Waarom ik even niet mag hardlopen en van de dokter chips moet eten

De Overbetuweloop moest ik overslaan 🙁 Dan Geert & Inge maar aanmoedigen met Sven!

Ik viel dus flauw op een bruiloft
Twee weken geleden viel ik flauw, op een bruiloft. Echt, beste timing ever. Gelukkig was het ‘slechts’ tijdens het aankleden en niet tijdens het ja-woord of zoiets én had de bruid haar jurk al aan, maar ik schaamde de ogen uit m’n hoofd. Niet dat ik er iets aan kon doen, maar toch. Het kwam omdat ik bukte en mijn been ineens heel zeer deed. Dat deed ‘ie de dag ervoor ook al, maar ja, wat moet je ermee? 

Hier, bruidstaart, geef dat kind suiker!
Ik ging gelukkig niet helemaal out, maar viel omdat ik zo duizelig was en op een gegeven moment vier dubbel zag. Natúúrlijk stond de camera ook nog aan (al was ik wel zo slim geweest om ‘m op het statief te zetten), dus thuis kon ik nog even nagenieten van mijn valpartij en inderdaad, het maakt een rotklap alsof er ik-weet-niet-wat gebeurt, haha! Meteen kwamen er mensen aanrennen met eten en drinken (dat vond ik dus zo genânt, want potverdorie, dat is het moment van de bruid!) en na even zitten, ging het wel weer. De rest van de dag had ik eigenlijk nergens meer last van en werd me om de haverklap door iedereen eten en drinken aangeboden. Hier, bruidstaart, geef dat kind genoeg suiker, want dadelijk gaat ze er weer bij liggen! Super lief, maar wel genânt. Maar dat had ik al gezegd.

Wat heb je nou weer gedaan?
De rest van het weekend voelde ik m’n been een beetje en was mijn strategie: vooral niet bukken, dan is er niks aan de hand. Maar toen Geert de week erna naar de dokter moest omdat ‘ie wéér door een teek gebeten was (die beesten vinden hem echt lekker, geloof ik, maar wij zijn dus super voorzichtig als het op teken aankomt en laten altijd bloed prikken, want je wilt écht geen Lyme krijgen), besloot ik ook maar meteen even mee te gaan.

Die spier in m’n been bleek niet helemaal goed te zitten en daarvoor mocht ik even langs bij de fysio. Daar ga ik toch al braaf elke maand naartoe voor m’n rug, dus haar hoefde ik alleen maar even te bellen (‘Wat heb je nou weer gedaan?!’). De dokter kwam erachter dat ik een lage bloeddruk had en daarom moest ik even bloedprikken van ‘m. Van de week kwam de uitslag en dacht ik: dit had ik eigenlijk altijd al kunnen weten.

Chips op recept
Wat was de conclusie? Al m’n waarden zijn goed (godzijdank, want de fysio begon al over staaltabletten en dat je dan weer niet kunt poepen en dan moet je weer laxeertabletten en gottegot, daar had ik helemáál geen zin in), maar die lage bloeddruk blijft. Kun je niks aan doen. Goed voor je bloed (want: geen vaatziekten), maar slecht voor je hoofd (dat zei m’n dokter, hoor, ik heb er geen verstand van, natuurlijk.) Het enige wat ik kan doen is – en nu komt het – zout eten als ik me niet lekker begin te voelen.

Maar ik mag dus ook niet hardlopen… 🙁
Je snapt natuurlijk meteen wat ik nu roep als ik een zak chips open trek (‘Ja hoor eens, ik moet wel aan m’n zout denken!’). Maar eigenlijk noemde m’n dokter drop en bouillon als voorbeeld, jammer, hè? En ik ben er ook al achter dat ‘ie me beter kent, dan ik dacht, want toen ik aan ‘m vroeg wanneer ik dan weer hard mocht lopen, zei ‘ie dat dat pas over een paar weken weer mocht. Toen was het even stil en riep hij: ‘En daarna dan wel écht lángzaam beginnen, hè, Marieke!’ Toen moesten we allebei lachen. Leuke vent, die dokter van mij. Maar ik mis het hardlopen nu al.

Goed, ik ga even paprikachippies eten op recept. Joe, doei!

♥ Mariek

VOLG MIJ OP BLOGLOVINTWITTERFACEBOOK & INSTAGRAM VOOR DAGELIJKSE UPDATES!

4 thoughts on “Waarom ik even niet mag hardlopen en van de dokter chips moet eten

  1. Haha, perfect excuus inderdaad! Ik zou het dan ook maar meteen flink uitmelken en minstens elke dag een bakje chips eten. Belangrijk om alle waardes op peil te houden 😉

  2. Maak er maar lekker gebruik van zolang het kan! Balen dat je niet mag hardlopen, je was net zo goed bezig. En ku heb ik zin in chips, bedankt he!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.