Terugkijken op mijn visionboard van 2014!

visionboard

Weet je nog dat ik vorig jaar in januari een visionboard maakte voor de Happy Challenge? Nou, die hing dus (zelfs in het nieuwe huis) nog steeds aan de binnenkant van mijn kastdeur! Tijd om terug te kijken naar wat er ook alweer precies opstond én of er misschien iets uitgekomen is…

Wat is een visionboard?

Voor wie het vorig jaar even gemist heeft of niet meer weet: een visionboard is eigenlijk niets meer dan een collage van afbeeldingen en teksten die jij mooi vindt, die bij jou passen en die je dromen weergeven. Het helpt je om je dromen visueel te maken. Je zeggen namelijk dat – wanneer je er constant naar kijkt – je onbewust (of bewust) ergens naartoe werkt. Ik weet niet of ik daarin geloof, maar ik vind het wel heel leuk om bewust mijn dromen op een rijtje te zetten (goh) en ergens naartoe te werken. Daarnaast is een middagje ouderwets knutselen en plakken ook wel weer eens leuk, dus dit jaar maak ik er zeker weer één!

Mijn visionboard van 2014

Ik zal steeds schuingedrukt de tekst laten zien die ik vorig jaar over een stukje visionboard schreef en dan vervolgens in normale tekst laten weten wat ervan terecht is gekomen.

visionboard

visionboard

In het midden van mijn bord heb ik plaatjes en quotes geplakt over de dingen die ik het belangrijkste vind in mijn leven. Dingen die centraal staan (vandaar het midden, jaaaaa, die is even diep, hè?). Zoals je ziet is dat thuis en liefde. Ook staat eronder ‘samen sterk‘. Mijn thuis is mijn huis met Geert. Samen met hem sta ik sterk. Maar ook mijn ouderlijk huis en het huis van mijn schoonouders vallen hieronder. Naaste familie is het belangrijkste voor mij.

Thuis en liefde is nog steeds het belangrijkste voor mij, maar… ik had vorig jaar niet kunnen weten dat dat een nieuw thuis werd! Super grappig! Vorig jaar woonden we ongeveer een halfjaar in ons appartementje, maar inmiddels woon ik in een echt huis! Wauw! Ik kan het nog steeds niet geloven.

Daarboven staat yoga en fit en relaxed, omdat ik daar meer mee wil gaan doen dit jaar. Ik stress al véél minder dan vroeger (gelukkig!) en dat vind ik heel fijn, dus dat wil ik zou houden en nóg beter maken. Ik heb een druk leven, dus dan is een relaxte, rustige omgeving thuis heel fijn.

Van veel yoga is het niet gekomen in 2014, maar sinds een halfjaar is mijn leven wel een stuk relaxter. Eigenlijk sinds ik afgestudeerd ben en alle tijd heb voor mijn bedrijf en blog. HEERLIJK. Ik had het ook echt wel even nodig, denk ik. Maar inmiddels ben ik toe aan een nieuwe uitdaging (erbij), dus dat wordt een dingetje voor 2015!

De make-up op de foto heeft geen diepere betekenis… ik had even een achtergrondje nodig. Design past wel weer bij het huis, want ik vind interieur heel leuk en probeer zo ons huis steeds meer van ons te maken. Heerlijk!

En… we hebben een heel nieuw huis om opnieuw in te richten! Joehoeee!

visionboard

Aan de linkerkant zie je Leer blij te zijn met je lichaam. Hoe perfect past die quote op dit moment bij mij? Ik bedoel maar. Feel good, dat staat dit jaar ook centraal. Net als gezond leven. Ontspannen hoort daar ook bij, vandaar dat het varkentje net een heel leuk boek heeft gelezen. (Dat varkentje vond ik gewoon cool.) En dan in het hoekje nog een verwijzing naar mijn grootste droom: een boek schrijven en presentatrice worden op televisie.

Feel good! Nou, ik voel me zeker goed! Beter dan ooit, zelfs! Ik heb dit jaar heel bewuste (soms lastige) keuzes gemaakt, maar ben heel blij dat ik dat gedaan heb. Ook heb ik heel bewust ontspannen. Het eerste halfjaar was dat lastig (met mijn afstuderen), maar ik heb eindelijk weer lekker veel boeken gelezen en heel wat avondjes met Geert, chips en een serie op de bank doorgebracht. Ik vind dat heerlijk, dus dat blijf ik zéker doen!

Van een boek schrijven is het helaas nog steeds niet gekomen (laat staan presentatrice worden), maar dat waren ook geen doelen voor 2014. Meer iets wat ik ooit nog wil doen. Working on it!

visionboard

visionboard

En dan aan de rechterkant… reizen! Hoe kan het ook anders. Inmiddels een belangrijk deel van mijn leven. Ik wil de wereld zien! Me verwonderen over andere culturen. Leren van de mensen daar. Maar vooral: kijken, ervaren en genieten. Ben benieuwd waar we dit jaar allemaal naartoe gaan!

Wat ik echt té bizar vind: IK BEN NAAR NOORWEGEN GEWEEST. Terwijl dat dus helemáál niet op de planning stond (het was een persreis) en ik ook helemaal niet bewust zelf geboekt heb of zoiets. Ik wil hiermee overigens niet zeggen dat een visionboard een magisch bord is dat dromen uit laat komen, hoor (verre van), maar grappig is het wel.

Ook heb ik dit jaar natuurlijk heerlijk veel reizen gemaakt, veel gezien en me veel verwonderd. Heel tof!

Ik vind het super grappig om te zien wat er allemaal ‘uitgekomen is’ van mijn visionboard. Ik geloof absoluut niet dat deze dingen uitgekomen zijn ómdat ze op mijn bord stonden (zonder dat bord zouden ze ook gebeurd zijn), maar ik vind het wel heel grappig om te zien. Ik ga er in 2015 gewoon lekker weer één maken. Wil jij er ook één maken? Wacht nog héél even, want er komt iets heel leuks aan… *to be continued*

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

15 thoughts on “Terugkijken op mijn visionboard van 2014!

  1. Ik heb wel het plan om er een te maken, omdat alleen doelen stellen niet altijd goed werkt. Wie weet kan ik er zo nog net wat beter mee bezig zijn. Maar ik wacht nog even geduldig af haha!

  2. Wat superleuk om terug te zien! Ik had er destijds ook één gemaakt, maar dat waren meer doelen voor de lange termijn, haha. En ik ben echt heel benieuwd naar wat je in die laatste zin bedoelt..

  3. Wat tof dat je een visionboard gemaakt hebt! Dit staat ook nog steeds hoog op mijn wishlist om een keer te doen 😀
    Lijkt me heel inspirerend om te zien dat bepaalde dromen dan ook echt uitkomen!

  4. Wat bizar dat sommige dingen van je vision board tóch zijn uitgekomen. Helemaal dat van Noorwegen! Ach, het zijn juist deze kleine verrassingen in het leven die het allemaal stukken leuker maken. In ieder geval de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!

  5. Wat grappig dat je gewoon naar Noorwegen bent geweest zonder dat het dus in je planning stond, heel bijzonder hoe dingen kunnen gaan! Ik ben ook bezig met het maken van een vision/ mood board. Leek me wel gezellig op mijn blogkamer 🙂

  6. Ik vind het echt bijzonder hoeveel soms eigenlijk vanzelf op zijn plek lijkt te vallen! Zoals bijvoorbeeld nu met jullie nieuwe huis 🙂 Ben heel benieuwd naar je plannen voor 2015!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.