CHANGE THE WORLD | 10 tips om heel makkelijk water te besparen

Je moet water besparen… Hoe vaak je dat niet op het nieuws hoort! Maar ja, je hebt geen zin om een waterbesparende toiletpot te kopen en je was niet van plan om je was op de hand te gaan doen. Begrijpelijk. Daarom ben ik op zoek gegaan naar 10 makkelijke tips die je héél makkelijk en snel toe kan passen om water te besparen.10 tips die je makkelijk thuis toepast!

 1. Neem een douche in plaats van een bad! Een douchebeurt kost gemiddeld 50% minder water (80 liter tegenover 150 liter) dan een keer in bad gaan.
 2. Douche korter en doe mee met de Change The World opdracht!
 3. Koop een waterbesparende douchekop. Hiermee bespaar je anderhalve emmer water per douchebeurt. Je kunt ook een inlegringetje kopen. Dit zorgt ervoor dat er per minuut minder water uit de kraan komt.
 4. Heb je warm water nodig en laat je ondertussen de kraan stromen totdat het water is verwarmd? Vang het wegstromende water dan op en doe het bijvoorbeeld in de gieter. Kun je gelijk de planten water geven!
 5. Heb je teveel water in de waterkoker gedaan toen je een kopje thee ging zetten? Laat dat water lekker zitten tot de volgende keer of geef daar de planten mee water.
 6. Geef de planten in de zomer niet iedere dag water, maar één keer in de week héél veel water. De wortels groeien hieronder langer, zodat ze dieper in de grond water kunnen vinden en ze in droge tijden minder water nodig hebben.
 7. Was je auto met emmers water (4 keer tien liter) in plaats van met de tuinslang (150 liter!).
 8. Gebruik regenwater! Vang het op met een regenton of in een andere emmer in de tuin en geef daar bijvoorbeeld de planten mee water of was er de auto mee.
 9. Draai tijdens het handen wassen/tanden poetsen de kraan dicht.
 10. Zet de wasmachine/vaatwasser alleen aan als ze helemaal vol zijn! Of gebruik een korte stand/eco-stand.

Bronnen: PWN water, Water.nl, Eon

Wit - kopie - kopie-001

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

10 thoughts on “CHANGE THE WORLD | 10 tips om heel makkelijk water te besparen

 1. Korte stand op wasmachines en vaatwasserd bespaart eigenlijk alleen tijd. Eco stand is dan de betere keus. Vind het leuk dat je er zo bewust mee bezig bent.

  1. Goeie! Ik gebruik ook vaak de eco-stand. Op de wasmachine dan, want we hebben geen vaatwasser!

 2. Eet niet elke dag vlees, hoe het juist zit heb ik nog niet door 🙂
  Maar er staat ergens dat je per dag dat je geen vlees eet 1100 liter water bespaart.
  Dat is toch ook al de moeite 🙂 Voor de rest super tips. Al probeer ik altijd minder lang te douchen maar mijn haar besluit dat de shampoo lang blijft zitten. Ik moet echt lang spoelen voor alles er uit is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.