Even over… vaccinaties voor Thailand, Laos & Cambodja!

vaccinaties

Dus wij moesten vaccinaties halen. Nou ja, je moet helemaal niks als je naar Thailand, Laos & Cambodja gaat, maar ze raden je wel aan om hepatitis A en DTP te halen. En dus gingen wij – brave burgers als we zijn – afgelopen dinsdag vaccinaties halen. Ik had hepatitis A al, maar Geert nog niet en onze DTP (die je als kind ook krijgt) was allang verlopen. Op naar Travel Clinic Oost dan maar!

Goed, we wísten dat het een commercieel bedrijf is en dat een intake gesprek verplicht is en we weten ook dat wij altijd te braaf zijn. We hadden het dus eigenlijk wel van tevoren kunnen weten. Want hoewel er dus niks verplicht is, liepen wij met een inenting extra in onze arm de deur uit. Hepatitis B is écht aan te raden als je extreme sporten gaat doen. Ik keek Geert aan. Hij keek mij aan. We dachten allebei hetzelfde. We kunnen wel doen alsof we dat niet gaan doen, maar tijdens de laatste reis die we maakten, gingen we o.a. paragliden en twee keer ziplinen… Wie weet wat we deze reis weer allemaal gaan uitspoken. Nou, ram er maar in, die hepatitis B.

Toen de vrouw ook nog begon over rabiës en mallaria-pillen (nogmaals, niks verplicht!) haakte ik een beetje af. We kunnen tijdens onze rondreis het mallaria-gebied precies omzeilen en als je je hier laten inenten voor rabiës moet je daar ter plekke alsnog ingeënt worden. Toen ging het me dagen: commercieel bedrijf, Marieke. O ja! Tijd om onze gezondheidschecklist te doorlopen!

Een kwartier later waren we eindelijk door mijn lijst heen (je moet al je medicatie bespreken en ze moest van alles weten over m’n allergieën in verband met de injecties) en nog eens 2 seconden later ook door die van Geert (O, ik zie dat jij niks hebt. Oké, ik heb verder geen vragen.) Tijd voor de vaccinaties! Ik kreeg in één arm DTP en in de andere hepatitis B en Geert in één arm DTP en in de andere een mix van hepatitis A en B.

Je kunt een beetje spierpijn krijgen. Nou, daar was potverdorie geen woord over gelogen. Twee dagen later konden we onze ene arm (ik vermoed, nee, hóóp die van DTP, want die was maar eenmalig) nog amper optillen.

Wat zo’n brave burger actie kost? Kuch… €180… Kuch. En we moeten nóg twee keer (voor hepatitis A en B) Maar, hé, dan kan ik wel met een gerust hard aan een parachute gaan hangen.

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

4 thoughts on “Even over… vaccinaties voor Thailand, Laos & Cambodja!

  1. ja herkenbaar dat ze je van alles aan proberen te smeren. heb je nu wel of geen malaria tabletten mee genomen? van lariam raakte ik es helemaal van mn padje. gelukkig had ik het thuis getest. malarone ging goed. veel duurder, maar was het meer dan waard. dus mocht je ze meenemen wel slim om ze thuis even te testen…

    1. Nog niet! We zouden er even over nadenken en het bij de volgende vaccinatiebeurt doorgeven 😉 Maar wow, ik wist niet dat ik ook nog na moest denken over welke tabletten…… Goed dat je het zegt!!!

  2. Haha ja, er werken goede verkopers bij de GGD! Toen ik er vorige week was begon ze bij ons ook over de malaria-pillen. Toen ik thuis Lariam ging googlen las ik zoveel negatieve ervaringen dat ik ‘m maar oversla. Psychoses en depressies… Nee, bedankt. 😐 Gelukkig kunnen wij ook net langs het malariagebied reizen.

    1. Ehhh INDERDAAD. Mijn hemel, goed dat je het zegt! Mocht ik ooit wel naar een malariagebied gaan, dan ga ik dat eens goed bekijken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.