ZOMER VAKANTIESPEL: Dobble

Zodra de vakantie aanbreekt en iedereen meer vrije tijd heeft, komen ook ineens de spelletjes op tafel. Wij spelen het hele jaar door fanatiek en daarom deel ik deze zomer de leukste zomerspelletjes met je!

Spel: Dobble
Leeftijd: 6-99 jaar
Spelers: 2-8 spelers
Lengte: 15 minuten

Hoe gaat het?
Dobble bevat eigenlijk vijf kleine spelletjes in één, maar wij spelen er voornamelijk één. Het spel bevat 55 kaarten met op elke kaart 8 symbolen. Als je twee kaarten vergelijkt, is er altijd één symbool dat op beiden kaarten staat. Aan jou de taak die te vinden. Er ligt namelijk één kaart op tafel en jij bekijkt steeds jouw eigen bovenste kaart. Zodra je het identieke symbool gevonden hebt, roep je de naam van jouw symbool en leg je jouw kaart op de stapel op tafel. Wie het eerst zijn handen leeg heeft, heeft gewonnen.

Dobble2

Wat vind ik ervan?
Ik vind Dobble een grappig spel voor tussendoor. Het duurt maar 15 minuten en ik vind  het het leukste om het met meerdere mensen te spelen. Dan wordt het namelijk een complete chaos en moet je steeds héél snel denken. Erg grappig! Dobble is typisch een vakantiespelletje voor tussendoor, wat niet veel ruimte in beslag neemt en in een grappig blikje zit. Leuk!

Rapport
Algemeen    7
Spanning    
9
Snelheid      9
Kopen          €13,99

Kende jij het spelletje Dobble al?

Follow my blog with Bloglovin

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.