WATCH | Het laatste seizoen van Wallander (seizoen 5)

Wallander

Wie mij volgt, weet dat ik gék ben op Scandinavische thrillers. Wallander was de eerste serie die we keken en we waren meteen verslaafd. We keken in één keer vier seizoenen lang naar de norse rechercheur Kurt Wallander. Hij stal ons hart met zijn sociaal onhandige gedrag. Een beetje een kluns, maar met het hart op de goede plek en een (te) grote passie voor zijn werk. Dit seizoen is beter dan ooit en écht een must see als je fan bent van series als The KillingBorgen of The Bridge.

De eerste aflevering, De gekwelde man, is de verfilming van het gelijknamige boek van Henning Mankell. In de rest van seizoen 5 worden elementen uit het boek meegenomen, maar er worden ook andere dingen toegevoegd. We maken opnieuw kennis met Wallanders dochter, Linda. Nu gespeeld door een andere actrice, omdat de eerdere actrice is overleden. Linda heeft een man en een dochtertje, die gek is op Kurt en andersom. Natuurlijk zijn ook hond Jussi en alle andere rechercheurs weer van de partij.

Waarom dit het allerbeste seizoen is? Omdat het acteerwerk echt briljant is. Krister Hendriksson zet het karakter zo breekbaar en puur neer, dat je van hem gaat houden als van een opa. Wanneer er problemen met zijn gezondheid opspelen wordt zijn rol alleen maar beter. Het verhaal is heel sterk, de karakters zijn goed uitgewerkt en het acteerwerk is ijzingwekkend goed.

Ik kan wel een rapport schrijven, maar ik geef toch alleen maar tienen. Ga dit zien.

Wit - kopie - kopie-001
[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

 

Beeld: 1

4 thoughts on “WATCH | Het laatste seizoen van Wallander (seizoen 5)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.