Wat ik ga doen om sterker te worden! (Krachttraining)

In mijn goede voornemens verklapte ik het al: ik wil sterker worden! Niet alleen omdat een strak lichaam natuurlijk mooier is, maar ook omdat het me helpt bij het paaldansen. Ik word daardoor al steeds sterker, maar heb echt nog extra kracht nodig om alle basisoefeningen onder de knie te krijgen. Daarom heb ik voor mezelf een plan gemaakt! Wil je weten welke vier dingen ik daarvoor ga doen?

1. De Blogilates beginners kalender volgen.

Ik kende Cassey al langer, maar in 2015 gaat ze mijn nieuwe heldin worden. Ik heb de eerste vijf dagen van haar beginners kalender al afgestreept! Ik volg de oude beginners kalender, omdat de nieuwe er nog niet opstond toen ik begon. Tot nu toe is het heel goed te doen! Ik vind haar workouts heel fijn en ze duren niet al te lang, waardoor ik in zo’n 30-45 minuten klaar ben. Fijn om de dag mee te beginnen! Als je de beginners kalender hebt afgewerkt, kun je meedoen met de maandelijkse kalender die Cassey elke maand maakt.

2. De Blogilates buikspier challenge volgen.

Cassey heeft ook een nieuwe 30 day flat abs challenge, die ik naast de beginners kalender volg. Prima te doen, want de oefeningen zijn niet te zwaar. Deze oefeningen zijn ook de basis van pilates, dus goed om onder de knie te krijgen!

vivofit

3. Mijn Vivofit weer omdoen en wandelen maar!

Ik durf nog niet te roepen dat ik sowieso weer fanatiek ga hardlopen, maar wil gewoon kijken wanneer ik daar zin in heb. Wat ik wel meer wil gaan doen, is wandelen. Als ik een kantoordag heb, krijg ik (op Blogilates na) weinig beweging. Ik wil mezelf stimuleren om tussendoor meer te wandelen en ’s avonds na het eten nog een rondje te lopen met Geert. Mijn vivofit kan daar mooi bij helpen!

4. Paaldansen

Natuurlijk ga ik wekelijks een uurtje paaldansen, maar eigenlijk is dat niet genoeg om snel verbetering te zien. Ik zit er daarom heel sterk over na te denken om zelf een paal aan te schaffen voor thuis. Kan ik mooi tussen het werk door oefenen zonder meteen aan een afspraak vast te zitten, die ik soms moet verplaatsen. Nu nog hopen dat het mogelijk is om er één op zolder te plaatsen…

Heb jij ook sportieve voornemens voor 2015?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

13 thoughts on “Wat ik ga doen om sterker te worden! (Krachttraining)

  1. Je hebt een goed plan opgesteld! Ik loop drie keer per week hard en doe 1x zumba per week, maar pilates kan ik er wel goed bij gebruiken; ik ga eens kijken naar de challenges van Cassey!

  2. Leuk om te lezen! Ik moet ook echt krachttraining gaan doen, zeker nu ik 1,5 maand met een blessure heb thuisgezeten en daardoor niet heb mogen hardlopen. Ik mag het nu weer langzaam opbouwen maar moet daarnaast ook echt zorgen dat m’n benen sterker worden.

  3. Volgens mij gaat dat helemaal goed komen met die spieren van jou, zo 🙂 Lijkt me inderdaad ook heel handig bij het paaldansen, als je gewoon sterker bent en dan dus meer kunt. Sinds ik niet meer boks – wat al best een tijdje is – ben ik een stuk minder sterk geworden, dus ik hoop dit jaar weer een beetje de rust te vinden om weer te gaan boksen!

  4. Wat tof die paal in huis! Zo fijn als je thuis ook wat oefeningetjes kan doen en je het nog leuk vindt ook. Als t eenmaal in je ritme zit kan je niet meer zonder.
    Dit gaat je lukken! Xxx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.