De uitslag van de enquête (en blogplannen)

Een paar weken geleden vroeg ik jullie of jullie mijn enquête in wilde vullen. Dat wilden jullie wel en dat maakte mij heel blij! Ik beloofde jullie ook om de uitslag te delen. Wel zo leuk natuurlijk. (Maar niet heel betrouwbaar aangezien ‘maar’ 47 bezoekers hem hebben ingevuld. Super lief en daar heb ik veel aan, maar het is wel een relatief klein percentage, dus een universitair onderzoek kun je het niet noemen…) Vandaag is het zo ver! Wat waren de antwoorden en… wat ga ik ermee doen?

Wat is je geslacht?

Nou, dat is overduidelijk, hè? Haha! Ik weet dat er af en toe wel mannen op mijn blog komen, maar vrouwen hebben zéker de overhand. Dat vind ik niet erg. Mijn blog is ook wel een vrouwenblog.

Hoe oud ben je?

Leuk om te zien! De leeftijd zit dus een beetje tussen de 16 en 30 jaar. De meeste van jullie zijn ongeveer van mijn leeftijd (23).

Heb je zelf ook een blog?

Grappig om te zien dat nog steeds de meeste van jullie geen blog hebben. Ik dacht vorig jaar dat het andersom zou zijn.

Hoe ben je op Mariekevanwoesik.nl terecht gekomen?

De meeste via een andere blog. Leuk! En dank je wel voor alle blogs die mij eens genoemd hebben. Mijn meeste bezoekers komen overigens via Google, maar die vullen mijn enquête natuurlijk niet in.

Hoe vaak bezoek je Mariekevanwoesik.nl?

De meeste van jullie een paar keer per week tot elke dag. Wat leuk! En zelfs twee mensen een paar keer per dag. Wat een diehards! Super leuk!

Over welke onderwerpen lees je het liefste op Mariekevanwoesik.nl?

De leukste en meest interessante vraag! En wat super leuk om dan te lezen dat jullie mijn favoriete onderwerpen ook het leukste vinden! Ik vind het ook echt een compliment dat jullie mijn columns zo leuk vinden. Het is even een paar weken stil geweest rondom de columns, maar ze komen weer, hoor!

De layout is laatst veranderd. Wat vind je van de nieuwe layout? Zijn er nog dingen die je anders wilt zien?

De meesten vinden de nieuwe layout mooi! Wat fijn! Sommige zien ‘m nooit, omdat ze via Bloglovin’ lezen. Andere merkten op dat ‘ie voor mannen misschien te roze zou zijn, haha. Nou, gelukkig dan dat er bijna amper mannen komen! Oh, en het moet koraalrood voorstellen trouwens.

Sommige vonden alleen de header niet mooi, anderen waren juist weer laaiend enthousiast. Ik vind hem zelf wel mooi, dus laat ‘m staan. Maar ik was sowieso al van plan om eens in de zoveel tijd te wisselen van header voor de afwisseling.

Het enige wat jullie misten, is een ‘home’-knop. Snap ik! Ik kwam er laatst ook achter dat je bij de mobiele versie natuurlijk helemaal niet op de header kan drukken… Die heb ik er dus weer in gezet!

Sinds een tijdje maak ik ook reisfilms. Wat vind je daarvan?

Sommige hadden ze nog niet bekeken, maar iedereen die ze wel gezien had, was laaiend enthousiast! Ik werd er helemaal rood van! Sommigen riepen zelfs dat ik ze groter moet maken en er ook wel in mag praten, omdat ze dat zo leuk vinden. Ik ben echt heel blij met jullie reacties en ga zeker mijn best doen om ze nog groter te maken!

De intentie is er zeker, alleen nemen we meestal niet onze grote schoudercamera’s mee (want we zijn tenslotte op vakantie en niet aan het werk), dus vandaar dat we nog een beetje stoeien met het ‘maar we zijn op vakantie’-gevoel.

Af en toe plaats ik een vlog online. Wat vind je daarvan?

Om eerlijk te zijn, had ik verwacht dat jullie het helemaal niks zouden vinden. Maar Kelly roept telkens dat ze er meer wil zien, dus voegde ik deze vraag maar toe aan de enquête. En niemand zei ‘ik vind het niks’! Toch maar vaker eentje opnemen dan, haha! Het is voor mij alleen lastig wanneer. Ik ga niet vaak naar events (en daarbij: wat hebben jullie daaraan?) en op de leuke dagen wanneer ik aan het filmen ben, heb ik geen tijd om te vloggen, omdat ik al met een camera loopt te sjouwen. Hmmm, even goed over nadenken!

Vind je dat ik meer videos zou moeten maken?

Bijna fiftyfifty dit. Kortom: ik ga gewoon doen waar ik me goed bij voel en af en toe een video plaatsen. Dat zullen dan voornamelijk reisfilms zijn, met af en toe een vlog of een challenge. (Ik heb Geert bijna zo ver dat hij de ‘my boyfriend does my make-up film op wil nemen!! Ik krijg namelijk nog steeds super leuke reacties op de my boyfriend does my hair film.)

Mijn blog is erg persoonlijk. Wat vind je daarvan?

Okeeeee, jullie vinden het dus blijkbaar juist heel leuk! Mooi, want ik vind dat persoonlijke geklets ook heel leuk! Ik ga mijn best doen om nog wat meer persoonlijke dingen te plaatsen. (Meer informatie over een paar vragen…)

Ik vind dat er plaats is voor verbetering op het gebied van

Ik heb écht om jullie eerlijke mening gevraagd, maar alsnog kozen veel mensen voor ‘alles is prima’. Verder kozen 5 mensen voor ‘het onderwerp van de artikelen’. Ik denk dat ik dat wel begrijp, want ik heb een tijdje erg veel reisblogs na elkaar gepland. Dit kwam puur omdat ik even een blogdipje had en geen inspiratie had. Ik probeer er nu weer meer variatie in te gooien! Hopelijk lukt dat en anders trekken jullie wel aan de bel, hè?

Ook wil ik graag een fotografie cursus doen. En minder vaak Instagram foto’s gebruiken in mijn blogs (behalve in mijn diary) en wat meer mijn best doen en de tijd nemen om ‘echte foto’s’ te maken.

2 mensen kozen nog voor mijn schrijfvaardigheden, maar ik zou niet weten wat ik daaraan moet/kan veranderen. Ik schrijf nu eenmaal zoals ik schrijf en vind eigenlijk dat ik ook weinig taalfouten maak (af en toe een typfout). Maar daar mag je natuurlijk ook anders over denken!

Wat voor cijfer geef je mijn blog in het algemeen?

WAT LIEF! De meeste een 8, sommige een 7 en anderen zelfs een 9! Wauw!

Waarom volg je mijn blog?

Nou, alsof mijn ego nog niet voldoende gestreeld was… Je noemde mij gezellig, inspirerend, vinden mijn columns en schrijfstijl geweldig en denken dat ik een ‘leuk mens’ ben, haha! Ik vind jullie ook allemaal zo leuk!

Waar zou je meer over willen lezen op mijn blog? Mis je iets?

Jullie willen vooral meer columns en bucket list inspiratie. Nou, dan hebben jullie toevallig geluk, want daar werk ik aan! Er komt heel binnenkort een nieuw project aan en ik wil het nog niet verklappen, maar het heeft alles te maken met jullie bucket list! En ik heb er zo’n zin in!!

Ook vroegen jullie om verhuisblogs. Over het verhuizen viel helaas niet zoveel te vertellen (en dat is misschien ook wat achterhaald), maar ik wil jullie wel binnenkort ons huis laten zien. Eerst nog even gordijnen kopen, want die maken echt veel verschil (denk ik)!

Dan herinnerde iemand me nog aan mijn allergieën-blog, die ik nog moet schrijven! Goeie, die heb ik op de lijst gezet!

Ook willen jullie graag meer lezen over ons bedrijf. Super leuk om te horen natuurlijk (want dat is ook mijn passie). Wat willen jullie weten? Ik heb overigens eerder al een ‘wat doe ik nou eigenlijk?’ blog geschreven.

Heb je nog tips voor mij?

Hier werd de variatie en het teveel aan reisartikelen weer genoemd. Terecht, daar werk ik dus aan! Mochten jullie het nog altijd teveel vinden, geef het dan alsjeblieft aan! (Iemand anders gaf weer aan dat ze doorhad dat mijn blog al een beetje aan het veranderen was (persoonlijker) en dat heel leuk vond).

Oh en iemand noemde dat ik niet te snel moet knallen, omdat jullie wel wachten… dus als jullie boos zijn om de late blog: BLAME HER! (Grapje natuurlijk. En de enquête was anoniem, dus ik weet ook niet wie dat zei, haha, maar: dank je!)

Wil je nog iets anders aan mij kwijt?

Hier volgden nog wat complimenten; super lief!! Ook noemde iemand dat ik leuke advertorials/gesponsorde artikelen schrijf. Dat vind ik erg fijn om te horen, want daar doe ik echt mijn best voor. Advertorials heb ik nodig (mijn blog is ook onderdeel van mijn bedrijf), maar ik vind wel dat ze leuk moeten blijven om te lezen.

Gefeliciteerd, deze veel te lange blog is eindelijk uit. Tot morgen!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

26 thoughts on “De uitslag van de enquête (en blogplannen)

  1. Hihi, genoot jij er ook zo van om de uitkomsten te zien? Ik moest m’n best doen om niet iedere drie minuten te verversen 😉 Mooie antwoorden heb je gekregen, verheug me nu al op jouw komende blogjaar!

  2. Volgens mij ben ik dan zo’n beetje de enige die nooit vlogs kijkt. Maar ach, zolang die niet elke dag komen ben ik al gauw tevreden 🙂 Leuk om de enquête zo te zien!

  3. Wat leuk om te zien! Dat reisartikelen ding is altijd een ‘dingetje’ (ghe) ik vind ze juist leuk, en variatie belangrijk maar he kunt je natuurlijk niet elke maand op een andere reis gaan!

  4. Oh ik ben zo benieuwd naar het nieuwe project! Hopelijk kan je mij een duwtje in de rug geven om mijn bucket list te realiseren.
    &over jouw blog: ga vooral zo door! Ik geniet elke ochtend tijdens mijn ontbijt van jouw posts; echt een fijn begin van de dag!

    1. Wat super leuk om te horen, Ashley! Ik wist helemaal niet dat jij een blog had. Ik ga gauw kijken!

  5. Wat leuk om teug te zien zo! En wauw, ik dacht ook wel dat de meeste blogbezoekers zelf blogs hebben, stiekem best leuk dat dat niet zo is!

  6. Tof dat je de resultaten ook deelt! Haha, ik had die opmerking van dat roze en die jongens ook gemaakt, maar ik vermoedde al dat jouw publiek voornamelijk vrouwelijk is en dat dus helemaal geen probleem is 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.