Wat zijn nu mijn droomreizen?

ijsland

Jarenlang stond Amerika als droombestemming bovenaan mijn lijstje. Zo’n lijstje met de ultieme landen die je echt nog héééél graag een keer wil bezoeken. Opvallend genoeg staan er in dat lijstje ook een boel landen die je gaat bezoeken als je ineens heel veel hebt kunnen sparen of een geldboom in de tuin hebt gevonden. Maar hé, die spaarrekening is er om gespekt te worden! Eens staat er genoeg op om de volgende droomreis waar te maken! En tot die tijd blijf je gewoon lekker goedkoop reizen. Nu Amerika van onze lijst is afgestreept, is het tijd voor een nieuw lijstje met droombestemmingen! Kijk je mee? Op willekeurige volgorde…

lapland
1. Lapland

Ik wil heel heel heel graag een keer naar Lapland! Het lijkt me niet alleen fantastisch mooi en leuk om een keer te ervaren hoe het is om in zo’n koud gebied te zijn, waar het maar zo kort licht is. Maar ook zijn er zoveel dingen die ik daar wil doen! Zo wil ik héél graag een keer een huskytocht maken (dat lijkt me echt fantastisch, met die prachtige honden en in de sneeuw), zou ik het noorderlicht héél graag willen zien en wil ik gaan sneeuwschoenwandelen. Ook wil ik rendieren in het wild zien en rijden op een sneeuwscooter. Ja, Lapland is echt een droombestemming!

nieuw-zeeland

2. Nieuw-Zeeland

Typisch een droombestemming die voorlopig nog niet bezocht gaat worden (want: DUUR), maar Nieuw-Zeeland lijkt me práchtig! Nieuw-Zeeland heeft echt práchtige natuur, waar ik heel graag zou willen hiken. Nog maar even (lang) door sparen voordat we deze droomreis waar kunnen gaan maken…

chili

3. Chili

Geert en ik zijn – zonder er geweest te zijn – een beetje verliefd geworden op Chili. Chili is namelijk echt een heel vet land! Volgens mij vind je nergens ter wereld een land met zoveel verschillende natuur. Het zuiden van Chili ligt namelijk dicht bij Antarctica (daar is het dus heel koud) en bovenin Chili is het juist heel warm. Het lijkt me heel leuk om een keer van beneden naar boven te rijden (of natuurlijk andersom). Enige probleem: je kunt er niet echt makkelijk komen. Naar de hoofdstad vliegen gaat nog wel, maar als je daarna boven of onder wil beginnen, heb je héél wat vluchten te gaan. Maar Chili staat hier hoog op de lijst! Ik denk niet dat het heel lang zal duren voordat die afgestreept gaat worden!

canada

4. Canada

Oooooh Caaaanadaaaa! Canada lijkt me práchtig! Die natuur is zó mooi en volgens vrienden Stefan en Lisan zijn de mensen er nog vriendelijker dan in Amerika. En dan dat accent, hè? Ik heb heerlijk weg gezwijmeld bij alle Canadafragmentjes in How I met your mother. Ja, Canada staat hoog aan de lijst! Alleen nog een beetje (meer) sparen, want ook dit is geen goedkope bestemming.

georgie

5. Georgië

Yes, er zit ook een goedkope bestemming bij! Georgië lijkt ons héél vet! Dat wordt echt een nieuwe Roemenië ervaring, denk ik! We hebben van de week allemaal hilarische reisfilmpjes gekeken over Georgië en ons helemaal dood gelachen. De kernwoorden: Oostblok & sterke drank. Héél veel sterke drank. ‘Gelukkig’ drinken wij niet, dat maakt het verder helemáál niet ongemakkelijk… Maar Georgië staat hoog! Zo hoog dat hij misschien zelfs dit jaar nog afgestreept gaat worden!

alaska

6. Alaska

Weer zo’n land met prachtige natuur! Nou ja, eigenlijk hoort Alaska natuurlijk bij Amerika, maar voor het gemak deel ik ‘m toch even apart. Want ik wil heel graag naar Alaska! Lijkt me zoooo vet! Ook verder helemaal geen dure bestemming, hoor *kuch*.

ijsland

7. IJsland

Ooooh IJsland. Met je overweldigend mooie natuur en je watervallen. Is er een overtreffende vorm voor watervallen? Die zou IJsland moeten hebben, denk ik. IJsland lijkt me práchtig! En het is een bestemming die ook niet vréselijk duur is. Aan de prijs, maar te doen. Zeker als je vliegt vanaf Gdansk (Polen). En laat dat nou net een Poolse plaats zijn waar we nog niét zijn geweest en ook graag naartoe willen!

dublin

8. Dublin

Een beetje een vreemde eend in de bijt: een stad tussen alle landen, maar hij mocht niet ontbreken vind ik! Geert snapt mijn fascinatie voor Dublin niet zo, maar ik wil er zó graag heen! Eén voorwaarde: ik wil in de kerstperiode. En dat is dan natuurlijk net weer de duurdere periode. Maar het lijkt me zoooo vet om daar dan te zijn, als alles verlicht is met lichtjes en gezelligheid. En dat je dan elke avond naar de pub gaat (om thee te drinken, ha!) en luistert naar Ierse muziek. Want ik vind Ierse muziek dus FANTASTISCH en als ik ergens een Iers accent hoor, ga ik van: OMG OMG OMG! ♥ Ja, echt. Ik moet naar Dublin. Hopelijk dit jaar! Als ik Geert mee krijg.*duimt*

noorwegen

9. Noorwegen

Ja, je ziet het, we hebben nogal wat prijzige bestemmingen op onze droomlijst staan… Noorwegen lijkt me práchtig! Daar zouden we vooral graag heen willen met ons eigen busje: matras achterin en gaan. En dan lekker kamperen en ’s avonds in zo’n heerlijke warme Noorse trui bij een kampvuurtje zitten. Lijkt me wel wat! We hebben alleen nog geen busje waar een matras achterin past. Detail. (De matras hebben we overigens al wel…)

Ik ben overigens al een keer in Noorwegen geweest, met een persreis, maar Geert nog niet, en ik heb maar een héél klein stukje van Noorwegen gezien!

Ik zie wel wat overeenkomsten tussen al deze landen, haha! Natuur, bergen en… (bij de meeste) dúúr. Maar goed. We sparen vrolijk door! Ik weet zeker dat we al deze bestemmingen gaan zien! Ooit.

♥ Mariek

Wat zijn jouw droomreizen?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

Alle foto’s zijn gratis foto’s van Pixaby.com

10 thoughts on “Wat zijn nu mijn droomreizen?

 1. Ooh heerlijk lijstje! Noorwegen ben ik een aantal keren geweest en is echt prachtig (tip: boek niet teveel, er zijn lekker veel trekkershutjes waar je kan slapen) (oh en bezoek de Noordkaap, bijzonder mooie plek! En de Lofoten zijn heel gaaf qua natuur) en ik ben twee keer in Canada geweest – aan de westkust. Echt héél erg mooi <3 Ik zou daar nog wel eens naar terug willen!
  IJsland lijkt me ook supervet! Maar inderdaad ook lekker duur… Haha. En Chili, lijkt me heel bijzonder om heen te gaan! Momenteel staat Polen heel hoog op mijn lijstje dus dat wordt het misschien dit jaar 🙂

  1. Hoe werkt dat eigenlijk met die trekkershutjes? Moet je daarvoor betalen en reserveren? En zo ja, hoe dan? 🙂 Polen is fantastisch! Wij zijn daar afgelopen zomer geweest, zoooo mooi!

 2. Wat een prachtige droomreizen! Bij mij staan de USA, IJsland, Noorwegen, Zuid-Afrika en Lapland heel hoog 🙂 Lijken me geweldige landen. Canada en nieuw-zeeland uit dit lijstje lijken me ook super. Helaas allemaal totaal niet budget proof

 3. Beetje late reactie, maar ik zag Dublin op het lijstje en daar moet je echt naar toe! De fascinatie met Ierland deel ik helemaal en ik ben er al vaak geweest. Als je naar Dublin gaat moet je echt bij Green 19 eten en naar Kilmainhem Goal, St. Patrick’s Cathedral en elk Georgian park!

 4. Mooie reistips!!
  Voor Noorwegen reistips zou je misschien nog even op de blog Lost in Norvana kunnen kijken. Met hele gave foto’s! Michelle is nu al een aantal keer daar geweest en gaat er dit jaar maar liefst 2 (!) keer naar toe.

  Oei mijn droomreizen op dit moment.
  Ik wil dolgraag naar Polen. Twee jaar geleden alleen voor een bezoek aan de ondergrondse tunnels in Polen geweest. Het land zelf zag er prachtig uit.
  Verder zou ik nog wel graag naar Australië , New-Zeeland, een wintersport vakantie, Hongarije, Griekenland, Kroatie, stedentrip Berlijn, London (alweer).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.