Waarom je in Amerika héél blij bent als je een McDonald’s ziet.

las-vegas

Het eerste wat we in Vegas deden? Een McDouble naar binnen schuiven! HONGER!

“In Amerika ga je écht niet gezond eten!”
“Oeh, jullie eerste burger! Er gaan er nog veeeeel volgen!”
“Hotdogs! Straks herkennen we jullie niet meer terug!”

Een kleine greep uit de reacties die we kregen tijdens onze reis in Amerika. Het land van de fastfood ketens. Het land van de méga supermarkten. Het land van de XXL porties en de gratis refills (het gratis opnieuw volgieten van je beker drinken!). ‘No way dat je daar gezond gaat eten!’ riep iedereen. Nou, ik wil écht niet alleen maar burgers eten, dacht ik. Natuurlijk, Amerika is het land van het ongezonde eten, maar er zal toch wel iéts gezonds te vinden zijn?

Nou, ik moet erop terugkomen. Amerika is inderdaad niét het land waar je heel gezond gaat eten.

In Amerika is het best lastig om ‘normaal’ te eten. Dat is het in elk land buiten Europa en dat is natuurlijk ook de charme van reizen. Maar soms kan het ook onhandig zijn. Zoals afgelopen januari, toen Geert 2,5 week niet naar de wc kon omdat ‘ie verstopt zat van het Laotiaanse, Thaise en Cambodjaanse eten (op zich was dat nog niet zo erg, maar op een dag kwam het er ook allemaal in één keer uit en dát was minder grappig…). Nee, dan kun je maar beter bijna elke dag een burger in je giechel schuiven.

‘Soms IS er ook gewoon niets anders,’ zei Stefan, vlak voordat we op vakantie gingen. Ik kon me daar niet zoveel bij voorstellen, maar inmiddels snap ik wat hij bedoelde. Als je ergens in een dorpje (lekker dichtbij een nationaal park) slaapt, ben je BLIJ als je ergens een grote gele M op ziet doemen in de verte! Hoef je tenminste niet weer een kleffe pizza van het tentje om de hoek naar binnen te werken.

Goed, laten we eerlijk zijn: na 3 weken Amerika hoef ik voorlopig éven geen burger meer, maar als je het een beetje met elkaar afwisselt, is het stiekem best wel lekker! En het leuke is: in het buitenland verkopen ze weer héle andere dingen dan hier (in Amerika verkopen ze vooral álles met bacon én vragen ze of je soms nog éxtra bacon wilt)!

En dankzij al dat hiken kwamen we zelfs nog iets lichter terug dan dat we weggingen. Hoppa!

Benieuwd hoe het er achter de schermen aan toegaat bij de Mac? 

Altijd al willen weten hoe een Quarter Pounder gemaakt wordt of hoeveel e-nummers er in een burger zitten? (Het antwoord vond ik verrassend!) In deze video krijg je alvast een voorproefje!

Op 8 en 9 oktober is McDonald’s gestart met Backstage, een programma waarbij gasten letterlijk een kijkje in de keuken kunnen nemen van ruim 100 deelnemende McDonald’s restaurants in Nederland. Als gast kun je vanaf nu het hele jaar kennis maken met de wereld áchter McDonald’s en mag je zelfs je eigen Quarter Pounder maken! Je kunt je opgeven via mcdonalds.nl/backstage.

♥ Mariek

*Advertorial*

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

2 thoughts on “Waarom je in Amerika héél blij bent als je een McDonald’s ziet.

    1. Jaaaa, joh, hou op, hoor! Wat een dráma was dat! (Bedenk er vooral een wc bij die je met een emmertje water door moet spoelen….)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.