Tussen Kook en Kitsch: Zelf patat maken!

♫ The Highwaymen – Big river

Het leek Geert zo verschrikkelijk leuk: zelf patat maken. Daar had ik natuurlijk geen problemen mee, want ik ben gek op patat! Ik ben niet zo gek (helemaal niet gek) op in de keuken staan, dus hij deed – zoals gewoonlijk – het zware werk en ik at het op. Ach ja, someone has to do the dirty work

Het smaakte heerlijk! Echt verse patat is natuurlijk veel lekker dan patat uit de supermarkt en zo heel veel werk was het nou ook weer niet. En ach, het is nu toch vakantie! Ik zou zeggen: trek je keukenschort aan en ga aan de slag!

Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
– 500 gram aardappels
– bieslook
– zout

Hoe maak je het?
1. Weeg 500 gram ongeschilde aardappels af.
2. Was de aardappelen met water.
3. Verwarm de friteuse voor op 140 graden.
4. Snijd ondertussen de aardappels in reepjes (zo groot als je de patat wilt hebben).
5. Doe de gesneden aardappelreepjes in kleine porties in de friteuse (maak 2 à 3 porties van het totaal).
6. Laat elke portie ongeveer ongeveer 4 à 5 minuten in de friteuse zitten.
7. Laat de porties die klaar zijn uitlekken op een keukenrol.
8. Verwarm na de laatste portie de friteuse verder naar 180 graden.
9. Stop dan weer dezelfde porties in de friteuse voor 3 à 4 minuten.
10. Bestrooi de friet met zout en bieslook en KLAAR!

Als je de friet later op wilt eten (zoals wij deden), kun je de voorgebakken friet ook na stap 7 in een zakje in de diepvries doen en stap 8 t/m 10 later uitvoeren!

Je kunt de friet ook zonder schil maken, dan moet je de aardappels tussen stap 3 en 4 even schillen!

Eetsmakelijk!

Follow my blog with Bloglovin

One thought on “Tussen Kook en Kitsch: Zelf patat maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.