tussenjaar

Een tussenjaar nemen, het wordt steeds populairder! En ik snap heel goed waarom, want het is niet alleen super leuk, maar ook leerzaam, nuttig en zelfs goed voor je carrière. Maar wat ga je nou doen tijdens zo’n jaar? De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos! Daarom deel ik vandaag graag de 5 vetste bestemmingen voor een tussenjaar! Landen die niet alleen prachtig zijn, maar waar je ook nieuwe talen kunt leren, een toffe stage kunt volgen of vrijwilligerswerk kunt doen. Wie pakt m’n koffer?

Wat kun je allemaal doen tijdens een tussenjaar?

Je kent het begrip ‘tussenjaar’ misschien wel van oud-klasgenootjes, die het helemaal gehad hadden met school en zichzelf een jaar vrij gunden na de middelbare school. Maar het is zoveel meer dan dat! Je kunt studeren in het buitenland, een nieuwe taal leren, je wereld verbreden door naar een vette bestemming te gaan én het is ook nog eens goed voor je carrière. Daarnaast kun je leuke stages volgen, bijvoorbeeld één die aansluit bij je toekomstige studie. Je kunt een pre-master volgen en je kunt zelfs een High School Exchange Year plannen, waarin je een semester of een heel schooljaar meeloopt op een high school in Amerika of het Verenigd Koninkrijk. Hoe vet is dat?! Als ik dit eerder had geweten…

Een hoop toffe mogelijkheden dus! Maar waar kun je heen? Ik heb de 5 vetste bestemmingen vast voor je uitgezocht.

1. Tussenjaar in Amerika

Toch wel mijn favoriete bestemming voor een tussenjaar. Ik ben sowieso helemaal gek op het land, maar hoe vet is het om een jaar te wónen in Amerika? Daarnaast kun je studies en taalcursussen volgen en bijvoorbeeld meelopen in een Amerikaanse high school. Waar je dan zoal naartoe kunt? Nou, naar New York, Miami, Honolulu (!!), San Francisco, Chicago en nog veel meer plekken. Wil je niet naar Amerika maar wél iets met Engels? Je kunt ook naar Canada of het Verenigd Koninkrijk!

tussenjaar

2. Tussenjaar in China

Mandarijn leren lijkt me niet alleen heel erg tof, maar ook handig! Zeker als je een studie of baan in de economie wilt. Daarnaast is China prachtig! Dus ik zou zeggen: ontdek het land, terwijl je Mandarijn leert in Beijing.

tussenjaar

3. Tussenjaar in Australië

Heb je zelf een relaxte levensstijl? Dan is Australië hét land voor jouw tussenjaar. Combineer een taalcursus, stage of vrijwilligerswerk met bezoekjes aan het strand en middagen op je surfboard! Je kunt kiezen uit de steden Sydney en Brisbane.

tussenjaar

4. Tussenjaar in Nieuw-Zeeland

Wat een droombestemming! Nieuw-Zeeland staat sowieso heel hoog op mijn reislijstje! Dus volg een taalcursus in Auckland en graaf in het weekend je eigen hot tub op het strand… Het leven kan zo mooi zijn!

tussenjaar

5. Tussenjaar in Ierland

Zoek je het liever wat dichterbij? Ga naar Ierland! Zelf ben ik afgelopen jaar verliefd geworden op het land, na een fantastische citytrip naar Dublin. En dat is nou precies de bestemming waar je ook kunt studeren! Voordeel: de tickets zijn goedkoop, dus nodig al je vrienden uit of ga met kerst even naar huis!

Geen idee waar je moet beginnen? Op de website van EF kun je alles vinden over het nemen van een tussenjaar!

Ga jij een tussenjaar nemen?
Of heb je spijt dat je het niet gedaan hebt? 😉

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

Share: