Welke dieren zou ik aaaaallemaal als huisdier willen

Ik denk er graag over na. Welke dieren zou ik aaaaallemaal als huisdier willen? Dat zijn er veel! Ik vind het dan ook heel jammer dat ik voor alle dieren allergisch ben. (Behalve voor vissen, maar die vind ik niet zo leuk. En voor reptielen, maar die vind ik eng.) Toch hoop ik dat er ooit nog iemand een pilletje voor me uitvindt, waardoor ik wél huisdieren kan nemen. Als dat gebeurt, dan zou ik deze huisdieren graag willen:

konijn

Mijn konijn van vroegah, toen ik nog thuis woonde.

1. Een konijn

Konijntjes zijn zo lief! En aaibaar. En zacht. En schattig. En harig. En… awesome. Stiekem kijk ik heel vaak op de site van het dierenasiel naar lieve konijntjes. Op zich zouden wij buiten wel een konijn kunnen houden, maar dan ben ik zo bang dat we er niet genoeg aandacht aan kunnen besteden. En dan moeten ze zéker met z’n tweetjes zijn. Anders is het zielig. Ik heb zelfs al een naam bedacht voor mijn eventuele ooit konijn: Wokkel.

Gelukkig kan ik meegenieten van de konijnen van anderen, zoals die van Iris en Lis. Digitale konijnenknuffels zijn namelijk ook leuk.

Foto: J P

2. Een mini varkentje

Weet je wel hoe cóól mini varkentjes zijn? Ik volg er een paar op Instagram (nou ja, hun baasje dan) en lig elke keer weer in een deuk. Ze zijn zo slim en grappig! Jammer genoeg hebben ze ook haar en kun je er ook allergisch voor zijn (ik heb het nagevraagd).

We hebben ook al een naam voor ons eventuele ooit varkentje: Spider Pig. (Jawel, van dit.)

Wil je ook coole mini varkentjes op Instagram volgen? Dan kan ik je deze aanraden:

3. Een hamster

Zo’n mini harig bolletje dat over je hand tippelt. Dat is toch cóól. Eén van mijn favoriete bloggers, Dina, heeft er één. Ik smelt altijd een beetje weg als ik haar hand zie met daarop mini Hamlet (zo heet ‘ie).

4. Een hond

Maar het allerliefste willen we gewoon een hond. En – HOERA – daar is eindelijk het goede nieuws: we kunnen dus wél een Labradoodle nemen. Die zijn namelijk anti-allergisch en daar kan ik tegen! Yes! Mijn ouders hebben er ook één (en die kennen jullie natuurlijk allemaal al onder de naam Abby).

Maar op dit moment hebben we nog te weinig tijd voor een hond (vinden we zelf). Doordeweeks zijn we best veel thuis, maar sinds een paar weken zitten we weer lekker in het trouwseizoen en hebben we tot na de zomer elke week één of meerdere bruiloften. Dan zijn we de hele dag weg en waar moet het hondje dan naartoe? En we gaan ook heel vaak INEENS last minute weg. Op reis of zo. Dus voorlopig nog even geen hondje.

Gelukkig kunnen we nu regelmatig met Abby knuffelen! En dat gaat er dan zo aan toe.

Welke huisdieren heb jij of zou je willen hebben?

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor dagelijkse updates!

8 thoughts on “Welke dieren zou ik aaaaallemaal als huisdier willen

  1. Wij hebben n mopshondje, echt n schatje haha. Ze gaat ook altijd mee kamperen in de zomer. Helaas verhaart ze echt enorm
    Verder had ik n ratje die was heel grappig en zon varkentje lijkt me ook te cute. En als ik die fotos van konijnen zie wil ik er ook een haha

  2. Oeh zo leuk! Konijnen vind ik niet zo veel aan, maar een hond wil ik ook heel erg graag. En zo’n minivarkentje lijkt me eigenlijk ook wel héél erg leuk. Ik ga ze op instagram volgen haha, thanks voor de tip 😀

  3. Wat een mooie foto van jullie! Ikb en ook zo’n dieren gek <333 hihi. Had het er net nog over hoeveel hamsters en ratjes ik wel niet had vroeger.

  4. Je varken Bacon noemen, supercool! Ik heb idd ook gehoord van boeren die een biggetje socialiseren als hond (inclusief wandelingen), zodat ze als volwassen varken naar je luisteren. Zo tof! En ja, ik ben natuurlijk dol op honden! Onze twee kruisingen hebben allebei een vacht waar mijn allergische zus tegenkan als we stofzuigen voor ze komt. Dat is wel fascinerend, want van de haren van de ouderhonden heeft ze meteen veel last. Met een labradoodle zit je dan idd wel helemaal veilig met allergieën.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.