TBL #5: Kaartjes sturen via Postcrossing.com

♫  Bløf – Liefs uit Londen

Nummer 5 op mijn Bucket List voor 2012 is ‘kaartjes sturen via Postcrossing.com‘. Via mijn schoonzusje kwam ik in aanraking met Postcrossing. Het leek me al meteen hartstikke leuk, maar ja, ‘het kwam er niet van’, hè? Vandaar dat ik in het kader van ‘ik heb nog 15 punten te behalen voor het einde van het jaar’ maar meteen een Postcrossing-account heb aangemaakt.

Maar Marieke, wat IS Postcrossing eigenlijk? O, ja, dat zal ik jullie vertellen. Postcrossing is een website waarmee je kaartjes kunt sturen (en ontvangen!) uit alle landen van de wereld. Nadat je een account aangemaakt hebt en iets verteld hebt over jezelf, kun je een adres opvragen. Je krijgt dan een willekeurig adres van iemand toegestuurd. Naar die persoon stuur je een kaartje. Zodra je het kaartje hebt verstuurd, registreer je dat op Postcrossing.nl. Daarna is het wachten tot je een kaartje terug krijgt van iemand anders (weer een willekeurig iemand). Zodra je het kaartje hebt ontvangen registreer je dat weer op de website, zodat de administratie weet dat het cirkeltje rond is. Dan is het tijd om een volgend adres op te vragen. De adressen komen dus van mensen van over de hele wereld! Hoe leuk is dat?

Tijd om aan de slag te gaan, dus! Ik maakte een account aan en vertelde wat over mezelf. Ik vertelde bijvoorbeeld hoe oud ik ben, waar ik woon en wat mijn hobby’s zijn. Ook liet ik weten dat ik het leuk vind als de persoon een verhaaltje op zijn kaart schrijft, of vertelt over zichzelf, zijn land of zijn hobby’s. Op die manier weten de mensen namelijk wat voor kaartje ze kunnen sturen.

Toen was het tijd voor een adres. Met één druk op de knop had ik een adres te pakken van een 40-jarige vrouw uit de U.S.A.. ‘Ze houdt van Kerst en van dingen die typisch zijn voor jouw land’, zo staat in het mailtje dat ik krijg. Kijk, daar kan ik wel wat mee. Ik heb nog een kerstkaart over van afgelopen december. Een kerstkaart van onze Hollandse kunstenaar, Anton Pieck. Hoe toepasselijk wil je het hebben?

Op het kaartje vertel ik over mezelf en over Arnhem. Dan is het tijd voor een postzegel. Ik mail mijn schoonzusje, want wat voor postzegels heb je daar in hemelsnaam voor nodig? Een europazegel voor alles wat binnen Europa is (goh) en een wereldzegel voor alles buiten Europa. Eén velletje van vijf europazegels kost €4,25 en een velletje met vijf wereldzegels kost €4,75. Postzegel erop, kaartje in de brievenbus… en nu wachten maar. Wachten tot de mevrouw uit de U.S.A. de speciale code (die je op de kaart moet schrijven) ingevoerd heeft, zodat de computer weet dat ik heel graag een kaartje terug wil van iemand. Spannend!

Follow my blog with Bloglovin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.