TBL 5: De Eiffeltoren beklimmen

 

Een goed begin van het nieuwe jaar: ik mag alvast een punt afstrepen van die heerlijke Bucket List. En wat voor één! In de eerste week van januari bevonden wij ons vier dagen in het prachtige Parijs. En dan móét je natuurlijk wel de Eiffeltoren beklimmen!

Op de eerste dag kwamen we rond 15.00 uur in het hotel aan. Daar dumpten we de spullen en vervolgens vlogen we naar de bushalte om richting het centrum te gaan. Eiffeltoren, here we come! Ik was even bang dat het super druk zou zijn en dat we de rij naar boven niet eens meer zouden halen, maar het viel mee. Druk was het wel, maar we konden nog nét in de rij glippen voordat ze het hek dicht deden. Kassa!

Bij de Eiffeltoren kun je kiezen voor de lift of voor de trap. Met de lift kun je helemaal tot in het puntje komen, met de trap ‘maar’ tot de tweede verdieping. Wij vonden de trap véél ‘echter’ (zweten voor je uitzicht!) en daarbij heeft Geert hoogtevrees, dus we vonden de tweede verdieping wel hoog genoeg. We stonden een uur lang in de rij, maar dat was het waard. Sowieso hebben we ons dat uur prima vermaakt met het bekijken van de Eiffeltoren en zijn mooie lichtjes, die ’s avonds aangaan.

Het beklimmen van de trap viel me alles mee. Ik had gedacht hijgend en puffend boven te komen, maar dankzij het hardlopen was dat niet eens het geval! Natuurlijk hebben we bij de eerste verdieping wel even gerust en van het uitzicht genoten, maar toch.

Ja, ai, ai, dat uitzicht. Práchtig gewoon! Ik was ook blij dat we er ’s avonds waren, want dan zijn de lichtjes van de stad zo prachtig! Echt een aanrader!

Geen zin om in de rij te staan als je naar Parijs gaat? Je kunt ook online of telefonisch kaartjes kopen!

Heb jij de Eiffeltoren al eens beklommen?

Follow my blog with Bloglovin

6 thoughts on “TBL 5: De Eiffeltoren beklimmen

  1. De Eiffeltoren beklimmen staat ook op mijn lijstje van dingen die ik nog een keer wil doen. De laatste keer dat ik in Parijs was, was de rij voor de Eiffeltoren helaas erg lang en heb hem toen om die reden overgeslagen. Toch wil ik hem bij een volgende trip naar Parijs beklimmen. Of er nou wel of geen rij is.

    1. Zeker doen! De rij was bij ons ook lang, maar in de Efteling sta je langer te wachten…

  2. Ook als je de trap neemt kun je helemaal door naar boven hoor! Meerdere keren gedaan ondertussen 😉

    Je moet dan wel een speciaal kaartje nemen, want je loopt alleen tot aan de tweede verdieping met de trap, daarna zijn er geen openbare trappen meer, dus het laatste stuk zit je alsnog in de lift.

    Maar het is dus wel mogelijk; de trap nemen én zo hoog als mag op de Eiffeltoren staan 🙂

  3. Ik was ka-pot na dat traplopen. En mn hoogtevrees speelde ook wel op maar toch tot de top geweest met het spannende glazen liftje. Wat stoer dat jullie savonds waren. Wij waren op een doordeweekse dag laatst en hadden dus geen rij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.