismaatje. Hij wil reizen zoals ik ook wil reizen. We willen allebei naar landen die juist niét logisch klinken en waar de rest van Nederland niét naartoe gaat (sorry, Frankrijk). We willen dezelfde dingen doen. Zien. Voelen. Proeven. Nou ja, je snapt me.

5. Actieve vakantie / luiervakantie

Actieve vakantie! Zeker weten! Eén (half) dagje luieren op het strand of aan het zwembad lukt best, maar daarna wil ik dingen doén. Zién! Op reis gaan is niet hetzelfde als aan het strand liggen in Thailand. Dan kun je net zo goed naar Frankrijk.

6. Azië / Afrika

Wat een onmogelijke keuze! In Azië ben ik (op een uitstapje vanuit Istanbul na) nog nooit geweest. In Afrika heb ik alleen Marokko mogen ontdekken tot nu toe. ARGH, hoe moet ik daar nou tussen kiezen? Ze lijken me beide práchtig! Ik ga gewoon niet kiezen. Ik kan er nog geen goed oordeel over vellen.

7. Barcelona / Rome

Oeps, weer géén idee. Beide steden heb ik nog niet gezien. Maar als ik op mijn gevoel af moet gaan, zeg ik Rome. Daar staan – denk ik – iets mooiere gebouwen. Of zeg ik nu maar wat? Jongens, help: wat is mooier?

8. 3 weken kamperen / 1 week luxe hotel

Dat ik dit ooit nog eens ging zeggen: 3 WEKEN KAMPEREN. Zeker weten. Ik was nooit zo’n kampeermeisje (understatement), maar nu ik deze zomer voor de derde keer op rij in een tent verbleef, ben ik om. Hotels zijn stiekem maar saaie kamertjes. Ik wil buiten zijn! (Mijn moeder gaat me nóóit geloven…)

9. Citytrip / natuurvakantie

Een natuurvakantie! Heel duidelijk. Ik vind citytrips ook leuk, hoor, maar ze zijn altijd zo kort! En je geeft relatief veel uit. Ik denk dan meteen: maar ik wil nu doortrekken naar daar en daar. Bovendien ben ik meer een natuurmeisje dan een stedenmeisje. We bezoeken ook wel steden, maar gaan vooral voor de natuur op vakantie!

10. Wereldreis / de wereld zien in meerdere keren

Hoe aantrekkelijk het idee van een wereldreis ook klinkt, ik kies zeker voor optie twee. Niet alleen omdat een wereldreis bijna niet mogelijk is met een eigen bedrijf (en ik niet zo lang bij mijn familie en vrienden weg wil), maar ook omdat ik het veel te leuk vind om steeds weg te gaan, terug te komen en plannen te maken voor de volgende reis. De voorpret is veel te leuk! Ik denk ook dat je – als je constant reist – op een gegeven moment een beetje reismoe wordt en téveel indrukken krijgt. Ik vind een reis van ongeveer 3 weken tot een maand perfect. En daarna lekker nagenieten, verwerken, veel praten over wat je hebt gezien en natuurlijk: een fotoboek maken. Al komen de plannen voor een volgende reis altijd heel snel, hoor, haha!

11. Nooit meer reizen / nooit meer je vrienden zien

Wauw, wat een rotvraag, Chantal! Haha. Ik kan me niet voorstellen dat ik nooit meer zou reizen, maar ik heb echt té lieve vrienden. Stiekem vind ik dat ‘familie’ook een beetje bij deze vraag hoort. Tja, dan is de keuze snel gemaakt.

Montenegro, 2014

12. Weg met de auto / weg met het vliegtuig

Autooooooo! Ik hóud ervan om met de auto te reizen. Daarom doen we het ook veel. Deze vakantie heb ik héél vaak gedacht: wat fijn dat we met de auto zijn. Ik houd ervan om een paar uur van plek naar plek te rijden, naar buiten te kijken, een boekje te lezen. De auto voelt dat echt als óns plekje waar vanuit we de hele wereld zien.

13. Backpacken / cruisen

Ik heb beide nog nooit gedaan, maar ik wil héél graag een keer backpacken en cruisen trekt me totaal niet. Dan zit je de hele tijd op zo’n boot, en dan? Dan zie je toch nog amper iets van het land?! Ik zou wel één keer een korte cruise willen doen, om eens te ervaren hoe het is om op zo’n bizar grote boot te zitten. Maar er zelf mee reizen, nee, écht niet.

14. Alles regelen / op de bonnefooi

Weer een gevalletje: dat ik dit ooit zou zeggen… Thuis ben ik met álles een regelnicht, maar op reis wil ik het liefste op de bonnefooi. Gewoon maar zien waar het schip strandt. Dan maak je de leukste dingen mee. Zo waren wij deze zomer helemaal niet van plan om naar Bosnië te gaan, totdat we ineens een bordje zagen. We keken elkaar aan en dachten: hé, da’s leuk! Geert draaide het stuur naar links en toen waren we in Bosnië. Dát is reizen, mensen.

15. Roadtrip / op één plek blijven

Nou, die hoef ik nu niet meer uit te leggen, toch? ROADTRIP! Hell yeah! Wij blijven nooit lang op één plek/camping. Ik wil gewoon véél zien. Toch heb ik niet het idee dat wij te snel weggaan. We zien héél veel in korte tijd, maar ik heb dan wel het gevoel dat ik het land gezien heb. En mochten we later toch nog bedenken dat we iets gemist hebben dan gaan we er later terug. Zo konden we in april niet naar de Vintgar Kloof in Slovenië, omdat de trappetjes gerestaureerd werden. Deze zomer zijn we alsnog gegaan! We kwamen er toch langs.

Laat ik nou ook eens bloggers taggen, want dat sla ik normaal over. Ik ben heel benieuwd naar de antwoorden van Marcella, Milou en Debby!

Follow my blog with Bloglovin

18 thoughts on “TAG | Reisdilemma’s

  1. Als je van dilemma’s houdt, ken je de site ‘Dilemma op Dinsdag’ vast al? Zo niet, even googlen! Erg goede dilemma’s!

  2. Wat een leuke tag 🙂 Misschien ga ik m gewoon van je overnemen, hihi. Tof dat jullie altijd bijzondere reisbestemmingen kiezen, het was me ook al echt een beetje opgevallen. En wat je zegt over met elkaar reizen op de manier zoals je dat allebei wil: fijn is dat he, als je iemand hebt die daarin op je lijkt! Wij hebben dat ook, dat maakt elke reis standaard al gewoon heerlijk.

  3. Leuk Marieke, je reislust straaaalt er vanaf. Ik wil nu ook weer op roadtrip 🙂 Wij gaan over een maand wel naar Frankrijk. Voor het eerst écht Frankrijk ontdekken, want we zagen alleen nog maar Parijs. Maar dan wel naar ruig Normandië, waar ik heel benieuwd naar ben! Ik ga je tag uiteraard overnemen, hij is ergggg leuk!!

  4. Definitief Rome over Barcelona. Rome biedt zoveel meer. Al is dat ook een kwestie van smaak. Leuke tag in ieder geval!

  5. Leuke dilemma’s! Ik denk dat ik hem ga overnemen, altijd leuk om een tag over reizen te doen!
    Leuk dat jullie vaak naar minder bekende reisbestemmingen gaan!

  6. Yes, wat een leuke TAG! Zo leuk dat ik hem ook over genomen heb 🙂 Ik ga ook zeker voor reizen met le boyfriend, de wereld in meerdere keren zien maar of je mij ik een tent krijgt weet ik zo net nog niet hihi 🙂

  7. Leuke manier om je beter te leren kennen! En dat dilemma: nooit meer reizen / je vrienden nooit meer zien. Waaaaaaat, dat is geen menselijk dilemma hoor ;-)!

  8. Idd een beetje verbaasd over het kamperen…stiekem vind ik het toch niet bij je passen 🙂 mag wel hè?! Vorige week zaten wij in een stuga op een toffe camping in Zweden ( aanrader trouwens: camping Tiveden met Nederlandse eigenaren) maar het regende met bakken naar benee. Zie je daar 4 meiden met dikke gebreide muts op, regenpakken aan op teenslippers roeren in zo’n camping-reis-pan op een gasbrander…respect hoor, maar daar zie ik de lol niet van in, zo koud en nat brrr. En al die kleine kinders, ook nat in een klamme tent want zelfs wij kregen zonder kachel de boel niet meer droog; het moet echt je ding zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.