Geheime plek in Roemenië: de tunnel of love

tunnel-of-love-roemenie

♫ Indiana Jones Theme Song

Roemenië is natuurlijk niet voor niets mijn lievelingsland: het is er prachtig én onontdekt! Natuurlijk zijn er plekken waar meer toeristen of reizigers rondlopen, maar zeker buiten het hoogseizoen en buiten de bekende gebieden, ben je soms oprecht de enige. Lekker met z’n tweeën op avontuur (insert Indiana Jones muziekje) in een onbekend gebied. Ik vind het prachtig! Des te blijer werd ik van de Tunnel of love. Een soort geheime parel waar je werkelijk geen kip vindt. En het is er heel mooi! Vandaag verklap ik je waar het is en hoe je er komt!

tunnel-of-love-roemenie

Tunelul Dragostei

De echte ‘Tunnel of love’ is natuurlijk in Oekraïne. Maar ja, daar heb je niks aan als je naar Roemenië gaat. Nou heb ik de tunnel in Oekraïne nog niet gezien, maar de Roemeense Tunelul Dragostei kan er ook zeker wat van! In de tijd dat wij er waren – eind mei – was het even zoeken naar een plekje waar het écht helemaal mooi groen was, maar toen we daar eenmaal waren, was het dan ook erg mooi! Het is gewoon een bijzondere plek, zo op een treinrails. Vooral omdat je (waarschijnlijk) de enige bent… Je kunt er in ieder geval wat Instagramwaardige foto’s maken!

Ik weet overigens niet of er nog treinen rijden (en dat zou zomaar kunnen, het is wel Roemenië, en we hebben al eerder over sporen moeten lopen naar een grot, terwijl er gewoon treinen langsreden), dus kijk vooral even goed uit.

Hoe kom je er?

Omdat geheime plekken nogal lastig te vinden zijn: hieronder een Google Maps kaartje met de plek. Je rijdt de auto tot naast het spoor en parkeert ‘m daar ergens. Dat kan eigenlijk overal, want het is er natuurlijk één grote Roemeense kleigrond. Het ligt dus vlakbij Caransebeș en het is ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Timisoara.

Ik vond de Tunnel of love een erg bijzonder plekje. Weer eens wat anders dan andere bezienswaardigheden! Als je in de buurt bent van Timisoara (waar je érg goedkoop op kunt vliegen, al vanaf €6!) een aanrader!

Deze blog opslaan op Pinterest:

tunnel-of-love-roemenie

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

8 thoughts on “Geheime plek in Roemenië: de tunnel of love

  1. Dit ziet er zo leuk uit, ik ga het onthouden! Ik zag namelijk laatst vliegtickets van €3 euro voorbijkomen naar die stad en van goedkope vliegtickets word ik altijd blij ;p

    1. Jaaaa, klopt! Ik zal binnenkort een blog schrijven met alle toffe dingen die je daar kunt doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.