BUCKET LIST #98 | Over de mooiste weg ter wereld rijden, de Transfagarasan (& de Transalpina)

transfagarasan

transfagarasan

transfagarasan

Transfagarasan

Ik kan bijna niet geloven dat ik nog steeds niet verteld heb over een aantal punten die ik gewoon keihard van mijn bucket list heb gestreept! Daar is het heel erg tijd voor. Afgelopen zomer waren we voor de tweede keer in Roemenië en dit keer wisten we één ding zeker: we willen sowieso over de mooiste weg ter wereld rijden! Toen we daar het jaar ervoor in november waren, was die namelijk dicht. De foto’s logen er niet om en die mooiste weg ter wereld ‘prijs’ van Top Gear wilde ik ook wel serieus nemen (zij hebben tenslotte héél veel wegen gezien, lijkt me zo).

transfagarasan

transfagarasan

transfagarasan

Ze bleken gelijk te hebben. Wat een práchtige weg! Wat een gewéldige omgeving! Tenminste, dat zagen we na 2 uur. Daarvoor reden we namelijk door super dichte mist. We werden er een beetje chagrijnig van (rijden we hier eindelijk, zien we geen drol), want de weg is zo lang dat je ‘m niet ‘even’ nog een keer gaat rijden en de dagen erna zou er ook één of andere wedstrijd gehouden worden, waardoor de weg dicht was. Godzijdank trok de mist op een gegeven moment (voor een deel) weg. Net toen we boven op de top waren. WAUW!

transfagarasan

transfagarasan

transfagarasan

Wij deden er zo ongeveer de hele dag over, want je stapt steeds uit om te genieten en te kijken. We genoten van het uitzicht (overal diepe dalen en watervallen!), maakten duizendmiljoen foto’s, aten een super lekker taartje en maakten een korte zipline die daar hing. Dat laatste vinden we zo leuk, elke keer als we een baan zien, gaan we! Het was dan ook niet de laatste zipline die we deden die vakantie…

Lang verhaal kort: als je naar Roemenië gaat, MOET je over de Transfagarasan rijden. En als je slim bent, pak je ook haar zusje – de Transalpina – even mee. Ook heeeeeel erg mooi!

Transalpina

transalpina

transalpina

transalpina

transalpina

transalpina

transalpina

transalpina

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

14 thoughts on “BUCKET LIST #98 | Over de mooiste weg ter wereld rijden, de Transfagarasan (& de Transalpina)

  1. Hallo Marieke, het zijn mooie foto’ en denk dat het er prachtig is als je met de motor gaat. Maar wat ik mij afvraag hoe het weer is , uitgezonderd de mist, in Juni. Of er misschien nog sneeuw ligt ??
    Groetjes Henk van Berkom.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.