11 redenen waarom Warschau awesome is (+ kasboek!)

warschau

Rechtsonder het schilderij

1. De stad is opnieuw opgebouwd aan de hand van schilderijen

In de Tweede Wereldoorlog is Warschau helemaal (en dan bedoel ik ook echt hélemaal) plat gebombardeerd. De binnenstad is weer helemaal opgebouwd aan de hand van de schilderijen van voor die tijd. De old town lijkt dus heel erg oud, maar dat is het niet. Desondanks zijn het (weer) prachtige gebouwen.

warschau

warschau

2. Van super ‘oud’ naar super modern

Het verschil tussen ‘oud’ (niet echt oud dus) en modern heb ik nog niet eerder zo groot gezien als in Warschau. Naast het prachtige ‘Palace of Culture and Science’ staan bijvoorbeeld gigantisch hoge, moderne towers. Het contrast kan bijna niet groter zijn. Als je op het uitzichtpunt op het Palace of Culture and Science staat, kijk je uit op de moderne hoogbouw.

warschau

3. Het is er heel rustig

Ik weet natuurlijk niet of dat altijd zo is (ik kan het me bijna niet voorstellen), maar toen wij er waren, was het zo RUSTIG in Warschau… Niet te geloven! In het centrum van Zevenaar is het drukker… Het voelde totaal niet als een hoofdstad aan. Gezellig!

warschau

4. Super behulpzame mensen

De Poolse mensen schoten ons overal te hulp. Toen we van het vliegveld op weg naar het centrum waren, zei een random iemand in de trein tegen ons, dat we bij aankomst even de tijd op ons ticket moesten schrijven. Dan konden we namelijk nog drie kwartier gratis met het openbaar vervoer reizen. Oké! En in de bus naar het centrum vroeg een jongen waar we naartoe wilden. Toen we zeiden op weg te zijn naar de old town, zei hij: ‘Oh, dan kun je het beste daar uitstappen.’ Later gaf de jongen die onze lunch kwam brengen ons ook zomaar de tip om naar een park te gaan. Super lief!

warschau

5. Het openbaar vervoer is fijner dan in Nederland

Vooral de treinen zijn een stuk luxer (meer ruimte) dan in Nederland. De bussen zijn vergelijkbaar met hier. Maar dan de prijzen! Man, daar kom je in Nederland nog geen halve halte mee verder. Wij reisden de hele dag met de bus en betaalden per keer ongeveer €1,10 (met z’n tweeën). Met die tickets mochten we dan 75 minuten reizen!

warschau

warschau

6. In februari is het nog steeds in de Kerstsfeer

Midden op een pleintje stond een schattige schaatsbaan en overal hingen nog kerstversieringen en lichtjes. Beetje lang misschien, voor februari, maar gezellig is het wel!

warschau

7. Ze hebben er een Cheesecake Factory

O mijn god, ik kom er dus net achter dat ze dit geweldige taartenwalhalla op meer plekken in de wereld hebben. Serieus, als je er één tegenkomt: ga er taart halen! Je zult er geen spijt van krijgen.

warschau

8. Er zijn super schattige gekleurde huisjes

Ik hoúd van gekleurde huisjes! Ik vind het super stom dat je in Nederland je huis niet gewoon de kleur mag geven die jij wilt. Gekleurde huisjes zijn toch veel gezelliger?

warschau

warschau

warschau

Super druk hier. Poeh.

9. Je kunt voor €1,75 met z’n tweeën naar de dierentuin

Echt. €1,75. Dat is toch geen géld? Daarvoor waren we een hele ochtend in de gigantische dierentuin, samen met zo’n 20 andere mensen. De dierentuin was compleet uitgestorven. Privé momentjes met de dieren. I like!

warschau

10. De chocolademelk is gesmolten chocolade

We bestelden warme chocolademelk en vonden het nogal lang duren. Wat bleek? We kregen letterlijk gesmolten chocolade, met de stukjes chocolade er nog in! Nou, daar wacht ik wel drie kwartier op, als het moet. Zó. LEKKER!

warschau

11. Het is er super goedkoop!

Polen is een goedkoop land. Niet zo goedkoop als Roemenië, maar wel zo goedkoop dat je spontaan kan besluiten taartjes te eten en lekker elke avond uiteten gaat. Een citytrip Warschau kan dan ook zeker met een klein budget! Wat je zoal uitgeeft? Ik laat het je gewoon zien met ons kasboek!

Kasboek 3 dagen Warschau

Vliegtickets € 60
Hotel € 60
Openbaar vervoer
(Bus + van/naar vliegveld)
€ 22,10
Eten en drinken € 55,20
Bezienswaardigheden € 17,50
Totaal € 214,80

 

En, ben je al overtuigd? Ik kan niet wachten om nog meer van Polen te zien!

Heb je onze travel movie van Warschau al gezien?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

25 thoughts on “11 redenen waarom Warschau awesome is (+ kasboek!)

 1. Ik heb erg genoten van je reisverslagjes over Warschau! Lijkt me echt de moeite om naar toe te gaan! 🙂 en wat goedkoop inderdaad, wow! Heel bijzonder dat de binnenstad terug is opgebouwd aan de hand van schilderijen, dat moet een heel groot werk zijn geweest… Knappe foto’s!

 2. Nooit verwacht dat het zo’n bijzondere stad zou zijn. Eerlijk gezegd had ik een saaie grijze stad verwacht en waarom? geen idee eigenlijk. Wie weet ooit. ( dat ‘ wie weet ooit’ lijstje groeit al aardig 🙂 )

  1. Dat denken veel mensen bij het Oostblok! Er zijn wel stukken grijs, hoor, maar ja, dat heb je in Nederland ook.

 3. ja Polen is supergoedkoop. En dan zijn de grote steden voor Poolse begrippen nog aan de dure kant, kun je na gaan wat je kwijt zou zijn in de minder grote en toeristische steden :O

 4. Wooow, ja zeker heb je me overtuigd, haha. Die huisjes zijn echt mooi! Ik zou m’n ogen er uitkijken! En dan die cheesecake, yamm!! En voor dat geld.. tja… da’s echt geen geld. En als ik die foto’s zie gaat Warschau echt op mijn wishlist!

 5. Leuke blog met nuttige tips! Wij hebben een stedentrip naar Krakau op het oog maar Warschau klinkt ook erg goed. Waar hebben jullie de tickets geboekt trouwens?

 6. Super leuke post! Ik wil ook, heel graag zelfs. En het is zeker niet duur..

  Ik zou eerst met vrienden gaan in de zomer, eerst Warschau en dan Krakau, maar het gaat helaas niet door 🙁 echt jammer.

  1. Oh super jammer! Krakau schijnt ook heel mooi te zijn! Die stad wil ik ook nog heel graag eens zien!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.