VAN AFRIKA TOT IN AMERIKA | Waar wil ik nog naartoe in Azië?

Vandaag het tweede artikel van een nieuwe serie op Mariekevanwoesik.nl: van Afrika tot in Amerika. In deze serie ga ik elke keer een deel van de wereld af om te schrijven over wat ik allemaal nog wil zien. Want er zijn nog zóveel plekjes om te ontdekken in de wereld. In het eerste artikel had ik het over Europa (waar ik al 22 landen van gezien heb), maar vandaag een voor mij onbekender deel: Azië!

Waar ben ik al geweest?

Nog nergens! Nou ja, ik was ongeveer 30 minuten aan de Aziatische kant van Istanbul, een paar jaar geleden. Maar het lijkt me niet dat dat meetelt.

Waar wil ik nog naartoe?

Het liefste zou ik natuurlijk zeggen: naar álles! Maar ik snap ook wel dat álle landen van de wereld ‘m waarschijnlijk niet gaan worden. Daarom vandaag een lijstje met de landen die me het meest interessant lijken. Mochten jullie nog aanvullingen hebben, dan hoor ik dat natuurlijk graag!

Rusland en Mongolië

Mijn schoonzusje en zwager hebben een reis gemaakt met de Trans Mongolië Express en door hun foto’s kreeg ik érg veel zin om naar Rusland en Mongolië te gaan. De omgeving daar is héél bijzonder. Meer ga ik niet verklappen, want ik ga ze binnenkort eindelijk eens interviewen over hun mooie reis!

China

Ook China vind ik super interessant. Over de Chinese Muur lopen staat zeker nog op mijn bucket list, maar ook al die mooie tempels wil ik niet missen.

Georgië

Georgië wordt vaak overgeslagen, terwijl het prachtige natuur heeft.

Jordanië

Foto: Dennis Jarvis

Jordanië

Ik wil naar wereldwonder Petra. Ik wil onder de magische sterrenhemel slapen. Op een kameel door de woestijn. Dansen rond een kampvuur. Ik wil naar Jordanië!

Nepal

Oh die natúúr in Nepal. En de mensen. Over cultuurshock gesproken. Nepal staat zeker op mijn lijstje!

Bhutan

Ik schreef al eerder over Bhutan. Het land waar de welvaart wordt bepaald aan de hand van het Bruto Nationaal Geluk; het innerlijke geluk van de bevolking. Jammer dat het zó duur is. Je betaalt namelijk een bepaald bedrag (250 dollar) om überhaupt door het land te mogen reizen. Daarvoor krijg je wel onderdak, eten, vervoer en een gids.

Nepal

Foto: Edward Dalmulder

Maleisië en Vietnam

Ik wil over touwbruggen lopen en een jungle tocht doen. Ik wil naar het land waar ik vroeger op het VWO mijn profielwerkstuk over geschreven heb (Vietnam).

Taiwan

Weet je wat voor magische natuur ze hebben in Taiwan? Je verwacht het misschien niet, maar google het maar eens.

Indonesië

Vrienden Stefan en Lisan gingen naar Indonesië en ik werd een beetje verliefd op hun verhalen over de eilandjes en de mensen. Jammen bij een cafeetje. Jungletochten. Ik wil ook!

Taiwan

Foto: 古 天熱

Filipijnen

Ai, ai, de Filipijnen. Zo mooi!

India

Over India weet ik het nog niet zo goed. Ook ik kan niet zo goed door de vieze steden heen kijken. Maar het binnenland is zo mooi! En de verhalen zijn zo goed. Misschien dan toch…?

Ben jij al eens in Azië geweest? Nog aanraders?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

13 thoughts on “VAN AFRIKA TOT IN AMERIKA | Waar wil ik nog naartoe in Azië?

 1. Je moet echt Thailand op je lijstje zetten! Ik ga er deze zomer voor de derde keer naartoe. Het is daar zo bijzonder, echt een prachtig land met geweldige cultuur 🙂

 2. Deze serie vind ik erg leuk om te lezen, maar door je titel krijg ik steeds dat liedje van K3 in m’n hoofd, en die gaat er de komende tijd ook nog niet uit.. En bedankt, hahaha ;).

 3. Lijken me 1 voor 1 prachtige landen om te bezoeken. Ik zou ook zo graag elk land van de wereld bezoeken, maar dat lijkt inderdaad een beetje onmogelijk.

 4. Nog nooit geweest en weet ook niet of het me echt aantrekt. Misschien China, vanwege de Muur, maar verder heb ik me er nog nooit in verdiept…

 5. Half Azië staat op mijn lijstje! Ik zou heel graag een keer een reis willen maken door Thailand, Vietnam, Cambodja en Laos. Ook lijkt Myanmar mij prachtig, vooral omdat het nog niet zo lang open is voor toeristen. Jordanië staat heel hoog op mijn lijstje. Nepal ook. Indonesië en de Filipijnen lijken me ook heel vet en ook India lijkt me heel interessant. En dan vergeet ik Tibet en China nog. En Japan. En ugh, ja veel te veel dus :p Turkmenistan lijkt me ook super mooi. En Israël. Ik kan echt nog eeuwen dorgaan zo en zal je er maar niet te veel meer mee vervelen eigenlijk xd

  1. Heb je de aflevering van ‘Reizen Waes’ over Turkmenistan gezien? GEWELDIG! Ik grijns alweer als ik eraan denk.

 6. Ik ben door Thailand gereisd en vorig jaar hadden we een stopover in Singapore. Indonesië lijkt me erg mooi, en Maleisië, China en Japan staan ook zeker op m’n wishlist!!

 7. Hi Marieke, ik ben via je tips over Slovenië op je site terecht gekomen 🙂 Leuk om te lezen allemaal! Ik wil een 2 weekse reis uitstippelen door Slovenië, en daarin zoveel mogelijk zien uiteraard, zelf rijden. In de meeste blogs wordt niet echt verteld over de oostkant van het land (bij de SPA’s en wijngebieden). Vraag me af of daar een reden voor is… Hoe lang ben jij er geweest?

  Ik heb nog een leuke aanvulling op je reislijstje: Nicaragua! Zo te zien ben jij ook van de onondekte landen en dan wil ik je Nicaragua echt aanbevelen. Afgelopen jaar een toptijd gehad, drie weken. Het is er echt super!

  1. Als ik het goed onthouden heb, is er aan de oostkant vrij weinig te doen. Het is er geloof ik vrij vlak en er zijn alleen maar wijngebieden. Ik ben er overigens maar 8 dagen geweest en we hebben toen echt heel veel gezien! 🙂 In 2 weken moet je mak-ke-lijk alles kunnen zien! Je zou zelfs nog korter kunnen gaan ?

   Nicaragua klinkt ook goed! Nog specifieke tips over het land? De veiligheid doet mij een beetje twijfelen. Hoor dat er heel veel berovingen zijn 🙁

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.