Onze webshop groener maken

Zoals je misschien wel weet, hebben wij dit jaar onze webshop in trouwdecoratie geopend en dat is suuuuuuper leuk. Maar het zorgt me toch voor een partij AFVAL. Want alle producten die in het magazijn liggen, worden natuurlijk super goed verpakt door onze leveranciers. En op onze beurt moeten wij die producten natuurlijk óók weer goed verpakken. En dus staat het hele huis vol dozen en inpakmateriaal.

Bubbeltjesplastic is fantastisch

We besloten al meteen dat we dat inpakmateriaal – zoals bubbeltjesplastic en luchtzakken – gewoon weer zouden gaan hergebruiken. Want het is natuurlijk absurd om eerst het bubbeltjesplastic weg te gooien en vervolgens zelf nieuw bubbeltjesplastic om een product heen te wikkelen. En dus kwam al het bubbeltjesplastic netjes in een grote doos bij de inpaktafel te staan. Hergebruik!

Super goed idee: dozen hergebruiken

Laatst kwam mijn schoonzusje met een super goed idee op de proppen. Ze had zelf een pakketje binnengekregen van een bedrijf waar een sticker op zat met zoiets als: deze doos is gerecycled. Wat een SUPER goed idee! Wij hadden namelijk al wel op internet een bedrijf gevonden waar je tweedehands dozen kunt kopen, maar we vonden dat een beetje onprofessioneel staan. Maar met zo’n sticker leg je uit dat je een doos gerecycled hebt en vind ik het ineens juist heel tof staan! Zo geitenwollensokkerig ben ik dan ook wel weer.

Stickers

Online vonden we ergens leuke sticker formats en zelf hadden we nog massa’s van die ‘adresstickers’-vellen liggen. De sticker waren dus snel geregeld! Vandaag heb ik de eerste bestellingen in gerecyclede dozen ingepakt, dus de eerste gaan zo op de bus (nou ja, naar het postkantoor). We hebben nog best wel een grote lading nieuwe dozen liggen, maar we gaan daarbij nu ook tweedehands dozen gebruiken.

En het allerleukste vind ik dus dat familie en vrienden nu dozen en verpakkingsmateriaal voor ons verzamelen. Gewoon dozen die ze zelf binnenkrijgen of die het bedrijf waar ze werken anders weggooit.

Echt, alles aan het hebben van een webshop is gewoon leuk. Zelfs hergebruiken.

♥ Mariek

VOLG MIJ OP BLOGLOVINTWITTERFACEBOOK & INSTAGRAM VOOR DAGELIJKSE UPDATES!

6 thoughts on “Onze webshop groener maken

  1. Wat een goede initiatieven van jullie! Voor mij is dat toch wel een pluspunt om bij de ene webshop wel wat te bestellen bij de andere niet. Dus heel goed! ^^

    1. Oh da’s goed om te weten! 🙂 Misschien moeten we het dan nog ergens duidelijker neer zetten, haha!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.