Tussen Kook en Kitsch: Kwarkijsjes

♫ Sarah McLachlan – Ice Cream

IJsjes. Need I say more? Wie eet ze niet in de zomer?

Wij hebben thuis altijd een bak vanille-ijs in de vriezer staan, ook in de winter. Maar in de zomer maken we graag zelf ijsjes. Lekker goedkoop, lekker klein (lees: weinig calorieën!) en super lekker om tussendoor te eten!

Wat heb je nodig?
– Ouderwetse vormpjes om ijs mee te maken
– Kwark in een smaak die je lekker vindt

Hoe maak je het?
1. Koop een pakje kwark. Kies een smaak die je lekker vindt. Wij hebben altijd aardbeienkwark van de good old Aldi.
2. Verdeel de kwark over de vormpjes.
3. Doe de dekseltjes (stokjes) erop.
4. Zet het totaal in de vriezer en wacht een paar uur. That’s it. Simpeler kan niet.

Geloof me, ze zijn heerlijk! Vooral na het hardlopen is zo’n koud ijsje meer dan welkom.

O ja, en je kunt ze natuurlijk ook gewoon vullen met limonade, zoals we dat vroeger altijd deden.

Eetsmakelijk!

Follow my blog with Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.