Wat vonden wij van… Thailand?

thailand

de Golden Mountain tempel

In januari reisden wij 3,5 week door Thailand, Laos & Cambodja. Ik vertelde jullie al meer over hoe het backpacken ons bevallen is en over de bucket list punten een olifant wassen, apen in het wild zien en monniken zien. Maar natuurlijk hebben we meer gedaan dan dat. In totaal zijn we een week in Thailand geweest en vandaag vertel ik wat we van Thailand vonden.

Makkelijk om mee te beginnen

Thailand was niet ons favoriete land van de drie (dat was Laos), maar dat wisten we eigenlijk al van tevoren. Thailand is natuurlijk erg toeristisch, maar daardoor ook een makkelijk land voor backpack-newbies. Daarom besloten we onze reis in Thailand te beginnen. Zo konden we een beetje wennen aan het backpacken, hoe het werkte met het openbaar vervoer, waar we leuke hostel, guesthouses en hotels konden vinden, enz. Dat bleek een goede zet, wat Thailand is wat dat betreft echt heel makkelijk!

golden mountain tempel bangkok

de Golden Mountain tempel

bangkok

Een selfie met de masseurs die ons een Thaise martelmassage gaven!

wat pho bangkok

Wat Pho

bangkok

de Golden Mountain tempel (links) & Wat Arun (rechts)

Bangkok

We begonnen met een paar dagen Bangkok en ook dat was eigenlijk zoals verwacht: nog vrij westers, maar ontzettend druk, warm en toen wij er waren, was er héél veel smog. We hebben ons er érg goed vermaakt en gilden toen nog bij elke tempel: KIJK! (3 miljoen tempels later pak je niet eens meer je fototoestel.) We zagen onder andere de Golden Mountain tempel (die kreeg van ons een 8), Wat Pho (een 8,5) en Wat Arun (ook een 8,5).

chiang mai thailand

Chiang Mai

Na Bangkok namen we de nachttrein naar Chiang Mai (tip: boek minstens 2 dagen van tevoren om een beetje een goede plek te hebben). We zaten in een cabine met  monniken en hebben niet geslapen, maar het was wel een leuk avontuur! In Chiang Mai hebben we olifanten gewassen, genoten van het fenomeen night market (honderden kraampjes met heerlijk lokaal eten en spullen die mensen verkopen, super leuk) en heel veel mooie tempels bezocht. Chiang Mai kreeg van ons een dikke 8,5!

chiang rai thailandchiang rai thailand

Chiang Rai

Vanuit Chiang Mai namen we de bus naar Chiang Rai. Daar boekten we o.a. een privé chauffeur – Thong – die ons naar de práchtige witte tempel (Wat Rong Khun, een 8,5!), een waterval (een 8), een thee plantage (die een stuk minder idyllisch is dan wij dachten, haha, een 6,5) en naar de monkey cave (een 6) bracht. Chiang Rai kreeg van ons een 7,5!

Met de slow boat naar Laos

Na Chiang Rai begon ons grensavontuur van Thailand (via Chiang Khong) naar Laos. Om (veel) kosten te besparen en omdat we geen zin hadden om opgelicht te worden, boekten we alles zelf. Al met al was het een hele operatie, waar ik echt een blog op zichzelf mee kan (en ga) vullen! To be continued…

♥ Mariek

VOLG MIJ OP BLOGLOVINTWITTERFACEBOOK & INSTAGRAM VOOR DAGELIJKSE UPDATES!

10 thoughts on “Wat vonden wij van… Thailand?

  1. Ja Thailand is echt zo ingesteld op reizigers! Het was voor mij ook het eerste land waar ik ging backpacken dus erg fijn. Ook het openbaar vervoer is ontzettend duidelijk en goed geregeld. Mooie foto’s!

  2. Mooie foto’s hebben jullie gemaakt bij zonsondergang, love it! Thailand is inderdaad erg fijn voor beginnende backpackers, maar zoals je al zegt: Laos is ook een pareltje <3 Ik word helemaal blij van jouw enthousiaste verhaaltjes over het backpacken in Azië, leuk om te zien dat je het zo tof vond!

    1. Wij zijn expres niet naar het zuiden geweest omdat we het eilandleven liever in het rustigere Cambodja wilden ontdekken, maar het schijnt inderdaad mooi te zijn!

  3. Haha, grappig dat de juf in jou alle plekken een rapportcijfer geeft. Ik snap dat Thailand niet jullie favoriet was van de 3, de andere zijn meer bijzonder, maar het blijft een erg relaxt en fijn land.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.