WATCH THIS CRIMI | The Eagle

Na The Bridge, Those who kill, The Killing, Arne Dahl, Borgen, Varg Veum en Wallander hebben we weer een nieuwe Scandinavische crimi die je MOET zien: The Eagle. Past perfect in het rijtje thuis, dus als je houdt van fijne crimi’s is het zéker een aanrader. Wij hebben in ieder geval meteen alle 6 (!) seizoenen gekeken. Ik bedoel maar.

Waar gaat ‘ie over?

In deze Deense serie staat Hallgrim (Jens Albinus, misschien ken je hem als ‘Jon’ uit The Killing) centraal, een IJslandse rechercheur die inmiddels werkt bij de Deense politie. Hij is hoofdrechercheur van de RSA (Rigspolitiets Særlige Afdeling) en onderzoekt samen met zijn team zware internationale misdaden. Het team staat onder leiding van de strenge Thea Nellemann en haar plaatsvervanger (en af en toe liefje van Hallgrim én in het echt zijn vriendin) Marie Wied. Rechercheur Nazim Talawi is niet alleen Hallgrims beste vriend, maar ook zijn rechterhand. Villy Frandsen is een goede rechercheur en neemt het financiële gedeelte voor zijn rekenen, Ditte Hansen is rechercheur en forensisch onderzoekster en Michael Kristensen is het online wonder. Samen onderzoeken ze internationale zaken, die verdeeld worden over twee afleveringen.

Wat vond ik ervan?

Na 6 seizoenen ken je de personages door en door en ik vind het dan ook écht jammer dat het afgelopen is. Hallgrim is een heerlijke maar ietwat vreemde man. Zo goed als hij in zijn werk is, zo slecht is hij sociaal. Hij houdt van vrouwen, maar weet niet zo goed hoe hij voor hen (en voor zichzelf) moet zorgen. De helft van de tijd woont hij in een hotel, waar hij alleen komt om te slapen, omdat hij al-tijd werkt. Telkens weer belooft hij op bezoek te gaan bij zijn familie in IJsland, maar het vliegtuig haalt hij (bijna) nooit.

Ik heb inmiddels ook een zwak voor de lieve Michael, die zo zijn best doet, héél goed is, maar toch altijd de pineut blijkt te zijn. En Frandsen, de goedzak. En Ditte is leuk, aandoenlijk én grappig tegelijk. Maar als het moet zijn ze allemaal hard. Het werk is zwaar en niet altijd even leuk, maar de serie is dat zéker wel. Goede personages, fijne verhaallijn, spannend, maar toch relaxt om naar te kijken. Kortom: aanrader.

Voor €31,99 heb je alle 6 seizoenen in huis.

[dot_recommends]

Follow my blog with Bloglovin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.