REVIEW | Mijn backpack – de Terra 65 van The North Face

backpack-terra-65-the-north-face

backpack-terra-65-the-north-face

Ik had nog nooit gebackpackt, dus toen onze trip naar Thailand, Laos & Cambodja op de planning stond, waren er een heleboel dingen nieuw voor mij. We hadden niet eens backpacks! Na wat googlewerk en het lezen van een heleboel reisblogs maakten we een lijstje met producten die we nodig hadden. De komende weken zal ik reviews delen van de travel gear die wij mee hebben genomen toen we gingen backpacken. Wat was super handig en wat gaat er nooit meer mee?

Eén van de belangrijkste dingen die we nodig hadden, waren natuurlijk de backpacks. Als backpack-noob had ik geen idee waar ik op moest letten en daarom vroeg ik van tevoren honderdmiljoen dingen aan vrienden en familie die eerder gebackpackt hadden. Zij kwamen met een heleboel handige tips. Want ik las overal wel: neem niet teveel mee, maar wat moest ik dan WEL meenemen?

Ik was er al snel achter dat een goede backpack érg belangrijk is. Zeker als je rugproblemen hebt, zoals ik. Gelukkig hoefde deze twijfelkont niet honderd jaar te dubben over welke backpack ze ging nemen, maar kreeg ze hulp van The North Face. Zij stuurden onze 2 backpacks op (waarvoor duizendmaal dank) die volgens hen heel geschikt waren voor onze reis. Na 3,5 week backpacken ben ik zeker nog geen expert, maar ik kan je wel vertellen hoe deze backpack mij beviel!

Inhoud

Ik droeg het oude model van de Terra 65 in een mosgroene kleur. Het nummer 65 in de naam wil zeggen dat er 65 liter in de backpack past. Dat is best veel! Ik kreeg dan ook meteen de tip om hem niet helemaal vol te stoppen. Niet alleen omdat het veel leuker en handiger is om daar dingen te kopen, maar ook omdat hij anders veel te zwaar wordt. Uiteindelijk was hij op de heenweg zo’n 12 kilo en op de terugweg 14 kg. (Geert was ziek, dus ik had alle zware spullen gepakt, zodat hij minder hoefde te dragen.) 

backpack-terra-65-the-north-face

Foto voor het thuisfront in ons hotel in Bangkok

Gewicht

Ondanks dat ik dus best wat kilo’s met me mee droeg, was het veel minder zwaar dan ik dacht. Dat komt omdat je de tas op je heupen draagt, waardoor er veel minder gewicht aan je schouders hangt. Erg fijn, want op die manier had ik bijna helemaal geen last van mijn rug. (Ik heb altijd wel een beetje last van mijn rug, ook in het dagelijks leven, dus ik had verwacht dat ik hier op z’n minst meer last van zou krijgen. Niet dus!) 

Pas na 3,5 week en een paar dagen met extreem veel bagage (omdat Geert ziek was, droeg ik af en toe ook zijn backpack, de cameratas en de daypack) begon ik het een beetje te voelen. Na de 12 uur terug vliegen was ik ook wel weer toe aan mijn maandelijkse ‘onderhoudsbeurt’ bij de manueel therapeut (zoals zij dat altijd zegt), maar het rondlopen met een backpack viel me 200% mee. En we hebben er ook een paar keer 3 km mee gelopen!

Wel heel belangrijk: stel je backpack goed in en draag altijd de heup- en schoudergordel. Anders hangen die 12 kg alsnog aan je schouders. Au!

backpack-terra-65-the-north-face

Klaar om te gaan, even poseren in kantoor.

Zakjes en compartimenten

Deze backpack bestaat uit één groot compartiment en een aantal extra zakjes. De binnenkant is één groot compartiment, waarvan je de onderkant af kunt sluiten (heb ik niet gedaan, gaf voor mij geen meerwaarde) en er zit een binnenzak in. Je kunt vanaf meerdere plekken in dat compartiment komen (bovenkant, zijkant en onderkant), wat ik – in combinatie met packing cubes, waar ik later nog een blog over zal schrijven – ideaal vond. Nooit meer zuchten als je bikini onderin je tas ligt!

De voorkant heeft nog één zak voorop en bovenop zit nog een groot vak, waar ik mijn flightbag in bewaarde (daar doe je je backpack in als je gaat vliegen of in de trein/bus gaat om te voorkomen dat één van de duizend hengsels ergens aan blijft haken en je hele backpack kapot getrokken wordt). Aan de zijkant zitten dan nog zakjes voor flessen (handig!) en een zakje voor je regenhoes (die kreeg ik erbij geleverd). Ook in de heupgordels zitten nog zakjes, maar die heb ik verder niet gebruikt. Al met al heeft hij 7 zakken.

Het enige nadeel vond ik dat je de voorkant van de backpack niet (bijna) helemaal ‘open’ kon klappen, wat je bij de backpack van Geert wel kon doen. Dat pakt net wat makkelijker in, vind ik.

Harde rug

In de achterkant van de backpack zit een harnas, wat eigenlijk betekent dat hij een harde ‘rug’ heeft. Je hebt ook backpacks met een zachte rug, maar ik vond een harde heel erg fijn! De tas komt als het ware een beetje van je rug af te staan, waardoor de wind er een beetje doorheen kan waaien. Erg aangenaam met temperaturen boven de 30 graden celsius!

Universeel

Deze backpack is universeel en kan dus door zowel vrouwen als mannen gedragen worden. Op de achterkant kun je de gordels makkelijk omhoog schuiven om ze af te stellen op jouw hoogte. Ik ben niet heel groot (1.69 m) en voor mij was ‘ie prima. Maar toen Geert (1.87 m) de mijne een keer omdeed, was ‘ie wel echt iets te klein. Gelukkig had hij een grotere, maar over zijn backpack ga ik het een andere keer hebben!

Al met al ben ik dus heel tevreden met mijn backpack en gaat ‘ie zeker de volgende keer weer mee!

De nieuwste Terra 65 (ik had het oude model), kun je hier bekijken en kost €160.

Dit artikel bevat een product dat ik gekregen heb van een bedrijf. Dit beïnvloedt mijn mening echter niet.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

One thought on “REVIEW | Mijn backpack – de Terra 65 van The North Face

  1. Wij hebben geen back pack maar wel een rugzak die meegaat tijdens onze klimtochtjes in de bergen. Het is er óók een met ’n harde rug waardoor er idd soort ventilatie is tijdens het dragen ( air Tex) heerlijk want nu is je rug niet kletsnat na een stevige klim.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.