We gaan naar Boekarest!

roemenie

Het komt misschien niet als een verrassing, maar wij zijn nogal fan van Roemenië. Ik durf zelfs te beweren dat het ons lievelingsland is. Daar hebben we zo onze redenen voor, want de natuur is prachtig en heel divers, de mensen super lief en het eten is goddelijk. We vragen soms aan elkaar: als er nog maar één land zou zijn waar je naartoe zou mogen, welk land zou dat dan zijn? Tot nu toe antwoorden we allebei: Roemenië.

Inmiddels zijn we er twee keer geweest: in het najaar van 2014 en in de zomer van 2015. Inmiddels hebben we een aardig deel van het grote land gezien, maar helemaal tot in Boekarest zijn we nog niet gekomen. Dat is niet alleen een pleuris eind met de auto, maar je kunt je misschien een voorstelling maken van de kwaliteit van de wegen van Roemenië. Dit jaar is er – dankzij de EU – een nieuwe snelweg geopend (ze hebben er nu twee of drie, of zo) en zoals onze camping eigenaar het al kostelijk samenvatte: ‘maak er maar goed gebruik van, want je hebt er zelf voor betaald’. Maar het is nog steeds een hele lange reis naar Boekarest, dus een keer een stedentripje met het vliegtuig leek ons een beter plan.

Op tweede kerstdag ben ik jarig (jeej), maar een tijdje terug liep Geert ineens zingend het kantoor binnen. Wat bleek? Hij had oog op een geweldige aanbieding naar Boekarest, maar wilde even checken of ik dat wel écht een leuk verjaardagscadeautje zou vinden (duh!). De tickets werden geboekt en het hotel gereserveerd. Dus nu kan ik het volmondig schreeuwen: wij gaan naar Boekarest!

We gaan dit jaar nog en ik hoop heel erg dat de stad in kerstsferen zal zijn. Ik kan niet wachten om door de straatjes te slenteren, heel veel heerlijke dingen te eten en te genieten van alle gezellige lichtjes. Ik heb er zoooooo’n zin in! Reisjes zijn echt de beste verjaardagscadeautjes!

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

4 thoughts on “We gaan naar Boekarest!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.