Waarom Mallorca meer is dan zon, zee en strand!

mallorca

Als je aan Mallorca denkt, denk je vooral aan zon, zee en strand. Vakanties vol bikini’s, liggen op een zonnebedje en als activiteit hóóguit een potje beachvolleybal. Maar op Mallorca vind je – gelukkig! – meer dan alleen zandkorrels en blote lijven. Het heeft bergen, natuurparken en prachtige hikeroutes! Kijk maar.

mallorca

mallorca

Port de Sóller

In het westen van Mallorca ligt een natuurgebied waar je práchtig kunt hiken! Er lopen heel veel wandelroutes, maar omdat in het laagseizoen naar Mallorca gingen (en dan is er dus helemaal niks open, laat staan een toeristeninformatie met wandelkaarten), moesten we zelf een beetje online uitzoeken hoe en wat. We kwamen er al snel achter dat de meeste wandelroutes in Sóller beginnen. En dus gingen we daar naartoe.

Sóller is een schattig plaatsje en de autoroute ernaartoe is prachtig! En ja, dat is ook het punt waar dat schattige (dure) Mallorcaanse treintje op uit komt. Maar die hebben we niet genomen. Nee, wij wilden hiken! En dus gingen we op zoek naar het startpunt van een hike. Dat was nogal even zoeken, maar toen we eenmaal een bordje gevonden hadden, was het ook vrij duidelijk hoe de route liep.

Omdat we deze route zo ver ergens in het diepe internet gevonden hebben, ben ik nu alweer vergeten welke route het was en waar we ‘m vonden. Maar in Sóller beginnen dus heel veel routes, dus ik zou zeggen: ga er gewoon naartoe en vraag het daar. Of Google je suf.

mallorca

Langs de kust

Wij wilden graag een route langs de kust lopen, omdat we dat wel bij Mallorca vonden passen. De route die wij liepen was een soort waaier. Vanaf het beginpunt kon je drie kanten op en aan het einde moest je weer terug, waarna je bij het begin de volgende route in kon lopen.

De eerste weg die we liepen, leidde ons prachtig langs de kust. De route was trouwens helemaal niet moeilijk om te lopen en het pad was heel duidelijk. We kwamen onderweg een paar wandelaars tegen, maar liepen verder helemaal alleen. Héérlijk! We genoten van de hike en aten een nep-oreo met witte melkchocolade eromheen (zooooooo leker, van de Mallorcaanse Lidl!) met het uitzicht op de Middellandse zee. Kan erger.

mallorca

mallorca

Our new best friend

Bij het beginpunt van de tweede route die we inliepen, kwamen we een kat tegen. Hij wilde nogal graag knuffelen en ik grapte tegen ‘m: “Nou, wij gaan lopen, anders loop je met ons mee?” Het was alsof ‘ie mij verstond, want dat deed ‘ie. De héle route liep hij mee! Pas op de terugweg zijn we ‘m halverwege kwijtgeraakt! Zo grappig! En schattig. Maar het loopt voor geen meter, want meneer liep de hele tijd voor en op onze voeten of liet zich voor onze neus ineens op z’n rug op de grond vallen in de hoop dat je ‘m ging aaien, haha!

Deze route leidde ons door het bos richting de kust. We kwamen uit bij een prachtig plekje op de rotsen, met de Middellandse zee als view. Ook hier zaten we een tijdje lekker te staren en duizend foto’s te maken en te duimen dat de kat niet in het water viel, omdat ‘ie zo nodig achter ons aan moest klimmen de rotsen op. En maar miauwen. Want ja, water en katten…

mallorca

Conclusie?

De derde route hebben we uiteindelijk niet gelopen, want we vonden het wel weer goed. We hebben er uiteindelijk een uur of 3,5 over gedaan, maar hebben héél veel foto’s gemaakt (ook voor onze nieuwe webshop, ssst!) en geknuffeld met de kat, haha! Dus als je gewoon normaal loopt, ben je waarschijnlijk wel sneller.

Of niet, want je gaat natuurlijk honderd keer zitten genieten van het uitzicht. Zoals dat hoort bij hiken.

Mallorca, je hebt me verrast! Je bent echt meer dan zon, zee en strand! Ik kan je iedereen aanraden.

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

2 thoughts on “Waarom Mallorca meer is dan zon, zee en strand!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.