VAN AFRIKA TOT IN AMERIKA | Waar wil ik nog naartoe in Europa?

bosnië

Bosnië

Vandaag het eerste artikel van een nieuwe serie op Mariekevanwoesik.nl: van Afrika tot in Amerika. In deze serie ga ik elke keer een deel van de wereld af om te schrijven over wat ik allemaal nog wil zien. Want er zijn nog zóveel plekjes om te ontdekken in de wereld. Ik begin vandaag met het deel waar ik al het meeste van gezien heb, Europa.

Waar ben ik al geweest?

Ik heb al heel wat landen van Europa gezien. 21 maar liefst. Met Nederland erbij 22. Toch zou ik het liefste alle landen van Europa hebben gezien. Dat staat dus nog op mijn bucket list!

[column width=”47%” padding=”6%”]

[/column]

[end_columns]

noorwegen

Noorwegen

Waar wil ik sowieso nog een keer naartoe?

Engeland / Verenigd Koninkrijk

Samen gingen we al naar Newcastle en ik ben zelf al eens in Londen en Schotland geweest, maar ja, dan heb je natuurlijk nog maar een heel klein deel van het Verenigd Koninkrijk gezien. Daarbij wil ik Geert ook écht eens Londen en Schotland laten zien!

Griekenland

Ik ben twee keer op het eiland Kos geweest, maar Griekenland bestaat nog uit zoveel meer eilandjes en natuurlijk het vaste land. Daar zou ik graag nog eens met de auto gaan roadtrippen!

Italië

Ik heb alleen nog maar Venetië gezien. Erg, hè? Geert is er ook nog nooit geweest. We willen heel misschien dit jaar nog naar Rome (want het reisje naar Porto met Stefan en Lisan smaakte naar meer!) als onze geldboompjes dat allemaal toelaten. En dan is er nog zoveel meer moois in Italië. Schijnt.

Noorwegen

Ik ging vorig jaar op een (heel korte) persreis naar Noorwegen. Een droom die uitkwam, maar nu wil ik terug. Mét Geert natuurlijk, want hij moet het ook zien. We willen dan graag een combinatie maken met Zweden, Finland en Denemarken.

slovenië

Slovenië

Polen

We gingen al naar Warschau en Auschwitz, maar Polen heeft nog zoveel meer moois te bieden! Krakau bijvoorbeeld. En de bergen.

Portugal

Sinds we Porto gezien hebben, willen we meer zien!

Roemenië

Afgelopen najaar waren we een ruime week in Roemenië te vinden en het land heeft ons omver geblazen. We hebben nog maar een heel klein deel gezien (want het land is super groot en je rijdt zo ongeveer maximaal 60 op die geweldige wegen daar, dus we hebben langer nodig om het hele land te ontdekken. Daarom willen we deze zomer terug!

Spanje

Van Spanje heb ik alleen nog maar Mallorca gezien, maar er is nog zoveel meer! Barcelona, Madrid en natuurlijk de woestijn!

Turkije

Van Turkije zag ik ook alleen nog maar Istanbul (zonder Geert helaas), terwijl er nog zoveel meer is!

istanbul

Turkije

Waar wil ik nog naartoe?

Servië

Daar gaan we binnenkort naartoe! Yes! Ik kan niet wachten.

Moldavië

Ook deze staat op de lijst! Als we deze zomer naar Roemenië gaan, willen we ook Moldavië meepakken.

IJsland

Over IJsland heb ik al zoveel goede dingen gezien en gehoord!

Denemarken, Zweden, Finland, Lapland

De rest van Scandinavië staat ook zeker nog op mijn wishlist. Het lijkt me daar zó mooi! Ook wil ik nog héél graag naar Lapland om daar rendieren te spotten, een huskytocht te maken en natuurlijk het Noorderlicht te zien. Al hoeft dat natuurlijk niet per se in Lapland.

Estland, Letland, Litouwen

De Baltische staten lijken me ook mooi, maar stiekem ook een beetje saai. Ik ben vooral benieuwd naar de hoofdsteden.

Wit-Rusland

Hier schijnt niet zoveel te zijn, maar dan word ik juist nieuwsgierig.

venetië

Italië

Oekraïne

Voorlopig is dit natuurlijk absoluut geen optie, maar het schijnt een heel mooi land te zijn. Ik hoop dus dat we er over een paar jaar wél naartoe kunnen.

Bulgarije, Albanië en Macedonië

Lijken me ook heel mooi! En heel geschikt voor een klein budget.

Ierland

Ook Ierland staat nog op mijn lijstje. Een perfect land voor een roadtrip en sinds ik PS I love you gezien heb, ben ik een beetje verliefd op de Ieren.

Zwitserland

Ik weet niet zo goed wat ik met Zwitserland aan moet. Natuurlijk, het is er mooi, maar ook vrij prijzig en… het trekt me gewoon veel minder dan alle andere landen uit deze lijst.

Rusland

Een stukje van Rusland hoort nog bij Europa en ik vind dat toch wel zo’n bijzonder land. Het lijkt me erg mooi en ik wil er sowieso nog een keer naartoe!

Monaco, Liechtenstein, Andorra, Vaticaanstad en San Marino

De allerkleinste landen van Europa! Hoe speciaal is dat?! Die verdienen ook zeker een bezoekje.

Wat wil jij nog zien van Europa?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

24 thoughts on “VAN AFRIKA TOT IN AMERIKA | Waar wil ik nog naartoe in Europa?

 1. Mooie lijst! Wat gaaf dat je binnenkort naar Servië gaat. Ik ben laatst een week naar Belgrado geweest en ik heb er erg van genoten 🙂

 2. Ik vind dit soort artikelen altijd zo leuk van je! Ik wil inderdaad ook nog heeel Europa zien dus ik heb nog wel wat te gaan haha.

 3. Ik ben in Tallinn en Riga en ze waren echt prachtig! Ik studeer nu voor een half jaar in Helsinki en Tallinn is zo lekker dichtbij, maar twee uur met de boot. Ik vond Riga net iets mooier dan Tallinn, maar ze zijn beide prachtig. Als je nog een paar foto´s wil zien over de stad of belevinen? Ik schreef er ook twee artikelen over 🙂

 4. Het vasteland van Griekenland is zeker héél mooi, daar ben ik een keer een week geweest met een groep van de middelbare school. Toen werden we rondgereden met een bus en stond de planning dus vast, maar zeker de moeite waard! Rome vond ik ook zo mooi. Venetië heb ik juist nog nooit gezien, maar daar zou ik wel heel graag nog eens heen willen.

 5. Zwitserland is lieflijk, mooie bergen, meren, vier taalgebieden, daardoor ook best verschil in de kanton ( provincie) gebonden gewoonten, maaltijden en manier van leven. En dan over het zwitserduits maar niet te spreken, gaaf taaltje!!
  Kortom,ook dit land mag je niet missen.

 6. Een groot nadeel van Zwitserland zijn z’n prijzen – maar wat een prachtig land 🙂 Ik heb er veel tijd doorgebracht en qua natuur is het misschien wel mijn favoriet in Europa!

 7. Leuk, zo’n opsomming! Scandinavië, Engeland, Schotland en Ierland staan dan wel hoog op mijn lijstje! Zwitserland moet je het echt een keertje gezien hebben, inderdaad vrij prijzig maar wat een prachtig mooi land!

 8. Wat heb je al veel gezien van Europa! Op mijn lijstje staan Noorwegen, IJsland, Schotland, Ierland, Montenegro, Bosnië, Macedonië, Italië (deze zomer, Rome, Florence en cinque terre, heb ook al stukje Italië gezien) en eigenlijk nog zoveel meer :p

  San Marino is super leuk! Ik heb het best slecht gezien, door omstandigheden, maar vond het alsnog leuk en wil graag nog een terug om het echt goed te bekijken 🙂 Vaticaan ga ik deze zomer heen 🙂 Andorra en liechtenstein lijken mij ook wel wat

 9. Nog zoveeeel moois te zien hé! Bij mij staan Portugal, Noorwegen en Zweden erg hoog op m’n wishlist. En van Griekenland zie ik graag wat meer dan alleen Rhodos, prachtig land! Ik ga in juli voor ’t eerst naar Ierland, erg benieuwd naar!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.