MR & MRS KUIT #9 | I SAID YES TO THE DRESS!!! ♥

Het kant op de foto is niet van mijn jurk 😉 

OMG jongens! I SAID YES TO THE DRESS! Ik kan het zelf nog steeds niet geloven! Ik had écht niet gedacht dat het me in de eerste winkel al zou lukken. Ik ben nogal een twijfelkont en het gaat natuurlijk wel om dé jurk! Maar het is gewoon gelukt! En ja, ik ben natuurlijk helemaal hotel de botel op MIJN jurk! Ik vertel je graag hoe, wat, wie en waar!

Mijn Team Bride

Allereerst: duizendmaal dank naar mijn Team Bride: mijn moeder, m’n schoonmoeder en mijn schoonzusje. Zonder jullie stond deze twijfelkont waarschijnlijk nog steeds in de bruidswinkel! En dat is dan ook meteen de eerste tip die ik voor alle bride to be’s: neem een paar lieve, maar éérlijke mensen mee! Mensen die jou en je smaak goed kennen! Mensen die net zo excited zijn als jijzelf 😉 Mensen die het niet erg vinden om een paar uur tussen prachtige jurken door te brengen. En mensen die niet bang zijn om een paar traantjes te laten als dé jurk gevonden is, want zelfs IK (ik vind mezelf dus vrij nuchter en had het écht niet verwacht) moest ineens een paar traantjes wegpinken toen ik dé jurk aan had (en toen ging de rest natuurlijk mee)! Nou, zo’n goed team had ik dus mee.

De zoektocht naar dé winkel

Als ik eerlijk ben, vond ik het héél moeilijk om te kiezen naar welke bruidswinkel ik zou gaan. Het liefste wilde ik een winkel in de buurt, vanwege de vele afspraken die nog komen om te passen (nog minstens 2). Daarbij woon ik vlakbij Arnhem, waar veel bruidswinkels zitten, dus dat moest toch lukken? Ik heb uren gegoogled en collecties bekeken. Uiteindelijk besloot ik een afspraak te maken bij de winkel waar ik de meeste jurken mooi vond! (Spoiler: dé jurk had ik van tevoren dus niet gespot op internet 😉 ). Ik besloot verder nog geen afspraken te maken, onder het mom van: we zien wel! En voor de zekerheid hadden we de week erna ook alvast een dag geblokt in onze agenda’s, voor de uitloop.

De eerste jurk… stond me verschrikkelijk!

Op de dag zelf begonnen we met een kopje koffie en een broodje om even bij te kletsen. Om 13.00 uur stond onze afspraak gepland. Eenmaal binnen kregen we eerst een kopje koffie en thee en mocht ik aan de verkoopster laten zien wat voor jurken ik mooi vind. Naar aanleiding daarvan (en natuurlijk naar aanleiding van het budget) gingen we de winkel rond. We kozen een stuk of 8 jurken uit en die namen we mee naar een pashokje. Vervolgens mocht ik kiezen welke jurk ik als eerst aan wilde… en mèèèn, die stond me toch een partijtje SLECHT!

Ik trok ‘m aan en dacht: hemel, trouwjurken staan mij helemaal niet! Wat nu?! Ik had écht gedacht dat die trouwjurk me zou staan en dat dat ‘mijn ding’ zou zijn… Boy, I was wrong 😉 Na het zien van zoveel bruiden en trouwjurken (tijdens het filmen) dacht ik wel te weten wat ik mooi vond. En dat vind ik ook nog steeds heel mooi, maar het staat me echt voor geen meter. Goed, dat ding moest dus snel uit. De verkoopster trok me snel een paar andere jurken aan en gaandeweg werden ze steeds mooier en ontdekte ik meer mijn stijl. Wat mij wél goed stond. Want, godzijdank, een trouwjurk staat me dus wél. Alleen niet alle trouwjurken 😉

Tranen?!

Op een gegeven moment trok ik er één aan met een bepaald accessoire erop. En dat accessoire, dat wilde ik dus echt niet! (Typisch iets van: mooi bij anderen, maar niet bij mij.) Toch vond ik het model wel heeeeeel erg mooi en was ‘ie verder echt precies wat ik wilde. Daarbij lagen de accenten precies op de juiste (slanke, haha) punten van mijn lichaam, een must natuurlijk! Ik kwam uit de paskamer en zag mijn Team Bride al erg blij kijken. Zelf vond ik ‘m – toen ik in de spiegel keek – ook erg mooi! Ik stond op een krukje voor de spiegel, omdat alle jurken te lang zijn voor mij (#kleintje) en ze véél beter uitkomen als ze echt hangen. En toen ineens, toen ik een tijdje naar mezelf keek, kwamen er een paar tranen omhoog! Zo stom! Maar eigenlijk ook weer niet, want dat is natuurlijk een goed teken…

Ik geef de schuld trouwens ook een beetje aan mijn Team Bride, want zij gaven me véél te veel complimenten! Alleen… dat accessoire. Toch nog een kleine twijfel dus!

I SAID YES TO THE DRESS!

Ik zal jullie niet vermoeien met uren passen en keuren, maar na een tijdje hadden we nog 3 jurken over. Die waren allemaal héél mooi. Eentje viel er af, omdat die toch het minst mooi was en ik ‘m iets te bloot vond. Toen had ik er nog twee over die allebei echt prachtig waren. Maar ja, welke was nou dé jurk?! De eenvoudige versie van de jurk die ik mooi vond (ook héél mooi) of de tranen-jurk met accessoire? Ja, waarschijnlijk raden jullie het al. Na een paar keer heen-en-weer passen, vroeg ik of het accessoire er ook af kon. Dat kon! En er kon ook nog iets anders voor in de plaats komen (wat ik nu natuurlijk niet ga verklappen), wat ik mij heel mooi leek. Ze deed even voor hoe dat zou staan en warempel. Daar stond ik dan. In dé jurk! Dit was ‘m!

Geheel onverwacht zei ik dus toch ineens al JA op de jurk! We waren er eigenlijk allemaal verbaasd over! Maar natuurlijk ook héél blij. Ja, en toen was het tijd voor champagne en foto’s!

Helaas mocht ik geen foto’s maken van de jurken die ik niét koos en de foto’s van dé jurk ga ik natuurlijk nog niet delen 😉 Maar neem maar van mij aan dat ik er héél blij mee ben en dat ik ‘m heeeeeel erg mooi vind! Nu gaan ze hem vermaken en over een paar maanden heb ik dan m’n eerste pasbeurt. Twee weken voor de bruiloft krijg ik dan de tweede pasbeurt en als ‘ie dan helemaal naar wens is, mag ‘ie mee! Woehoe! En dan, over een halfjaartje, mag ik ‘m al aan! Can’t wait!!!

Meer over onze bruiloft:

♥ Mariek

Volg mij op BloglovinTwitterFacebook & Instagram voor live avonturen!

10 thoughts on “MR & MRS KUIT #9 | I SAID YES TO THE DRESS!!! ♥

  1. Het was zó leuk….en die traantjes, ja ze waren er opeens bij ons allemaal? .én….hij is en staat prachtig !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.