Ik ben zeker de enige die toe is aan herfst?

Wij zijn vanmiddag gesmolten tijdens de bruiloft, dus wij moesten ijs.

Ja, je hoort het goed. Ik ben klaar met de zomer en ik loop er al weken over te zeuren thuis. Maar nu ga ik jullie er ook mee lastig vallen want: een hittegolf in september? Serieus? Naast dat ik niet wil weten wat dit betekent voor de opwarming van de aarde (#geitenwollensok) ben ik gewoon zoooo klaar met dat gezweet en gepuf en dat je longen uit elkaar barsten tijdens het hardlopen. Ik wil fleecekleedjes, geurkaarsjes, warme chocomel, wandelingen tussen de blaadjes en KERST! Maar waarschijnlijk ben ik de enige…

Vandaag filmden we een bruiloft in een klein kerkje en dat was HEET. Ik heb als een gek staan wapperen met de liturgie. Tijdens het voorgesprek roepen bruidsparen die in juni trouwen dat ze hopen op mooi weer, maar volgens mij kun je jezelf daarvoor tegenwoordig beter in september in een trouwjurk hijsen. Man, man, man, wat is het warm. En het nadeel is: echt genieten kun je er niet meer van, want daar heeft niemand meer tijd voor.

Volgens m’n vader (de slager) worden er al veel minder barbecue-schotels verkocht, terwijl het qua weer nog mak-ke-lijk kan. (Eergister belde ik daarom m’n ouders met de vraag of we een uur later samen konden gaan barbecueën en ze waren nog zo gek om ja te zeggen ook.) Wil je lekker zwemmen? Dan heb je mooi pech, want alle buitenzwembaden zijn allang gesloten.

De afgelopen twee weken zijn er klussers in onze straat druk bezig geweest het cement tussen alle stenen uit te halen en vervolgens nieuw cement terug te stoppen… Dat klinkt ongeveer zo dus je snapt dat thuiswerken een andere dimensie kreeg de afgelopen tijd. Maar goed, ik denk dat de bouwvakkers ook wel op iets anders gehoopt hadden… (Ze waren ook een tijd druk met de hogedrukspuit en ik had het volledig begrepen als ze er een wet T-shirt contest van gemaakt hadden.)

Ik dwaal af. Ik wil alleen maar zeggen: ik ben klaar met die hitte. Ik ga er niet goed op. Ik kan er niks mee. En nog belangrijker: ik WIL er niks mee. Ik heb niet eens zin meer om te zweetkleven op het strand en duizend kilo zand mee naar huis te nemen. (Oké, daar heb ik nooit zin in.)

Zon, je zoekt het maar uit. Ga maar ergens anders lopen schijnen. Ik wil herfst. En een verfrissende regenbui. (Liefst als ik lekker binnen op de bank zit te Netflixen, net voordat ik ga slapen, zodat de slaapkamer lekker koud wordt, maar ik snap het wanneer deze eis een beetje teveel wordt…)

Dus. Ik ga nu eindelijk onze spelletjescompetitie van gisteren afmaken (gister hadden we een weekenddag, maar ’s avonds ‘moest’ ik ineens halsoverkop naar Bridget Jones’s Baby 😀 ) en daarna ga ik op de bank zitten Netflixen. Just sayin’. KOM OP MET DIE REGEN.

♥ Mariek

VOLG MIJ OP BLOGLOVINTWITTERFACEBOOK & INSTAGRAM VOOR DAGELIJKSE UPDATES!

8 thoughts on “Ik ben zeker de enige die toe is aan herfst?

  1. Je bent niet de enigee! Ik ben er ook zo klaar mee. Voornamelijk ook omdat ik door Zuid-Afrika al een jaar lang zomer heb nu. Dus ik ben klaar met de hitte. Kom maar op met de herst en de mooie kleurtjes aan de bomen <3

  2. Ik ben zoooo klaar met die hitte. Ik had gehoopt op veel bewolking en regen tijdens mijn vakantie zodat ik eindelijk die zolder kon gaan opruimen. Maar nee, een hittegolf in september gooit roet in het eten. Ga jezelf ook tijdens een nieuwe hittegolf hijsen in een trouwjurk en via een vlog live streamen? ?

    1. Eh nee en nee 😉 Ik hoop niet op een hittegolf tijdens mijn bruiloft en ik doe niet aan vloggen 😉

  3. Haha ik ben het met je eens hoor! Ik werkte de afgelopen week vooral ’s avonds en zelfs ’s nachts, want overdag kon ik me door die hitte gewoon echt niet concentreren… Al is dat met bruiloften natuurlijk iets minder gemakkelijk in te plannen haha! >.<

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.