ZOMER MUZIEK: Lenka

De zomer vraagt duidelijk om andere muziekjes dan de rest van het jaar. Vrolijke, opzwepende muziekjes waar je blij van wordt. Ik deel graag fijne zomerbands met jullie, die je aan kunt zetten op het strand, tijdens de picknick of gewoon tijdens het opruimen van je huis.

Weer zo’n heerlijke zomer-muzikant! Of eigenlijk: muzikante. Lenka Kripac is een Australische singer-songwriter en actrice en besteedt haar tijd voornamelijk aan het maken van liedjes die haar hart kalmeren. Nou ja, kalmeren is misschien niet het goede woord, wat mij betreft. Maar vrolijk word ik er zeker van!


Mijn favoriet!
Lenka werd bekend door haar single Everything at once, die gebruikt werd in de commercial van Windows 8. Ze is de dochter van een Tsjechische muzikant en Australische docent en werd geboren in New South Wales. In 2008 kwam haar debuutalbum, Lenka, uit, met The Show als eerste single.

Inmiddels is Lenka moeder en is ze druk bezig met album nummer drie. Lenka’s nummers worden ook veel gebruikt in films en series, zoals Moneyball, Ugly Betty en Grey’s Anatomy. Kortom: met recht een zangeres voor in de categorie ‘zomer muziekjes’ en ik zet in ieder geval een paar nummers van haar op onze vakantie-cd!

Lenka’s nieuwste album is te koop!

Follow my blog with Bloglovin

Foto: Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.