Waarom je bij je volgende reis (goedkoop) moet overnachten via AirBNB!

airbnb

Boek je eerste Airbnb via deze link en krijgt meteen €30 reistegoed! 🙂

Wat is AirBNB?

Al tijden wilden Geert en ik eens proberen om tijdens een reis niet te overnachten in een hotel of hostel, maar om een slaapplek te huren via AirBNB. AirBNB is een website waar mensen hun kamer, appartement, huis of villa aanbieden voor overnachtingen. Het werkt in principe hetzelfde als bij het boeken van een gewone overnachting: je zoekt een verblijfplaats, boekt en betaalt. Maar… het is eigenlijk veel leuker! Ik ga je vandaag vertellen waarom het zo leuk is, zodat jij de volgende keer misschien ook wel iets via AirBNB boekt!

Wat is er allemaal te vinden?

Wij wilden voor ons mini reisje naar Milaan (één nachtje weg) via AirBNB logeren. De hotels en hostels in Milaan zijn namelijk erg duur, dus het leek ons het perfecte tijdstip om het eens uit te proberen. Wij waren voor die reis op zoek naar een privé kamer, maar je komt ook complete appartementen huren of zelfs huizen en villa’s! Zo hebben vrienden van ons al twee keer een leuk appartement gehuurd met zelfs een eigen zwembad! In principe is er van alles te vinden. Je kunt heel makkelijk zoeken door je voorkeuren aan te geven op de site.

Hoe werkt het?

Je begint met het aanmaken van een profiel. Daarin vertel je wat meer over jezelf (de verhuurder vindt het natuurlijk ook fijn om te weten wat voor vlees hij in de kuip heeft). Vervolgens kun je zoeken op de plek van je bestemming en je voorkeuren aangeven (privé kamer, heel huis voor jezelf, gedeelde badkamer of niet, etc.). Bij de huizen schrijven verhuurders vaak meer informatie over de buurt, eventuele huisregels (bijvoorbeeld of je mag roken, e.d.) en hoe je makkelijk naar het centrum komt. Super handig, want dat vind ik belangrijk om te weten bij het kiezen van een verblijfplaats.

Beoordelingen van andere gasten

Als je een leuke plek hebt gevonden, is het handig om te checken wat voor beoordelingen deze plek van eerdere bezoekers heeft ontvangen. Zo weet je meteen of het betrouwbaar is. De plek die wij kozen had al meer dan 400 bezoekers ontvangen en honderden recensies. Zo kwamen we erachter dat de eigenaren (een Nederlandse jongen en een Italiaanse meid) heel vriendelijk en flexibel waren en je goed op weg helpen. Ook konden we lezen dat de plek erg schoon was (vind ik ook belangrijk) en dat er een supermarkt in de buurt is (handig, want we wisten al dat er in het centrum van Milaan echt amper supermarkten te vinden zijn). Ook gaf AirBNB zelf aan dat de plek vaak geboekt werd. Allemaal dingen die ons overtuigden: dit werd onze verblijfplaats!

Boeken

Vervolgens kan je – net als bij een hotel of hostel – aangeven wanneer je wilt verblijven en stuur je een aanvraag naar de bewoners. Wij kregen meteen een reactie dat de aanvraag geaccepteerd werd! We betaalden de boeking en alles was geregeld! Er opende ook meteen een chat met de bewoners. Super handig, want toen hebben we met de eigenaar gesproken over hoe laat we ongeveer aan zouden komen en hij vertelde welke metro e.d. we het beste konden nemen.

Verblijven

Onze verblijfplaats was precies wat we ervan verwacht hadden, dankzij de foto’s en reviews van andere gasten. Wij kwamen pas laat aan en gingen vroeg weer weg, dus we zijn er echt alleen geweest om te slapen. Maar na een korte uitleg van de eigenaar en een bezoekje aan de supermarkt keken we in bed nog een aflevering van How I Met Your Mother (met dank aan de perfecte wifi) en gingen we naar bed.

Ik ga het vaker doen!

We hebben natuurlijk pas één keer via AirBNB geslapen, maar vrienden en familie hebben het ook al vaker gedaan, dus ik denk dat ik wel volmondig kan zeggen dat ik het zeker aanraad! Als we bijvoorbeeld ooit eens naar New York of IJsland zouden willen gaan (beide dure plekken om te verblijven) zou ik daar ook zeker voor kiezen. Ik heb al een beetje gezocht en er kwamen al een paar zelfstandige appartementen voorbij waar ik dan voor zou gaan. Veel goedkoper dan daar een hotel nemen!

Ik ben benieuwd: heb jij al eens overnacht via AirBNB? Heb je nog aanraders of tips?

Boek je eerste Airbnb via deze link en krijg meteen €30 reistegoed! 🙂

Als jij via deze link een Airbnb boekt, krijg ik ook (net als jij) €30 reistegoed van Airbnb!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

8 thoughts on “Waarom je bij je volgende reis (goedkoop) moet overnachten via AirBNB!

  1. Ik ben al bij verschillende AirBnb locaties geweest: Londen, Helsinki, Lahti, Antwerpen & Malta. Het is superfijn om ergens je eigen ruimte te hebben en in Lahti hadden we een echte houten sauna waarbij we daarna gewoon in een meertje konden springen. Echt Fins dus en het was heerlijk!

  2. Ik zou zelf ook graag AirBnb´en. Vorige keer bij Praag was een hotel goedkoper, omdat we pas op het allerlaatste moment konden boeken ivm mijn werk. Als je van te voren kunt boeken lijkt het mij ideaal. Mijn schoonzus heeft in New York ook AirBnB gedaan en zij dat dit ruim de helft scheelde met hotels. Maar je bent alsnog heel veel geld kwijt aan onderdak haha.

    1. Oh ja voor een stad als NY lijkt me het ideaal! Waarschijnlijk idd nog steeds duur, maar alle besparingen helpen dan! 😉

  3. Ja airbnb is echt top! In Barcelona hadden we appartement in upcoming wijk, dichtbij strand en metro echt top!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.