Tussen Kook en Kitsch: Aardappelsoep met courgette en bacon

 ♫ Queen – Bicycle Race

Van mijn schoonzusje en zwager kregen de Soepkalender toen we gingen samenwonen. Daar maakten we afgelopen week een recept uit, aardappel crèmesoep met spek. Natuuuuuuurlijk misten we weer wat ingrediënten (zoals prei, ui en spek) en zodoende werd het ‘aardappelsoep met courgette en bacon’. Héérlijk!

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
– 50 gram boter
– olijfolie (of boter, als je daar liever in bakt)
– 500 gram aardappels
– een halve courgette
– kippenbouillon voor 0,5 liter
– 50 ml crème fraîche
– 4 plakken bacon

Hoe maak je het?
1. Zet een soeppan op het vuur en doe daar de boter in.
2. Snijd de aardappels in kleine blokjes en doe ze in de soeppan.
3. Snijd de courgette in kleine stukjes en voeg ze bij de aardappels in de soeppan.
4. Laat dit vijf minuten lang op midden hoog vuur staan (let erop dat je blijft roeren, want het brandt snel aan!).
5. Voeg eerst 0,5 liter water toe en daarna het bouillonblokje.
6. Roer het prutje door, zodat de aardappels verspreid worden door het water.
7. Laat het dertig minuten koken op midden hoog vuur en roer elke drie minuten even door de pan heen.
8. Zet de soeppan op laag vuur en pureer de soep met de staafmixer totdat de soep glad is en er geen stukjes meer in zitten.
9. Doe wat olie in een koekenpan (of boter, als je daar liever in bakt) en bak daar de baconplakjes ca. 3 minuten in.
10. Voet de crème fraîche aan de soep toe en roer dit er doorheen.
11. Serveer de soep in een soepbord en leg de bacon op de rand van het bord.

Eetsmakelijk!

Follow my blog with Bloglovin

2 thoughts on “Tussen Kook en Kitsch: Aardappelsoep met courgette en bacon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.