We zijn getrouwd!

bruiloft

Jaaaaa, we zijn getrouwd! Op zaterdag 21 april 2018. En ja, het was ECHT onze Best Day Ever. Het weer was perfect (21°C, heerlijk warm, maar niet té warm). Het was zooooo mooi en gezellig. Zoveel lieve woorden, leuke mensen, lekker eten en als klap op de vuurpijl (en totaal onverwacht!) een knettergoed feest. Echt, jongens, trouwen is ZO leuk! De eerste foto’s én de preview van de film zijn binnen, dus hoog tijd om jullie alles te vertellen en te laten zien!

Het begon allemaal op vrijdag 20 april. Vanaf een uur of 14.00 kwamen onze gezinnen en de ceremoniemeesters aan. Samen versierden we de hele locatie, in onze korte broek (want het was toen al heel mooi weer!). Tussendoor aten we heerlijk buiten en kwam de bloemist de bloemen brengen. Die overigens echt práchtig waren! (Zo jammer dat je boeket niet voor eeuwig kan blijven bestaan!!) ’s Avonds kletsen we nog even en liepen we de planning nog even door en daarna gingen we allemaal redelijk vroeg naar bed, op de locatie. De grote vraag is natuurlijk: heb ik geslapen? Nou, een beetje 😉 Maar dat maakte niet uit, hoor. Ik was het hele weekend (zelfs zondag) super excited en vol energie, haha!

bruiloft

bruiloft

bruiloft

bruiloft

bruiloft

bruiloft

Zaterdag begon voor mij om 6.30 uur met een rustig ontbijtje. Alleen mijn schoonouders, schoonzusje en Geert waren al wakker, dus we hebben heerlijk beneden gegeten, terwijl we de zon op zagen komen. Daarna werd mijn haar gedaan en ging ik in de make-up. Allemaal heel relaxt! Beneden maakte Geert nog wat laatste dingen klaar en rond 10.00 uur kwamen de fotograaf en videograaf en was het tijd voor Geert om zijn pak aan te trekken. Ik trok mijn jurk uiteindelijk iets te laat aan, haha, maar daarna was iedereen er ook helemaal klaar voor!

Ik werd in de keuken verstopt, terwijl Geert naar buiten werd geloodst voor het ‘eerste moment’. Dat was het eerste moment dat ik dacht: nú gaat het echt beginnen! Ik was niet echt zenuwachtig, maar toen ik naar buiten liep en Geert daar zag staan wachten (met z’n rug naar me toe, dus hij zag nog niks!) kreeg ik kriebels in m’n buik. Ik tikte ‘m op z’n rug en hij draaide om. WAUW! Wat zag hij er prachtig uit!! Ik had ook nog helemaal niks van zijn pak gezien en ik vond het zooooooo mooi! Werkelijk elke centimeter heeft hij zelf uit kunnen kiezen en zijn pak paste echt perfect bij ‘m. Gelukkig vond hij mijn jurk ook heeeel mooi, haha!

bruiloft

bruiloft

bruiloft

bruiloft

bruiloft

We lieten iedereen achter en vertrokken zelf naar de zandverstuiving en het bos in de buurt, om foto’s te maken. Samen met de fotograaf, videograaf en mijn bruidsmeisje (m’n schoonzusje) maakten we een uur lang de mooiste foto’s middenin het bos. Toen voelden we pas echt dat het weer echt perfect was! Ik had het heerlijk in m’n jurk en Geert had het ook niet te warm in z’n pak. Dus we slenterden lekker door het bos, terwijl alles mooi vastgelegd werd 🙂

Toen we terug kwamen, schoven we snel een broodje naar binnen (die onze ceremoniemeester heel lief kwam brengen op onze kamer), terwijl de daggasten één voor één binnen druppelden. Eigenlijk was het plan dat ik me op onze kamer zou verstoppen, maar ik vond het veel te gezellig en huppelde lekker mee naar beneden. (Ja echt huppelen dus, want ik had de hele dag m’n Allstars aan, dus ik heb héérlijk gelopen!) Om 14.00 uur was het tijd voor het échte moment: de ceremonie! Terwijl dit liedje klonk, liepen Geert en zijn moeder en daarna mijn vader en ik naar buiten. Je ziet het aan de foto: mijn hoofd dacht alleen maar JAAAAA!

De ceremonie was prachtig. Onze ambtenaar – Jeanette van Wijk – had er een prachtige ceremonie van gemaakt, vol persoonlijke verhalen (ze had nog even onze ceremoniemeesters uitgehoord voor alle gênante verhalen). Onze geloften hadden we wél geschreven, maar wilden we niet zelf voorlezen, dus dat deed Jeanette. En ze waren ook helemaal niet zo romantisch, want dat past niet bij ons. Ze waren wel héél grappig (vonden we zelf, en zoals je ziet was het publiek het daar wel mee eens). Toen klonk het ja-woord, zeiden we allebei keihard JA en dat was het dan. WIJ ZIJN GETROUWD!

bruiloft

bruiloft

bruiloft

bruiloft

bruiloft

Na de ceremonie liepen we door een haag van bellenblaas richting de taart. We hadden geen traditionele bruidstaart (dat is niet zo ons ding), maar een taartentafel met drie verschillende taarten: cheesecake, pecannotentaart en blondies met framboos. En jongens, het was zooooo lekker! Na een paar foto’s, was het tijd om te chillen, spelletjes te spelen en te kletsen. We renden om de tafeltennistafel (ik met m’n jurk onder m’n oksels, ging prima!) om met z’n allen tegelijkertijd te tafeltennissen, speelden buiten spelletjes en gristen alvast wat snoepjes mee van de candy table.

Hier begon ons favoriete deel van de dag: lekker chillen met familie en vrienden, in het zonnetje. ZO FIJN! De man van de pizza foodtruck was al lekker z’n oven aan het warm stoken en rond half zes gingen we eten. Nog steeds lekker buiten! Geen tafelschikking of zoiets, maar lekker casual met z’n allen héérlijke pizza eten en kletsen. Toen onze buikjes vol zaten (al kwam ik er later achter dat ik de hele avond amper iets gegeten heb, haha!), fristen Geert en ik ons nog even op en rond een uur of 19.30 kwamen de avondgasten.

Na alle felicitaties was het tijd voor het eerste rondje stukjes en man wat was dat leuk! Nou hebben wij nogal een stukjes familie en kunnen onze vrienden er ook wat van, maar wij vonden het ook echt ontzettend leuk. De ceremoniemeesters hadden het allemaal goed ingedeeld, zodat het niet te lang duurde, en de stukjes waren allemaal zo ontzettend leuk! Zo lief wat iedereen allemaal voor ons verzonnen had! Om 20.30 uur dansten we onze openingsdans… We hadden – samen met onze buren, die dansleraar zijn – een échte jive ingestudeerd en nu was ik voor het eerst zenuwachtig. Geert ging tijdens de lessen steeds de mist in, maar op de dag zelf maakte ik de fouten, haha! Ach, we hebben ons best gedaan en iedereen zei dat ze het niet zagen 😉 Laten we dat er gewoon in houden!

bruiloft

bruiloft

bruiloft

Daarna kwam de grootste verrassing van de dag! We hadden namelijk een artiest ingehuurd, maar helaas bleek die op de dag zelf ziek te zijn. Gelukkig had ‘ie vervanging geregeld, maar we hadden natuurlijk geen idee wie er zou komen! (We hadden er serieus geen stress om, hoor, Geert en ik waren veel te druk met genieten en hadden er alle vertrouwen in.) De vervanging bleek Paul te zijn en dat bleek een schot in de roos. Geert en ik hadden een kletsfeestje verwacht, met leuke achtergrondmuziek en misschien een enkel dansje. Maar vanaf het derde nummer dat Paul speelde, sprong er een grote groep op de dansvloer (waaronder wijzelf natuurlijk) en die is er niét meer af geweest… BIZAR!

In de pauzes van Paul hadden de ceremoniemeesters nog wat stukjes gepland (zodat iedereen even op adem kon komen), maar zodra Paul weer begon te spelen, knalden de pannen weer van het dak. We zijn serieus om 23.00 uur even naar buiten geglipt om te kijken of er niemand geluidsoverlast zou hebben (want onze locatie lag middenin een natuurgebied), maar gelukkig waren het dikke muren en speelde Paul helemaal niet hard. Geert en ik hebben elkaar tijdens de avond een paar keer aangekeken en ons afgevraagd hoe we onze familie en vrienden in vredesnaam zo verkeerd in hebben kunnen schatten… Wát een feest!

bruiloft

bruiloft

bruiloft

bruiloft

Het is maar goed dat de fotograaf en videograaf inmiddels weg waren (want ja, wij dachten: die relatief ‘saaie’ avond hoeft niet vastgelegd te worden… boy, we were wrong!), want ik stroopte mijn jurk steeds lelijker op, totdat mijn vader z’n riem af deed en daarmee m’n jurk om m’n lijf snoerde, haha! (Mijn ‘sleep’ was te kort om echt omhoog te kunnen knopen, maar met m’n jurk in m’n handen en om me heen geknoopt ging het príma!)

Om 24.00 uur was het dan toch echt afgelopen met de pret (we mochten niet langer door vanwege de dieren in het bos, maar geloof me, we hebben gedanst alsof we tot 3.00 uur hebben gefeest…). De bediening (super lieve meiden trouwens!) deelden aan iedereen nog een midnight snack uit en daarna was het dan toch écht tijd om iedereen uit te zwaaien. Samen met een paar van de daggasten bleven we weer lekker slapen op de locatie. En terwijl Geert me uit m’n jurk knoopte (wat nog verrassend makkelijk ging!), stelden we allebei de volgende conclusie. Dit was écht de BEST DAY EVER! Alles wat we gehoopt hadden en toch NOG leuker!

De volgende dag werden we als newlyweds begroet door al onze lieve vrienden en familie, die met z’n allen klaar zaten voor het ontbijt. Binnen mum van tijd hadden we alles met z’n allen opgeruimd en toen was het dan écht klaar.

Meneer en mevrouw Kuit. Jongens, wat mooi.

De teaser van onze trouwfilm!

Leveranciers:

Trouwlocatie: Landgoed de Leperkoen
Ambtenaar: Jeanette van Wijk
Fotograaf: Joyce Netteb Photography
Videograaf: Videodynamics
Trouwjurk: ‘d Amore Arnhem
Trouwpak: Rietbergh
MUAH: Esmiralda de Waal
Decoratie: What a Wonderful Wedding
Trouwkaarten: Stijlvolle Trouwkaarten
Diner: Di Maestro
Bloemist: Mariëtte de Ridder Bloemstylist
Fotobooth: Fotohuisjehuren
Taarten: De Jonge Dame
Trouwringen: Teilor Fine Jewellery (in Roemenië)
Artiest: Paul de Graaf
Bediening: EigenBediening

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

36 thoughts on “We zijn getrouwd!

  1. Ooo, ik word er helemaal enthousiast van, en dat terwijl ik A. er niet bij was en B. eigenlijk helemaal niks met huwelijken heb.

    Het ziet eruit alsof jullie een geweldig weekend hebben gehad. Gefeliciteerd!

    1. Ah wat lief, dank je wel! Het voelde ook echt als een groot vakantieweekend met al onze lieve vrienden en familie. En we gingen dan toevallig ook trouwen.

  2. Het was zoals je het hebt beschreven….één groot feest ( ik zei het al vaker: a: het was te kort; b: nog een keer ?! maar dat zou gek zijn?). Gelukkig hebben we de foto’s de film en onze herinneringen nog aan deze geweldige dag!

    1. Jaaa echt jammer dat het niet nog een keer kan. Maar wie weet nog een keer een groot feest?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.